Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

СУКОБИ ЦРНОГОРСКИХ КЛАНОВА: За шест месеци ПЕТ КРВАВИХ ОБРАЧУНА и четири убиства

01.08.2020. 22:44

Сурови рат кланова ушао у најбруталнију фазу

За шест месеци пет бруталних, крвавих обрачуна, у којима су ликвидиране четири особе, а једна је рањена, потресле су становнике широм света с обзиром да су се егзекуције и напади дешавали и у Грчкој, али и у Кијеву.

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: После филмске потере полиција у мерцедесу пронашла ВЕЛИКУ КОЛИЧИНУ КОКАИНА (ВИДЕО)

ХАПШЕЊЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: После филмске потере полиција у мерцедесу пронашла ВЕЛИКУ КОЛИЧИНУ КОКАИНА (ВИДЕО)

НА ПРУГАМА СЕ ГУБЕ ЖИВОТИ! Рампе у Нишу ПОДИГНУТЕ док возови пролазе, не бледе сећања на ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ (ВИДЕО)

НА ПРУГАМА СЕ ГУБЕ ЖИВОТИ! Рампе у Нишу ПОДИГНУТЕ док возови пролазе, не бледе сећања на ТЕШКЕ НЕСРЕЋЕ (ВИДЕО)

Аутомобил потпуно изгорео на ауто-путу: Пожар код Новог Сада уништио и наплатну станицу

Аутомобил потпуно изгорео на ауто-путу: Пожар код Новог Сада уништио и наплатну станицу

Од краја јануара па све до данас, хици су испаљени на сам врх шкаљарског и кавачког клана - Игора Дедовића, Стевана Стаматовића, Радоја Звицера, а пре неколико дана и на Алана Кожара и Дамира Хоџића.

Рафали у ресторану

Ова година почела је језивом ликвидацијом у ресторану у Атини и најавила је једнако тешке и буралне сукобе широм Европе. У недељу, 19. јануара, око 18:30 сати по подне у ресторану "Воскопула" у Атини четворица мушкараца запуцала су на Игора Дедовића и Стевана Стаматовића.

Четворица нападача, маскирана капуљачама и шаловима, ушли су у локал и пришли столу за којим су седела двојица Црногораца са женама и децом. Наочиглед гостију и породице, отворили су ватру и изрешетали Дедовића и Стаматовића са 24 хитаца пред децом убијених, деветогодишњим дечаком и шестогодишњом девојчицом.

И Дедовић и Стаматовић подлегли су повредама, један на лицу места, а други у болници. Уз то, метак је погодио жену Стаматовића у бутину, након чега је она хоспитализована.

Иначе веровало се да су плаћенике до Дедовића и Стаматовића довеле управо њихове супруге које су по свему судећи биле праћене до Атине.

САМО ДА ГА ПИТАМ ЗАШТО МИ ЈЕ УБИО СИНА: Отац младића који је пре 16 година ликвидиран на бензинској пумпи је очајан

САМО ДА ГА ПИТАМ ЗАШТО МИ ЈЕ УБИО СИНА: Отац младића који је пре 16 година ликвидиран на бензинској пумпи је очајан

СРПСКА ПОЛИЦИЈА У САРАДЊИ СА ФБИ УХАПСИЛА 11 ОСОБА: Група осумњичена за превару тешку 70 милиона долара

СРПСКА ПОЛИЦИЈА У САРАДЊИ СА ФБИ УХАПСИЛА 11 ОСОБА: Група осумњичена за превару тешку 70 милиона долара

ТЕЖАК СУДАР КОД ОРЛОВАЧЕ! Три возила ХАВАРИСАНА у удесу, једно ЗАВРШИЛО НА КРОВУ, Хитна помоћ збрињава повређене

ТЕЖАК СУДАР КОД ОРЛОВАЧЕ! Три возила ХАВАРИСАНА у удесу, једно ЗАВРШИЛО НА КРОВУ, Хитна помоћ збрињава повређене

Иначе, убијени Дедовић заједно за браћом Јовицом и Игором Вукотић, важио је за вођу шкаљарског клана из Котора, а према незваничним информацијама, били су и у кумовским везама, како га је Вукотић и ословио у читуљи коју је дао у дневним новинама.

- Тешко је било знам, куме, одолети А. загрљају, иако си знао да је ризично. Бринуо си за све, а ниси мислио на себе, куме. Ова жива половина мене ти поручује да мирно спаваш и будеш поносан. Ја живим за оно зашто би ти живео да си на мом месту, куме. Твој одлазак нам даје још већу снагу да не посустајемо - написано је у читуљи коју је наводно послао Јован Вукотић.

У данима који су уследили грчки истражитељи су покушали да дођу до информација које би расветлиле ово убиство, тамошњи медији су извештавали да је Грчка постала "игралиште за балканске криминалце", алудирајући на све чешће заплене дроге у грчким лукама која је стизала из Латинске Америке па преко Солуна даље путовала у Европу.

Управо посао са дрогом највероватније је Стаматовића и Дедовића навео да гнездо свију баш у околини Атине и одатле управљају пословима, ћему у прилог говори и ранија заплена више од 300 килограма кокаина са којом се повезивао Јован Вукотић.

Пуцњава у елитном делу Кијева

Пролазили су месеци, уследио је колапс због епидемије корона вируса и таман кад смо помислили да су се црногорски кланови и дефинитивно примирили, рафали су одјекнули у Кијеву и из Украјине је стигла вест да је покушано убиство Радоја Звицера, Црногорца о ком годинама нико ништа није знао, а који се сматра вођом кавачког клана.

Испоставило се да припадници супарничког клана и те како прате кретање својих непријатеља. На Радоја Звицера запуцали су док је џогирао у елитном комплексу у Кијеву, са капуљачом на глави, сакривен иза хируршке маске. Сигурне смрти га је наводно спасила супруга Тамара, која је запуцала на нападаче и тако их отерала.

Због напада на Звицера експресно, већ сутрадан, у Одеси су ухапшени црногорски држављани Стефан Ђукић и Емил Тузовић као и српски држављани Милан Бранковић и Петар Јовановић звани Пит Бул док су покушавали да побегну у Молдавију.

Они су стигли у Украјину почетком маја, унапред купили возила, аутоматско оружје и организовали надзор над будућом жртвом и њеном породицом. Чак су се повезали и са локалним полицајцем који је такође приведен због сумње да им је помагао у реализацији злочина.

Према евиденцији полиције, Ђукић и Тузовић су блиски барској групи коју предводи Алан Кожар, а као организатор ликвидације касније се у појединим круговима спомињао и Дамир Хоџић, Ужичанин који је годинама уназад одрађивао прљаве послове за кланове.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: МУП

Сазнало се у међувремену и да је Тамара Звицер 1. новембра 2018. у Полтави, са рођацима Гораном и Мајом Звицер, отворила фирму која ресторане снабдева храном, а оснивачки капитал им је био око 34 евра.

Наводно је Звицер, живећи у луксузном комплексу где станују махом грузијски мафијаши и препродавци аутомобила, намеравао да уз помоћ фалсификованих босанских папира затражи украјинске тако што ће се у потпуности прилагодити животу и Кијеву и пронаћи сигурну луку од рата црногорских кланова који бесни годинама.

Испоставило се да сигурна лука, макад када су ови криминалци у питању, заправо и не постоји.

Убиство на Крфу

Тек након што је у медијима почела да се спушта прашина након пуцањве у Кијеву, потпуно изненада из Грчке је стигла вест да су Баранин Алан Кожар (43) и Ужичанин Дамир Хаџић (46) убијени испред луксузне виле на Крфу.

Нападачи су успели да лоцирају Кожара и Хаџића, који су неколико месеци боравили у луксузној вили у Халикоунасу, мислећи да су успели да сакрију трагове и вероватно су их данима пратили како би научили њихове навике и динамику свакодневнице.

Кожар и Хаџић су се изнајмљеним возилом враћали са плаже и паркирали испред виле у којој су изнајмили стан на спрату у којем су живели већ пар месеци. У тренутку када су покушавали да аутомобилом уђу у гаражу, појавила су се два неидентификована нападача и њиховом правцу испалили су из два различита оружја око 50 пројектила, од којих је њих 29 завршило углавном у глави и горњем делу тела жртава.

Кожар је имао фалсификована документа и путовао са пасошем Словеније под именом Роберт Битенц, док је Хаџић користио словеначки пасош на име Мартина Поспишека. Како су известили грчки медији, Кожар и Хаџић су у аутомобилу носили оружје, а у стану је пронађена муниција.

Грчка полиција саслушала је више особа у оквиру истраге ликвидације Игора Дедовића, Стевана Стаматовића, Алана Кожара и Дамира Хаџића и данас су због сумње да су повезани са ликвидацијама ухапсили три особе које су код себе имале лажне хрватске пасоше.

Пошто се о Ужичанину и Баранину говоркало након покушаја убиства Звицера, није искључено да је ова ликвидације одговор на пуцањву у Кијеву, мада истражитељи не одбацују могућност да је по среди сукоб око транспорта наркотика, што је овим клановима и "примарна делатност".

Неизвесна је судбина обезглављених кланова, будући да су поред убистава претрпели и велике финансијске губитке са рекордним запленама дрога протеклих годину дана, те да су Јован Вукотић, вођа шкаљараца, и Слободан Кашћелан, вођа кавчана, провели више месеци иза рештека због поступака који се против њих воде у Црној Гори.

Јован Вукотић пуштен на слободу

Док су по Европи "падале главе", Вукотић је из ћелије црногорског Спужа водио правну битку са надлежним органима Црне Горе у којој је, по свему судећи и победио, пошто је јуче ишетао из затвора а данас и званично постао слободан човек.

Наиме, Вукотић неће одговарати за покушај убиства двојице припадника кавачког клана Милоша Радоњића и Војина Ступара, нити за покушај убиства Тамаре Звицер, супруге наводног вође тог клана, Радоја Звицера пошто је тако одлучило Више државно тужилаштво.

То су саопштили Вукотићеви правни заступници и додали да је Тужилаштво у оба предмета донело наредбу о обустављању истраге.

Вукотић је у Спужу био од 8. фебруара, када је Црној Гори изручен из Србије у којој је робијао због фалсификованих исправа након хапшења у Турској 2018. године. Иза решетака је дочекао низ трагичних вести - да су му убијени кум и пријатељ, да је у Доброти испред куће у којој је живео ликвидиран отац Веселин Вукотић, а сада и да су убијени његови сарадници Кожар и Хаџић...

ДРАМА НА АУТО-ПУТУ КОД НИША: Запалило се возило, екипе на терену

ДРАМА НА АУТО-ПУТУ КОД НИША: Запалило се возило, екипе на терену

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У СЈЕНИЦИ: Младићи хтели да пробају мотор пре куповине, али је вожња КРЕНУЛА ПО ЗЛУ

ДЕТАЉИ ТРАГЕДИЈЕ У СЈЕНИЦИ: Младићи хтели да пробају мотор пре куповине, али је вожња КРЕНУЛА ПО ЗЛУ

 

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин
Policija

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин

20.09.2024. 15:19
МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке
jezivo

МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке

20.09.2024. 14:39
ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј
Policija

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј

20.09.2024. 14:07
"ПОМИСЛИЛА САМ ДА ЈЕ СЛАВЉЕ" Потресна исповест мајке дечака рањеног у масакру у "Рибникару" која је КОБНОГ ДАНА БИЛА У ШКОЛИ открива нове детаље
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ПОМИСЛИЛА САМ ДА ЈЕ СЛАВЉЕ" Потресна исповест мајке дечака рањеног у масакру у "Рибникару" која је КОБНОГ ДАНА БИЛА У ШКОЛИ открива нове детаље

20.09.2024. 12:41
НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!
najnovija vest, najnovija

НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!

20.09.2024. 15:27
ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин
Policija

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин

20.09.2024. 15:19
МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке
jezivo

МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке

20.09.2024. 14:39
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35
ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници
Aleksandar Vučić

ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници

20.09.2024. 11:15
НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!
najnovija vest, najnovija

НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!

20.09.2024. 15:27
ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј
Policija

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј

20.09.2024. 14:07
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35