Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СНИМАК МАРЈАНОВИЋЕВОГ ПОЗИВА ПОЛИЦИЈИ УЗДРМАО СРБИЈУ: Буде се нова сазнања - Зоран звао као очајни муж или добар глумац?

18.12.2021. 14:36
Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Суђење Марјановићу, који је оптужен да је тог 2. априла брутално убио своју супругу на насипу у Црвенки код Борче док је трчала, још је у току.

"Хало, добар дан, ја бих да пријавим нестанак, ево. Ја сам са ћерком, овај, на насипу, изашли смо да мајка трчи, да вежба, она је отишла да трчи и нестала је. Нема је, овде већ пола сата са ћерком је тражим на стази, овде у Борчи. Заједно смо отишли, девојчица је овде од пет година. Ово је равна стаза, нико је није видео, доступна је, да ли можете ви да је лоцирате? Ја бих да пријавим нестанак. Мајка трчи овде по стази, можда је пре 45 минута ето кренула да трчи. Нема је, тражимо је свугде. Овде је на Дунаву, прва рампа, мобилни је доступан, а не јавља се. Кад се крене према насипу, прво скретање, од Борче, од цркве. Нико је није видео. Можете некако да проверите?"

ОБЈАВЉЕНИ СНИМЦИ! Овако је Зоран Марјановић пријавио Јеленин нестанак: Госпођо, молим вас, она је отета

ОБЈАВЉЕНИ СНИМЦИ! Овако је Зоран Марјановић пријавио Јеленин нестанак: Госпођо, молим вас, она је отета

ОСУЂЕН ПЕДОФИЛ ИЗ НИША! По интимним деловима додиривао девојчице у парку - ево какву казну је добио

ОСУЂЕН ПЕДОФИЛ ИЗ НИША! По интимним деловима додиривао девојчице у парку - ево какву казну је добио

"ГЛУМИО ЈЕ КРИМИНАЛЦА, ДРОГИРАО СЕ" Комшије откриле детаље убиства у Котежу: Десанка убијена на свој рођендан

"ГЛУМИО ЈЕ КРИМИНАЛЦА, ДРОГИРАО СЕ" Комшије откриле детаље убиства у Котежу: Десанка убијена на свој рођендан

Овако гласи први телефонски позив који је Зоран Марјановић, оптужени за убиство своје супруге, певачице Јелене Марјановић, упутио полицији 2. априла 2016. године у 17 сати и 30 минута. Овај снимак јуче је емитован на "Инсајдер ТВ" и преплавио је све медије и поделио Србију - док једни мисле да је Марјановић у том тренутку заиста очајнички тражио помоћ у проналаску нестале супруге, други су пак уверени да је ово све била добра глума и добро осмишљен потез мужа који је неколико минута пре тога брутално убио своју супругу, наводи Блиц.

Подсетимо, суђење Марјановићу, који је оптужен да је тог 2. априла брутално убио своју супругу на насипу у Црвенки код Борче док је трчала, још је у току.

Како је наведено у емисији, Марјановић је полицију први пут позвао 30 минута након што је она, како он тврди, нестала. Да ли је то тада био добро осмишљен потез како би имао алиби и доказ да је трагао за супругом или је, пак, заиста био забринут што Јелену не може да пронађе на насипу, који је иначе раван и на ком се све види неколико стотина метара у оба правца, сада је нешто о чему сви причају.

Пуковница МУП у пензији, Славица Радовановић из Центра за несталу и злостављану децу, каже да није неуобичајено да се нестанак неке особе пријави тако брзо, посебно када се у обзир узме то како терен, на ком је Јелена у том тренутку била, изгледа.

- Полиција мора све своје расположиве снаге да ангажује на подручју где је пријављен нестанак. Полицијски службеници не би требало да размишљају да ли је прошло 30 мин, 45 или три сата, треба да реагују одмах - наводи Радовановић.

Међутим, како се чује на снимку, који Тужилаштво није уврстило међу доказе о најмистериознијем злочину у Србији, полицајци с којима је Марјановић тог дана причао, нису реаговали одмах. Напротив, на први позив, рекли су му да је његова супруга вероватно негде у близини или је отишла кући. Нису га питали ни где се налази тачно, нити су знали о каквом се терену ради. Међутим, ни Марјановић није то концизно рекао - да ли од шока није био у стању или је намерно прескочио неке информације, остаје питање... У снимку се чује и како је Марјановић, на прво одбијање полицајаца да лоцирају Јеленин телефон без много објашњења, одмах прекинуо позив.

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Србија Данас

Убрзо након тога Зоран је поново позвао полицију и поново им рекао да покушају да лоцирају његову супругу, коју све време назива "мајком" и ни у једном тренутку не изговара њено име.

- Добар дан, поново зовем због жене која је нестала. Да ли можете молим вас, док је доступан телефон да је лоцирате, жену је вероватно отео неко, нестала је, овде је и ваш колега из полиције, Борис из Борче - рекао је Марјановић, на шта га је полицајка на централи питала да ли је "Борис ту по службеном позиву".

- Он је приватно дошао. Овај, да ли можете, молим вас, док је доступна пробајте... Ево ја сам овде са ћеркицом, тражимо је свуда - понављао је Зоран.

Тада га је полицајка први пут питала како се зове. Представио се, а онда је наставио:

- Ја сам овде са ћеркицом, ја и ћеркица и жена. Она је кренула трим стазом овде и нестала је, молим вас, да пробате да је лоцирате, молим вас... - понављао је Марајновић.

Како је емитовао "ТВ Инстајдер", након тога полицајка је позвала начелника да се косултује око позива с Марјановићем. Рекла је да има позив који јој делује "смешно и тужно", јер муж након пола сата пријављује нестанак жене.

Начелник јој је рекао да му пренсе да прво провери да ли му је супруга отишла кући, а ако није да дође у полицијску станицу и лично пријави њен нестанак.

Пуковница МУП у пензији, Славица Радовановић, објаснила је за ову телевизију да је полиција у овом, као и сваком другом случају, на пријаву о нестанку мора одмах да реагује.

- Ако би неко пријавио нестанак телефоном полицајац који прима позив је у обавези да прво узме податке: ко је особа која пријављује, ко лице које је нестало, где се налази, где је последњи пут виђено. Као и да му да инструкције шта је добро и шта пожељно да понесе у полицијску станицу: најсвежију фотографију, да се припреми да да што ближе податке, како је изгледала, шта је имала на себи, боју косе, неки младеж… нешто што може физички да одвоји од других особа. А у то време полиција већ треба да упути своју патролу на то место… - објашњава она.

Међутим, у случају нестанка Јелена Марјановић, Зоран је у полицијску станицу отишао два сата касније лично. Пре њега је, како се наводи, у полицијску станицу отишла и кума породице Марјановић, Вера Вукомановић. Она је са собом понела Јеленину фотографију, међутим полицајцу су јој рекли да нестанак мора да пријави ближа родбина, односно супруг.

Zoran Marjanović na pomenu supruzi Jeleni
Зоран Марјановић на помену супрузи Јелени / Извор: Србија Данас

Полиција је тек око 23 сата саопштила да је пријављен нестанак певачице Јелене Марјановић и потрага за њом је тада почела.

Радовановић наводи да су "прва три сата, када се догоди кривично дело кључни". У овом случају та прва три сата полиција није ни изашла на терен.

- У том моменту ако је лице нестало или отето велика је шанса да је негде у близини, нема се простора ни времена да се напусти град. Страшно је важно реаговати у том тренутку. Ако је у питању отмица можда ће се отмичар предомислити, одустати кад види да полиција и све расположиве снаге крећу у пторагу. Што више времена прође - шансе су мање, али је тај проток времена јако тежак за особу која је нестала или отета. Кад год се посумња на то да је неко лице отето или нестало важно је одмах пријавити полицији… - наводи она.

Потрага за Јеленом кренула је тек касно те ноћи и настављена сутрадан. Полицијски пси прво су пронашли њен мобилни телефон, потом гумицу за косу, цео прамен косе, па једну њену патику... Трагови су указивали на то да је од некога бежала...

Јеленино тело пронађено је сутрадан у каналу у доњем делу насипа. Полицијски пас је пронашао траг, лајао је, а ватрогасци, који су били укључени у потрагу, из воде су извукли њено тело.

Утврђено је да је Јелена насмрт претучена у каналу, где се онда и удавила. Трагови су указивали на то да је напднута недалеко од стазе и да је покушала да се одбрани… Утврђено је и да ју је убица одвукао до канала.

Одмах по проналаску тела, Марјановић је приведен, па пуштен на слободу… Ухапшен је поново 15 месеци касније. Након тога подигунута је оптужница против њега због сумње да је свирепо убио своју супругу.

ДНК траг непознатог мушкарца

На задњем седишту Марјановићевог аутомобила којим су кобног дана Јелена, он и њихова ћеркица дошли на насип у Црвенки откривен траг крви који припада Јелени. Форензичари нису успели да утврде колико је та кап крви стар.

Pomen Jeleni Marjanović
Помен Јелени Марјановић / Извор: Србија Данас

Како је наведено у емисји "Случај" на "ТВ Инсајдер" у пределу Јелениних леђа пронађен је ДНК непознате мушке особе, као и на спољној страни нокта.

Адвокат Зорана Марјановића, Никола Думнић, каже да је и на другој страни канала, у ком је пронађено Јеленино тело, пронађен траг крви који припада Јелени.

- На другој страни канала пронађен обилан траг крви у виду брисотине и он потиче од убице... ДНК вештачењем је утврђено да је крв неспорно њена, остало је да се разјасни ко је и како је тај траг крви пренео на другој страни канала. Она то није могла да уради, јер то место није могла да дохвати то шибље од места где је убијена и где је њено пронађено у каналу - тврди Думнић.

"ШТА ЈЕ СА ДЕЦОМ, ЈЕСУ ЛИ ЖИВА?" Испливао узнемирујући снимак спасавања мајке страдале деце у трагедији код Ушћа (ВИДЕО)
Majka stradale dece

"ШТА ЈЕ СА ДЕЦОМ, ЈЕСУ ЛИ ЖИВА?" Испливао узнемирујући снимак спасавања мајке страдале деце у трагедији код Ушћа (ВИДЕО)

23.09.2024. 10:26
СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"
stradala porodica kod Ušća

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"

23.09.2024. 10:01
УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА Младић (27) пао са терасе хотела, у тешком стању примљен у болницу
Hitna pomoć

УЖАС У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА Младић (27) пао са терасе хотела, у тешком стању примљен у болницу

23.09.2024. 09:09
ХОРОР КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ Пијани возач (25) покосио 4 особе, међу њима и деца - девојчица "летела" неколико метара, он побегао са лица места
Policija i hitna pomoć

ХОРОР КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ Пијани возач (25) покосио 4 особе, међу њима и деца - девојчица "летела" неколико метара, он побегао са лица места

23.09.2024. 07:53
"ШТА ЈЕ СА ДЕЦОМ, ЈЕСУ ЛИ ЖИВА?" Испливао узнемирујући снимак спасавања мајке страдале деце у трагедији код Ушћа (ВИДЕО)
Majka stradale dece

"ШТА ЈЕ СА ДЕЦОМ, ЈЕСУ ЛИ ЖИВА?" Испливао узнемирујући снимак спасавања мајке страдале деце у трагедији код Ушћа (ВИДЕО)

23.09.2024. 10:26
ШОК ЗА ЦЕЛО СЕЛО: Најхладнија тачка на БАЛКАНУ је ОВО село у Србији које јутрос измерено невероватном температуром
Sneg

ШОК ЗА ЦЕЛО СЕЛО: Најхладнија тачка на БАЛКАНУ је ОВО село у Србији које јутрос измерено невероватном температуром

23.09.2024. 10:12
"СТИЖЕ ПОЛАРНИ ВРТЛОГ" Ево какво нас време очекује у октобру и да ли ћемо имати Михољско лето?
Vremenska prognoza

"СТИЖЕ ПОЛАРНИ ВРТЛОГ" Ево какво нас време очекује у октобру и да ли ћемо имати Михољско лето?

23.09.2024. 10:04
СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"
stradala porodica kod Ušća

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"

23.09.2024. 10:01
СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"
stradala porodica kod Ušća

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА КОЈА ЈЕ ОДНЕЛА ПЕТ ЖИВОТА - Цела Србија тугује након СТРАШНЕ ТРАГЕДИЈЕ код Ушћа, очајне породице настрадалих : "СРЦЕ НАМ СЕ ЦЕПА!"

23.09.2024. 10:01
НАПАДНУТА СРПСКА СВЕТИЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ Пуцали на њу, а затим бацали и ломили иконе, огласила се Епархија рашко-призренска
Kosmet

НАПАДНУТА СРПСКА СВЕТИЊА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ Пуцали на њу, а затим бацали и ломили иконе, огласила се Епархија рашко-призренска

23.09.2024. 08:57
"ОНА НИЈЕ САМО МОЈ ПОСАО, СРБИЈА ЈЕ МОЈ ЖИВОТ" Снажна порука Вучића из Њујорка (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić

"ОНА НИЈЕ САМО МОЈ ПОСАО, СРБИЈА ЈЕ МОЈ ЖИВОТ" Снажна порука Вучића из Њујорка (ВИДЕО)

23.09.2024. 08:18
"СТИЖЕ ПОЛАРНИ ВРТЛОГ" Ево какво нас време очекује у октобру и да ли ћемо имати Михољско лето?
Vremenska prognoza

"СТИЖЕ ПОЛАРНИ ВРТЛОГ" Ево какво нас време очекује у октобру и да ли ћемо имати Михољско лето?

23.09.2024. 10:04