Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"НЕКО ОПАЛИО МЕТАК, ПА КАД ЈЕ ПАО ОНДА СУ ГА ИЗОВЕРАВАЛИ" Да ли је за Кнелета био кобан сусрет са Паблом Ескобаром? (ФОТО)

26.05.2021. 20:21
Eskobar Knele
Ескобар Кнеле / Извор: Фото: Profimedia/Youtube printscreen/Legende деведесетих

Састанак са нарко босом био кобан за Кнелета.

Александар Кнежевић Кнеле био је идол младих криминалаца деведесетих година, а убијен је 28. октобра 1992. Жестоки момак са Вождовца сматра се творцем "дизел генерације", а када је убијен имао је само 21 годину.

Прилика која се не пропушта! ГРЧКИ ХОТЕЛИ од 525€: Extra понуда за целу породицу

Прилика која се не пропушта! ГРЧКИ ХОТЕЛИ од 525€: Extra понуда за целу породицу

ЋЕРКА ГЛЕДАЛА СА ПРОЗОРА УБИСТВО МАЈКЕ! Крвави пир могао да се спречи: Албанац са српским пасошем има дебео досије

ЋЕРКА ГЛЕДАЛА СА ПРОЗОРА УБИСТВО МАЈКЕ! Крвави пир могао да се спречи: Албанац са српским пасошем има дебео досије

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ! Пронађено тело тинејџера (18) - мајка потврдила црне слутње

ТРАГИЧАН КРАЈ ПОТРАГЕ! Пронађено тело тинејџера (18) - мајка потврдила црне слутње

Кнеле је последњих месеци свог живота живео у београдском хотелу "Хајат", у коме је и убијен под неразјашњеним околностима.

До сада је испричано много прича везаних за његов кратак и буран живот, а још је већи број верзија о томе зашто је убијен. Од тога да је убијен случајно у рутинској контроли полиције, до тога да је био уплетен у међународне борбе светских нарко картела.

Према једној верзији, за Кнелета је кобан био наводни састанак са светски познатим нарко босом, Паблом Ескобаром. Детаље ове верзије испричао је Карађорђе Суботић. 

Karađorđe Subotić
Карађорђе Суботић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/BALKAN ИНФО - Званични канал

Суботић је момак са врелог асфалта и београдског подземља деведесетих, а кратко се дружио са Кнелетом. Због тешког детињства врло рано је упао у замку криминала због чега је добро упознао живот у затвору. Тамо је упознао много познатих имена с асфалта, али остаће упамћено да је два пута успевао да побегне из затвора. Познанства с Гишком, Кнелетом, Вујом, Дадиљом, Рукијем, Гораном Вуковићем су биле испуњене многим анегдотама, али и тешким причама. Са вођама земунског клана није био у добрим односима, јер није подржавао њихове "методе пословања".

У скорије време писано о његовом сукобу с Александром Чабаркапом који је недавно осуђен на 13 година робије.

Суботић за "Балкан инфо" каже да се дружио само пар месеци са Кнелетом и да му је жао што је убијен, а негирао је верзије у којима се преноси прича да није давао отпор пре него што је ликвидиран.

- Након што сам ’91 изашао из затвора упознао сам Кнелета и дружили смо се пар месеци. На мене је оставио позитиван утисак доброг, храброг момка, био је веран друг, као и та екипа момака око њега. Жао ми је што је убијен и велико је питање шта се ту десило пошто камере нису радиле. Као наредили су му да легне, ја мислим да он то не би урадио јер му његов его не би дозволио. Ушао би пре тога у неки вид борбе. Претпостављам да му је неко опалио метак и да је он после тога пао, а онда су га доле изоверавали. Сматрам да би он ушао са њима у борбу ма колико би их било - прича Суботић.

Radojica Nikčević
Радојица Никчевић / Извор: Фото: Youtube Printscreen/ ЦРНО-БЕЛИ СВЕТ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА

Он наводи да је за Кнелета био кобан наводни састанак са Паблом Ескобаром који је био у организацији Радојице Никчевића, некадашњег председника Кошаркашког клуба Партизан и једног од најбогатијих и најмоћнијих људи Југославије. Својевремено је Никчевићево богатство износило преко 50 милиона марака и називан је првим српским тајкуном, говорио је да се неће смирити док не дође до 70 милиона. Убијен је 7. октобра 1993. године. Обојица су "очишћени", како се то говорило у криминалним круговима.

- После су бацали коске да је то било везано за Ћенту и његовог зета, али мислим да то нема везе са везом. Мислим да је то везано за Радојицу Никчевића и њихов пут за Јужну Америку, где су Кнеле и Сименда заједно отишли са Радојицом који је тамо имао састанак са Паблом Ескобаром да договарају неки посао и сматрам да су Никчевићева и Кнелетова смрт епилог те приче. То се и сада ради, не могу да верујем да се и данас исти бизнис врти, те ствари су катастрофалне и погубне за свакога ко уђе у ту причу. То је погубно за нашу омладину која не треба да продаје и конзумира опијате који никада никоме ништа добро нису донели, то је зло. Ја бих легализовао то, ако хоћеш марихуану, купи на трафици, тиме би се изгубила та чар и привлачност за омладину јер кад је нешто легално више им није занимљиво. Чим је нешто нелегално то има и већу цену и повлачи са собом то да људи раде нешто што иначе никада не би, то је класичан подстицај криминалних радњи. Преко 90% злочина се почини због тих који продају и конзумирају дрогу - испричао је Суботић.