Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"УПАЛИО САМ ЛАМПУ И ВИДЕО ЛОБАЊУ..." Потресна исповест брата СТРАВИЧНО УБИЈЕНОГ Ивана из Великог Трњана (ФОТО/ВИДЕО)

03.07.2022. 07:37
Veliko Trnjane
Велико Трњане / Извор: Фото: Србија Данас

Филмска прича из лесковачког села Велико Трњане откривена је на дан сахране Биљане Стојановић, која је крајем јуна нестала, па два дана касније пронађена мртва у штали.

Ненад Стојановић, који је пре неколико дана у помоћној просторији пронашао зазидан леш свог брата Ивана, кога је, како се сумња, пре три године убила супруга Биљана, а недавно извршила самоубиство, тврди за Курир да је његова снаха деци испричала да је тата у шупи сакрио злато и да не смеју никоме да кажу шта имају у кући.

"МОНСТРУМЕ, УБИЛА СИ МИ ТАТУ" Биљанина ћерка обишла мајчин гроб, па изустила: Ово је прва и последња свећа коју сам ти запалила

"МОНСТРУМЕ, УБИЛА СИ МИ ТАТУ" Биљанина ћерка обишла мајчин гроб, па изустила: Ово је прва и последња свећа коју сам ти запалила

ОВО ЈЕ АНА КОЈУ ЈЕ ПАРТНЕР УБИО У СОМБОРУ: Комшије откриле шта је претходило трагедији

ОВО ЈЕ АНА КОЈУ ЈЕ ПАРТНЕР УБИО У СОМБОРУ: Комшије откриле шта је претходило трагедији

"УХВАТИО ЈЕ СА ЉУБАВНИКОМ, ПА ГА УБИЛА" Комшије Биљане и Ивана отркиле шокантне детаље: Ово никоме није било ни на крај памети!

"УХВАТИО ЈЕ СА ЉУБАВНИКОМ, ПА ГА УБИЛА" Комшије Биљане и Ивана отркиле шокантне детаље: Ово никоме није било ни на крај памети!

Подсетимо, филмска прича из лесковачког села Велико Трњане откривена је на дан сахране Биљане Стојановић, која је крајем јуна нестала, па два дана касније пронађена мртва у штали. Тражећи оружје Ивана, за кога су до тада веровали да се налази у Русији, његови најмилији пронашли су његов забетониран леш у дану када је Биљана сахрањена.

Тражио оружје

- Са Иваном нисам био у контакту од 2016. године, заћутали смо, иако нисмо били посвађани, он је окретао главу на улици од мене. У току 2021. Биљана ми је пришла и рекла: "Желим да ти се извиним, ми смо криви, твој брат нам није дозволио да се посећујемо!" И од тада смо почели да причамо. Питао сам је за брата, она је рекла да је у Русији и да ће доћи ускоро - почиње своју исповест Ненад, иначе полицајац.

Након снахине сахране, Ненад каже да је одлучио да из безбедносних разлога склони пушке свог брата, који је био ловац.

- Деца су остајала сама код куће, па сам хтео да склоним пушке и почео сам да их тражим, али их није било. Када сам проверио, испоставило се да је оружје одјављено још 2019. У то време позвала ме је братаница и рекла да је нашла татина документа у соби - пасош и возачку дозволу. Рекао сам јој да не дира ништа и кренуо ка њој. Тада се испоставило да Иван уопште није напустио Србију од 2019. године - наводи саговорник.

Љубавник није ништа знао

Деци дојавио где је злато, не слутећи да је тамо леш

Извор испричао је да је Александар Лазаревић, који је био у емотивној вези са Биљаном Стојановић, послао поруку њеној најстаријој ћерки да се у помоћној згради налази злато које је сакрила њихова мајка.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Претпоставља се да му је она причала о злату, као што је и свима осталима, а несрећни човек је желео да помогне деци која су остала без родитеља. Александар је полиграфски тестиран и испоставило се да он нема везе са злочином, нити је знао да је Иван зазидан - објашњава извор.

Он открива да је у истом разговору са децом свог брата сазнао да у кући имају злато.

- Братаница ми је рекла да не идемо у просторију која се налази до оне у којој се Биљана убила, јер се ту налази зазидано злато. Та соба била је заглављена гранчицом, а у њој је било сена и шушки кукуруза. Видели смо озидан део у величини бурета са зидом. Кренули смо да лупамо и чупамо бетон и цигле. Одвратан мирис проширио се просторијом, упалио сам лампу и видео лобању. Изашао сам напоље, попио воду и одмах позвао полицију - прича Ненад.

Претње и уцене

У првом моменту, како наводи, од шока није ништа схватио.

Невероватни разлози

Лагала да је Иван у Мађарској

Ненад наводи да је Биљана као изговоре за Иванов недолазак наводила пандемију коронавируса, пожаре у Русији, велику маглу. - Никада није било услова да Иван дође. Када сам тражио братовљев контакт, она ми је говорила да Иван нема телефон, да му се поломио на градилишту и да се чују преко телефона његовог шефа, који он забрањује да се даје другима - објашњава: - Пре него је почео овај рат, она ми је рекла да је Иван дошао у Мађарску, да чека неку робу тамо и да ће, кад је покупи, да вози за Србију и да стиже у Лесковац. Нисмо ништа посумњали, иако се то преузимање робе одужило скоро два месеца. Деца су ми рекла да се с татом не чују, да само мама прича с њим јер он нема пуно времена - напомиње Ненад.

- Лобања је имала мало избачено чело као мој брат и одмах ме подсетила на њега. Почео сам да повезујем ствари, он се није јављао, нико га није чуо, нико га није видео. Нисам био сигуран стопостотно, али посумњао сам да је то тело мог брата, чињенице су биле очигледне - наводи Ненад.

- Деца су ми рекла да се са татом нису чула, да је он причао са мамом. Касније сам сазнао да је Биљана децу уцењивала и претила им, давала им је лекове за смирење да не би причали никоме о тој згради и злату које је ту сакривено. Наводно, њима је било речено да је тата злато залио са неким Банетом из Новог Сада - прича саговорник.

Он је додао да је по селу кружила прича да се Иван оженио другом женом у Русији и да тамо има другу породицу, али да су се свакога дана надали да ће се вратити, барем због своје деце.

БОНУС ВИДЕО: Убиство у Лесковцу - Биљана забетонирала мужа