Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОТАЦ РЕШИО ДА "ПОКОПА" СИНА? Џонић опет мења причу - овоме се нико није надао

28.07.2022. 10:55
Džonić
Џонић / Извор: Фото: Профимедиа/Фацебоок/СД/илустрација

Иако Горан Џонић у току истраге монструозног злочина у Моравцу стално мења исказе докази против њега су неумољиви и иду само у једном правцу - да је он починилац убиства брата од тетке Горана Ђокића (57) и његове супруге Гордане (56) и ћерке Лидије (26).

У току допуне истраге, која је уследила пошто је суд вратио Вишем јавном тужилаштву на дораду оптужницу, ради прецизнијег утврђивања чињеница, 14. јула поново је саслушан првоосумњичени за троструко убиство Горан Џонић, али и његов син Стефан, који се сумњичи за помагање, док су исказе дали четворица полицајаца и четворица сведока који су у два наврата присуствовали претресима.

Пошто му је пропао план да кривицу пребаци на браћу Александра и Костадина Милошевића, познатим као браћа Јојке, будући да је доказано да са убиством немају никакве везе, Горан Џонић покушава сада да прикаже да су му докази наводно подметнути, а да га је натерао да све тако исприча неки инспектор из Београда!?

ОПТУЖИО И ПОЛИЦАЈЦЕ! Џонић на све начине покушава да завара трагове - на саслушању још деветоро људи

ОПТУЖИО И ПОЛИЦАЈЦЕ! Џонић на све начине покушава да завара трагове - на саслушању још деветоро људи

ЏОНИЋ МЕЊА ИСКАЗЕ ДА БИ ИЗБЕГАО ОДГОВОРНОСТ? Настављају се саслушања због допуне истраге убиства породице Ђокић

ЏОНИЋ МЕЊА ИСКАЗЕ ДА БИ ИЗБЕГАО ОДГОВОРНОСТ? Настављају се саслушања због допуне истраге убиства породице Ђокић

ЏОНИЋ ПОКУШАВА ДА ПОМОГНЕ ПОРОДИЦИ? Огласио се експерт из Ниша - ово нико није очекивао

ЏОНИЋ ПОКУШАВА ДА ПОМОГНЕ ПОРОДИЦИ? Огласио се експерт из Ниша - ово нико није очекивао

- Мењао је исказе више пута, али докази су неумољиви, говоре сасвим супротно. Мислим да ће овог пута, после завршетка допуне у истрази, оптужница да буде потврђена и да ће у најскорије време након тога доћи и до заказивања главног претреса. Све оно што говори су просто небулозе и покушај да се на сваки начин оправда, али то у сваком случају неће моћи, имајући доказе који су неумољиви против њега - каже адвокат Зоран Витковић који је пуномоћник брата и сестре убијене Гордане Ђокић.

И након саслушања осморице сведока све је јасније да је и најновија одбрана Горана Џонића и више него "танка".

- Чињенице које су јуче биле поново утврђиване иду у прилог потврђивању оптужнице јер се оптужени на сваки начин бори да докаже како је то њему наметнуто, односно како је њему неко злонамерно поставио те доказе, што се тиче и оружја и новца. Све је то, међутим, на слабим гранама и неће проћи јер су докази неумољиви. Он јуче није био саслушаван. Раније, у претходном поступку понашао се увек исто. На овај начин, ако негира и даље, увлачи свог сина као помагача, јер су новац и муниција пронађени у кући његовог сина Стефана, део у гаражи, а део у воћњаку. Стефан је изјавио да не зна уопште одакле тамо новац, а ако не зна Стефан, зна његов отац, ко би други знао?! Ја не верујем да ће он, ако воли сина, остати на исказу који је дао јер у том случају његов син је помагач - сматра Витковић.

Истрага траје дуго због Џонићевог понашања

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Витковић се слаже да једна од најобимнијих истрага на овим просторима траје толико дуго управо баш због понашања првоосумњиченог Горана Џонића који стално мења исказе.

- Њему ни случајно не може да се верује. Он је таква личност да ни у једном тренутку не жели да изнесе истину, а покушава да на све начине немилосрдно увуче друга лица, па и рођену децу. Склон је свему. Кад је могао да изврши такво дело, онда је све ово остало што ради лимунада. Међутим, кад се склопе све коцкице, јасно се долази до њега - додаје Витковић.

Стефан има алиби

Стефана Џонића за сада ништа директно не повезује са злочином осим чињенице да је новац био закопан у дворишту његове куће, а да је његов отац упитан да ли би неко од његове деце био способан да тако нешто уради одговорио "можда и јесу".

Džonić
Џонић / Извор: Фото: Facebook Printscreenv

Будући да је у време Стефановог одсуства његов отац имао приступ кући и дворишту (која се и налази на земљишту чији је формални власник Горан Џонић) може се закључити да је могућа оптужба против Стефана на климавим ногама, али ће о томе коначну реч дати тужилаштво или суд.

Петорица припадника Војске Србије на почетку истраге потврдила су да је Стефан у ноћи убиства био у бази у Копненој зони безбедности и да је није напуштао.

Породица Ђокић из Алексинца убијена је и запаљена 27. септембра прошле године након што су из Моравца кренули својој кући. Спаљени "фолкасваген пасат" и њихова тела пронађени су 2. октобра у атару села Моравац.

Због сумње да су починили тешко убиство крајем октобра прво је ухапшен Ђокићев брат од тетке, пензионисани ватрогасац Горан Џонић, потом и двојица његових синова Милан и Стефан, али и браћа Костадин и Александар Милошевић, познати као браћа Јојке, који живе у иностранству, а које је Џонић означио како организаторе.

Милошевићи су ослобођени после неколико месеци, а затим је ослобођен и Милан Џонић јер их ни графолошко вештачење ни други докази прикупљени у истрази не повезују са злочином.

Сви пронађени докази за сада са злочином повезују само Горана Џонића. Његов ДНК је на новцу и пиштољу из кога је убијена породица Ђокић.

Сигурносне камере у Тешици снимиле су "пасат" Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два сата иза поноћи, а затим и Џонићев жути скутер како се враћа два сата касније истим путем. Такође је снимљен како сипа гориво у канту на дан нестанка Ђокића.

Металостругар из Моравца је посведочио да је Џонићу помогао да направи навој за метални део за који се испоставило да је пригушивач, а две недеље након злочина напрасно је рођаку вратио дуг од 10.000 евра.

Плац на којем се налази Стефанова кућа, а на којем је пронађен закопан новац, налази се у власништву Горана Џонића.