Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

О УБИЦИ СВЕ НАЈЛЕПШЕ? Дан након МАСАКРА код Књажевца пријатељи налазе ОПРАВДАЊЕ за злочин - Оглашавају се редом и ВЕЛИЧАЈУ до бесвести

07.06.2024. 20:32
Trostruki ubica iz Knjaževca
Троструки убица из Књажевца / Извор: Shutterstock - Друштвене мреже/принтсцреен

Младић (22) из Књажевца, усмртио је ловачком пушком, која је била у легалном поседу, оца, бабу и деду. Приликом хапшења изјавио је да је злочин починио из самилости.

- Он је изузетно добро дете, фин, поштен, васпитан, бринуо се о укућанима али му је вероватно пукло нешто у глави, више није могао да издржи. То је превише било за њега. Начисто је уништио свој живот. Да се његов отац није разболео, издржао би. Другачије би било - говори неутешна пријатељица.

Кућна пријатељица породице из Књажевца у којој се јуче десио масакр када је младић (22) из пушке убио оца, деду И бабу.

- Деда је био шлогиран, постао непокретан, деменцију је имао. Значи, ништа није знао за себе. Баба је од срца оперисана. Мислим, добро, она се кретала али је била болесна. А отац је од скоро, можда, месец дана, исто и он имао благи мождани удар па је био и он успорен - прича она.

Како каже, младић осумњичен за убиство је био изузетно добар и миран. Он је како прича пазио и гледао породицу, свуда их возио. Одвајао им лекове, водио код лекара и све им набављао, све што треба. До момента док није узео пушку и извршио стравични злочин.

Trostruko ubistvo u Knjaževcu
Троструко убиство у Књажевцу / Извор: Google earth/printscreen

Сви познаници осумњиченог, дан након злочина бране троструког убицу. Шокирани, покушавају да оправдају то што је одлучио да убије своје најмилије. Како кажу, ОН се у последње време жалио да му је тешко. Наводно, хтео да ради.

- Био је зимус на Бабином зубу да ради. Ту је радио, враћао се кући. Једно време је горе спавао на Старој планини али обавезно их зове. У три имају навијен аларм да треба да узму лекове. Значи, обоје треба да попију лекове, баба и деда. Пошто деда не зна, баба му је давала терапију а он их зове. Где год оде, он их зове. Јесте попили лекове? Превише је био брижан. Био је много везан за њих - прича пријатељица породице.

Како објашњава, породица је имала жену која их опслуживала.

- Значи, ту је била од 8 ујутру до 13 часова. Старац непокретан. Унук га је подизао. Степенице су имали чим се уђе у кућу. И три степеника како би сишли у дневну собу. И ту је деда седео на гарнитури, а у другом делу су имали посебно собе. Он је морао да га извуче, он је морао да га вуче, да га стави у колица. И тако сваки дан. Па га бријао, па га шишао… Значи, све је то утицало на њега. Он је пукао, он је хтео да иде негде да ради. Више није могао да издржи - правда пријатељица породице.

Како каже, баба му је говорила да ће да му плаћају. Молила га је да их не напусти. Она му је чак дала и пуномоћје да може да подиже паре у банци.

- Хтели су деду да ставе у дом јер није могао више овако. Да му се отац није разболео, издржао би. Другачије би било - прича она.

Како додаје, његова мајка није долазила од када се развела од његовог оца. Он је тада има 6,7 година. Празнину без мајке надомешћивали су бака и дека који су га много чували, бринули о њему.

- Бака га је водила свуда. Био је алергичан као дечак, а онда га је водила где год би могла да му излечи те алергије. И он то њима не може да заборави. И што се тиче хране. Значи, шта воли, баба му је спремала. Шта не воли, ником ништа. И она је баш зимус, док је радио горе на Бабином зубу, она устане жена рано, да буде тазе, направи му оне велике кифлице, да понесе горе, спремимо нешто, да понесе горе, да има, да руча, да доручкује, да и гибаницу направи - прича она.

Како додаје, много тога се променило када се његов отац разболео.

- Отац је тражио да вози ауто, имао је кола у гаражи, као и стричев ауто. Кључеве су од њега крили. Ја му кажем, не можеш да возиш ти ауто док не оздравиш. Прво ћеш да убијеш себе, а можда и другог ко наиђе. Онда, неповезано прича. Хоће да иде до града, син га одвезе. Неће да једе, он му купи хамбургер. То поједе. Вози га, врати га, па опет. Деду, бабу... Значи, бабу мора да замени. Пуштао је чак и машину за веш. И ону за судове. Бабу да би поштедео, да не би она, пошто има уграђен, тај пејсмејкер. Све је то било лепо - каже она.

Подсетимо, стравичан злочин догодио се јуче поподне у Књажевцу када је младић (22), како се сумња, хицима из ловачке пушке убио свог оца (60), бабу (83) и деду (81).

Младић је после троструког убиства ухапшен, а полицији је наводно рекао да је убио чланове своје породице из самилости. Тело оца је пронађено у ходнику, док је бабу и деду убио док су гледали телевизију у дневној соби.

- Убио сам их јер нисам могао више да бринем о њима - наводно је рекао младић након што су му стављене лисице на руке.

Извор: Србија Данас/Блиц