Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ ПОКРЕНУТА ИСТРАГА У "СЛУЧАЈУ ЛЕЧИЋ" Данијела Штајнфелд доставила Тужилаштву НОВЕ ДОКАЗЕ против глумца

05.07.2021. 22:02
Danijela Štajnfeld
Данијела Штајнфелд / Извор: Фото: YouTube/printscreen/Balkan у лицима/СД

Више тужилаштво у Београду ни после три и по месеца није одлучило да ли ће покренути истрагу или пак, одбацити кривичну пријаву против глумца Бранислава Лечића, ког је још крајем марта колегиница Данијела Штајнфелд, оптужила за силовање.

Глумица Данијела Штајнфелд доставила је Вишем тужилаштву нове доказе против свог колеге Бранислава Лечића, ког је оптужила да ју је током 2012. године силовао, у време када су заједно радили на једној представи. О каквим се доказима конкретно ради засад није познато, а тужилаштво упркос томе, ни после три и по месеца није одлучило да ли ће против глумца покренути истрагу.

Доктор специјалиста саветује: СИГУРАН НАЧИН да избегнете стомачне тегобе на путовањима!

Доктор специјалиста саветује: СИГУРАН НАЧИН да избегнете стомачне тегобе на путовањима!

УЈАК СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО СЕСТРИЋА (9): Одложено суђење за обљубу малишана у Сремским Карловцима (ФОТО)

УЈАК СЕКСУАЛНО ЗЛОСТАВЉАО СЕСТРИЋА (9): Одложено суђење за обљубу малишана у Сремским Карловцима (ФОТО)

ШТА ЈЕ СВЕ ПРОНАЂЕНО У РАСТИНОМ ЏИПУ? Стигли резултати вештачења - посебно тражени ДНК трагови и отисци прстију Беливукових жртава

ШТА ЈЕ СВЕ ПРОНАЂЕНО У РАСТИНОМ ЏИПУ? Стигли резултати вештачења - посебно тражени ДНК трагови и отисци прстију Беливукових жртава

Ово је потврдио и адвокат глумице Божо Прелевић.

- Данијела јесте доставила нове доказе, али због тајности поступка не бих откривао о чему се конкретно ради - навео је Прелевић.

На питање да ли има утисак да се случај "растегао" и да је предуго у фази предистраге, Прелевић је напоменуо да глумица има поверења у рад институција.

- Данијела не врши никакав притисак и верује да ће надлежни обавити свој део посла - истакао је Прелевић.

Иако предистражна фаза није временски ограничена и може трајати и по неколико година, јавност у случају Лечић с правом поставља питање зашто се све отегло до лета, имајући у виду судску праксу када су овакви случајеви у питању.

- Овај случај је у потпуности специфичан, како за јавност, тако и за истражне органе. Не могу рећи да поступак стагнира јер је досад саслушано и више особа које су могле да имају сазања о томе шта се десило између Данијеле и Бранислава. Верујем да би тужилаштво ускоро могло да се изјасни о даљем току поступка, посебно што је Данијела доставила и нове доказе - истакао је Прелевић.

Подсетимо, глумица Данијела Штајнфелд која данас живи у Њујорку, открила је прошле године у свом документарном филму да ју је силовао старији колега из Србије. Она није желела да открије његов идентитет, а све што је казала било је да је он веома утицајан у свету филма и позоришта. Убрзо је започело цитирање ко би могао бити мистериозни силоватељ, а одлучност глумице да не изговори његово име, напослетку је цео случај бацило у сенку.

Међутим, због очигледног узнемирења јавности, тужилаштво је тражило од глумице да се одазове позиву на саслушање, што је она напослетку и учинила у марту ове године када је допутовала у Београд из САД.

Након што је открила Лечићево име, познати глумац и опозициони политичар покушавао је данима да на сваки начин демантује њене наводе. На саслушању у полицији је провео читав један дан, а по изласку је тврдио да је прошао полиграф.

Јел знаш ти ко сам ја?

Портал Инсајдер објавио је снимак телефонског разговора Данијеле Штајнфелд и Бранислава Лечића, који је она кришом снимила неколико година након што је наводно напаствована.

- Ја могу да разумем, али то је велика грешка. То је моје исказивање нежности, а не непоштовање. То је достигнуће. Да си ти дошла до тог степена интересовања да код мене изазиваш ту емоцију. Јеси ли нормална? То је за част, а не за осећање угрожености. Заиста најозбиљније мислим, а ти не поверуј. Шта ти мислиш да то испада да сам ја неко ко свој ку*** усрећујем и мећем сексуално у некога кога не поштујем, да га понижавам, да потцењујем? Неко је заслужио да ја то пожелим. Имаш ли уопште појма ко сам ја - чуло се у снимку разговора који је Данијела доставила тужиоцу.

Исповест Мериме Исаковић

У тренутку док је јавност била подељена у мишљењу ко од двоје глумаца говори истину, као гром из ведра неба одјекнула је вест о исповести југословенске глумице Мериме Исаковић. Једна од најтрагичнијих глумачких звезда, која се са каријером глумице поздравила након саобраћајне несреће у којој је остала непокфретна у 21. години живота, тврдила је да је Лечић покушао да је силује давне 1978. године, док су обоје били студенти ФДУ. Након њеног сведочења, Лечић је престао да се оглашава и коментарише оптужбе и повукао се у медијску илегалу.