Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈЕЗИВО! ОТАЦ ПРОНАШАО КРИСТИНИНУ ГЛАВУ У КЕСИ ЗА СМЕЋЕ Побегао од зета дозивајући полицију, док је убица мирно спремао вечеру

16.09.2024. 18:05
Ubijena Kristina Joksimović
Убијена Кристина Јоксимовић / Извор: Друштвене мреже

Отац убијене финалисткиње Мис Швајцарске, Кристине Јоксимовић, пронашао је њену главу у кесици за смеће у вешерници, где су њени остаци који су делимично самлевени у блендеру остављени док су њена мала деца играла у близини, несвесна онога што се дешавало.

Како је ексклузивно открио породични пријатељ за Дејли мејл, Кристина Јоксимовић (38) била је угушена, раскомадана и одсечена јој је глава, а за овај монструозан злочин осумњичен је њен муж ког су швајцарски медији идентификовали као Томаса (41), с обзиром на то да се по тамошњим законима не може објавити право име због претпоставке невиности.

 Отац нашао тело

Њене остатке открио је њен ужаснути отац 13. фебруара, а пријатељ породице је рекао да је пронашао црну кесу са плавом косом која је вирила из вешернице велике куће на "златном брду" у Бинингену, близу Базела, месту на којем живе имућнији људи.

- Када је отворио црну кесу, видео је њену одсечену главу са косом која је још била причвршћена - изјавио је пријатељ породице који је рекао и да познаје Кристинине родитеље и друге рођаке већ годинама.

Кристинин отац је до узнемирујућег открића дошао након што је био у кући неколико сати, вечерајући са својим унукама, узраста три и четири године, и разговарајући са Томасом, који се упорно правио да не зна где му је супруга, према једној од Кристиних блиских пријатељица.

Њени родитељи су се први пут забринули када су добили позив из вртића њихове унуке, одакле су их позвали да дођу по децу пошто њихова ћерка није дошла.

Приликом одвођења деце кући, Томас је тврдио да не зна где је Кристина и понудио је њеном оцу нешто да попије.

- Сатима се претварао као да је све у реду, разговарајући са њеним оцем и припремајући вечеру за све пре него што је децу ставио у кревете. Њен отац је отишао да покупи њену мајку и вратио се кући.

- Томас је стално инсистирао да не зна где је Кристина и тврдио је да она 'понекад само оде'.

- Њена мајка је желела да пријави нестанак полицији, али нису могли ништа да ураде јер није била нестала више од једног дана, а Томас је на крају спустио телефон - рекла је пријатељица.

Глава била у кеси

Док је Томас разговарао са својом свекрвом, Кристинин отац је тражио трагове своје ћерке у свакој просторији куће.

Када је стигао до "изолованог бункера са дебелим бетонским зидовима" у подруму, где се налази вешерница, видео је велику црну кесу са праменовима косе који су вирили.

- Када је отворио кесу и пронашао њену одсечену главу унутра, побегао је из гараже кроз врата вичући и рекао пролазнику да позове полицију, пре него што се вратио кући да се суочи са својим зетом, који је био запањен јер вероватно није мислио да ће неко пронаћи њено тело.

- Када је полиција стигла у кућу и одвела Томаса у лисицама, хладно је рекао њеној мајци: 'Па, рекли сте ми да ћете се само кратко задржати.' Није показао никакву кајање. Колико мораш бити поремећен да не покажеш ниједну емоцију? - питају се пријатељи.

Одбијен захтев за пуштање

Други извор, 59-годишњи пријатељ породице, рекао је да је убиство Кристине било "огроман шок" за породицу.

- Њен отац је јак и некако се држи, али очигледно тренутно прима психолошку помоћ. Њена смрт га разбија. Њена мајка је потпуно уништена. Свакодневно иде код психијатра, не може да се носи са тим, што је разумљиво.

Кристина блиска пријатељица је додала: "Не знам шта да кажем њеним родитељима. Не можете их утешити ничим, јер правда за нешто овако не постоји, без обзира колико ће дуготрајна казна бити."

Прошле недеље, Томасу су швајцарски савезни суда у Лозани одбио захтев за пуштање из притвора - након што је већ био одбијен на нижем суду - будући да је истрага која је у току показала да постоје "конкретне назнаке менталне болести" у вези са случајем.

- Прошла недеља је била посебно тешка за нас, њене пријатеље, након што су ови страшни детаљи изашли на светлост у суду. Од када је умрла, само функционишемо и имамо тренутке када све што можемо да радимо је да плачемо - рекла је Кристинина пријатељица.

 

- Ово су ожиљци, дубоки ожиљци, који ће остати цео наш живот.

Рекла је и да је била пријатељ са Кристином дуго пре него што је упознала Томаса, али је желела да остане анонимна због страха од последица ако буде пуштен из притвора.

- Ако изађе, сви смо у опасности, посебно његова деца - рекла је.

Срцепарајућа порука ћеркица и борба за старатељство

Кристинине мале ћерке добиле су третман код дечјих психолога, који су им на сахрани објаснили да је њихова мама "отишла да спава" и да "није више ту", према пријатељу породице.

Сада, осам месеци након страшног убиства, пријатељи и познаници и даље остављају цвеће испред Кристинине куће и на њеном гробу.

Такође, на њеном гробу је дирљив уметнички рад који су њене ћерке направиле, са натписом на српском језику: "Волимо те."

Пријатељица породице је открила да се води борба за старатељство над двоје деце, о којој желе да се брину Кристини родитељи и њена сестра.

Кристини родитељи се наводно сматрају сувише старим да би дугорочно бринули о маленим девојчицама, а њихово ментално стање је такође доведено у питање.

И Томасова сестра, која живи у његовом родном граду Берну са својом породицом, сада је поднела захтев за старатељство, тврди Кристинина пријатељица. Сестра наводно има подршку свог и Томасовог оца милионера, као и његових колега адвоката.

- Кристинини родитељи су из средње класе и не могу да победе против скупих адвоката његове породице - рекла је пријатељица породице.

Наводна борба за старатељство долази након што је Daily Mail открио све детаље онога што се догодило Кристини, на основу судских докумената.

Нови детаљи из обдукционог налаза

Извештај обдукције показује да је Кристини глава одсечена и да је њен муж распарчао њено тело помоћу кружне тестере, ножа и баштенских маказа.

Такође је "пажљиво уклонио" Кристинину материцу, која је била једини орган који је извучен из њеног торза, а за ово "намерно сакаћење или ритуално деградирање тела" се верује да указује на то да Томас има ментални поремећај, према судским списима.

Неки делови Кристининог тела су самлевени у моћним индустријским блендером, а неке је растворио у хемикалијама.

Истражитељи су открили да је, док је распарчавао тело мајке двоје деце, Томас пуштао Јутјуб видео снимке на свом телефону. Обдукција је показала да је узрок Кристинине смрти било дављење, са "црвеним трагом на врату". Њено тело је показало знакове повреда насталих пре смрти, са посекотинама на образу, испод обрве и на носу, као и неколико модрица на десној потколеници, стопалу, лопатицама и потиљку.

Детаљно испитивање Кристинине главе открило је ране које указују на то да је је њена коса чупана.

Стручњаци који су анализирали распарчавање њеног тела рекли су да је Томас користио кружну тестеру, нож и пар баштенских маказа, пре него што је бацио различите делове тела у блендер.

Швајцарски медији извештавају да је Томас признао да је убио Кристину, али да тврди да се то десило у самоодбрани након што га је напала ножем. Потом је наводно рекао да је распарчао бившу манекенку - са којом има двоје деце - "у паници".

Истражитељи су рекли да је Томас показао "недостатак емпатије и хладнокрвност након што је убио своју жену" и да је приказао "садистичко-социопатске особине" у њиховој психолошкој процени, док су тужиоци изјавили да је бизнисмен ухватио партнерку за врат и ударио је.

Србија Данас/Телеграф

ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја
Mladić iz Sokobanje

ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја

18.09.2024. 21:52
"НЕМОЈ ДА ПРИЧАШ ПОЛИЦИЈИ ЈЕР ЋЕ РАДИТИ НОЖЕВИ" На Новом Београду младићи брутално мучили дечака, ево каква им казна прети
Policija

"НЕМОЈ ДА ПРИЧАШ ПОЛИЦИЈИ ЈЕР ЋЕ РАДИТИ НОЖЕВИ" На Новом Београду младићи брутално мучили дечака, ево каква им казна прети

18.09.2024. 20:00
Припадник Пинк Пантера дигао банкомат у ваздух па покушао да прегази полицајца: Ево колико ће бити у затвору
Policija

Припадник Пинк Пантера дигао банкомат у ваздух па покушао да прегази полицајца: Ево колико ће бити у затвору

18.09.2024. 18:19
УХАПШЕН ЛОПОВ У КРАГУЈЕВЦУ: Београђанин украо гардеробу у вредности од 200.000 динара
policija

УХАПШЕН ЛОПОВ У КРАГУЈЕВЦУ: Београђанин украо гардеробу у вредности од 200.000 динара

18.09.2024. 16:50
ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава
nevreme, oluja, kiša, pljuskovi, grmljavina

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава

18.09.2024. 22:33
У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји
Uzorci virusa

У ОВОМ ГРАДУ У СРБИЈИ ПРОГЛАШЕНА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ЗБОГ СВИЊСКЕ КУГЕ: Отказани друштвени догађаји

18.09.2024. 22:32
ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја
Mladić iz Sokobanje

ТРАГИЧНА СМРТ МЛАДИЋА НА КАЛЕМЕГДАНУ: Отац сумња у званичну верзију догађаја

18.09.2024. 21:52
Израелски и амерички званици разговарали непосредно пре смртоносног напада на Либан!
Eksplozija u Libanu

Израелски и амерички званици разговарали непосредно пре смртоносног напада на Либан!

18.09.2024. 21:35
ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"
Aleksandar Vučić

ВУЧИЋ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ, ОПОЗИЦИЈИ, ЛИСТАМА ЧЕКАЊА... "Имамо лажну елиту у којој царује аутошовинизам као доминантна идеологија"

18.09.2024. 18:33
Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу
Sergej Trifunović

Сергеј Трифуновић протеран из Хрватске: Ево када мора да напусти земљу

18.09.2024. 21:05
ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава
nevreme, oluja, kiša, pljuskovi, grmljavina

ДЕО РАЗОРНОГ ЦИКЛОНА ЋЕ СУТРА ЗАХВАТИТИ И СРБИЈУ?! Злокобни облаци тутње над Европом, сада су угрожена ОВА ПОДРУЧЈА - прете поплаве, али и још једна катастрофална појава

18.09.2024. 22:33
ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године
Zvezdan Terzić i čelnici Crvene zvezde

ТАЧНО У ДИНАР: Терзић открио колико је Звезда зарадила ове године

18.09.2024. 19:24