Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВЕО МИСТЕРИЈЕ КОНАЧНО ПАДА? Након три месеца од УБИСТВА Данке Илић (2) осумњичени МЕЊАЈУ исказе, јављају се нови СВЕДОЦИ - Шта се ово дешава?

26.06.2024. 20:51
Danka Ilić
Данка Илић / Извор: СрбијаДанас/Милана Павковић/ Facebook printscreen

Прошла су тачно три месеца од нестанка Данке Илић (2) из Бора. Случај који је уздрмао Србију још увек је под велом мистерије, али и будним оком јавности. Појављује се брдо информација

Малена Данка је последњи пут виђена 26. марта ове године, у Бањском Пољу, у пратњи мајке и брата. Вест о њеном нестанку потресла је регион. Први пут је активиран систем "Пронађи ме" налик на Амбер алерт, чувени систем узбуне који се активира у тренутку нестанка детета. 

Од првог дана нестанка, улошени су сви могући ресурси како би девојчица била пронађена.

Бањско поље

Тог кобног дана, у вечерњим сатима, јавност је обавештена о нестанку Данке Илић (2). Мајка девојчице се огласила путем медија и објаснила да је децу одвела на имање на ком је одрасла. Наиме, несрећна жена се окренула да сину да воду и у следећем тренутку Данке није било. 

У потрагу су били укључени мештани Бањског поља и околине, Горске службе спасавања, полиција и многи други. Од девојчице није било ни трага ни гласа. 

У потрагу су, затим, укључени пси трагачи и подигнути дронови, док је у једном моменту чак и хеликоптер облетао над околином Бора, што је обезбедило да се сваки педаљ усними. Министар Гашић је, такође, боравио у Бору и околини са својим људима.

Жандармерија је порегледала сва домаћинства, комшије су биле испитане, путеви затворени и узети снимци са надзорних камера из околине али безуспешно. 

У потрази је учествовао и чувени пас трагач Зиги.

На вештачење је узет и телефон девојчицине мајке. Због трудноће је нису подвргли полиграфском тестирању, јер резултати не би били валидни.

Лажне информације

Како смо већ писали, о нестанку девојчице је већ током првих сати био обавештен читав регион. Данима му стизале информације са разних страна. 

На друштвеној мрежи Тик Ток појавио се снимак тројице мушкараца, у коме тврде да знају где се налази мала Данка. Они су од људи захтевали уплату од 50.000 конвертибилних марака, како би открили информације о девојчици. 

По налогу Интерпола Београд, они су ухапшени и детаљно испитани. Места где бораве су детаљно претражена, како би се утврдило да ли је заправо истина оно о чему су говорили. Нису имали никаква сазнања о њој, већ су, како би прикупили пажњу јавности, дошли на гнусну идеју. 

Људи широм региона настављају да ометају истрагу.

Након пет дана, јавља се трачак наде да је Данка заиста пронађена. 

Шестог дана у јавности је пуштен снимак из Беча, на коме се налазе две жене, наводне Румунке, са девојчицом која јако личи на несталу Данку Илић (2). Човек који је направио тај свима познат видео запис, истакао је како је покушао да започне разговор са њима, те је тврдио да су обе дозивале девојчицу именом на које се није освртала. 

Истог дана расписана је жута Интерполова потерница. Полиција Србије и Аустрије непрестано је апеловала на грађане, а слике мале Данке су биле свуда доступне и лако уочљиве. 

Аустријски сајт "Космо" је лоцирао жене са снимка, које су доказале да девојчица са снимка, заправо њена ћерка, само личи на Данку.

Коначно признање

Поводом нестанка девојчице у Бањском пољу, огласио се и председник Србије, Александар Вучић. Вести су биле поражавајуће за целу Србију. 

Навео је да су ухапшена два мушкарца и да нема лепе вести.

- Имамо лоше вести за ово наше дете, полиција ухапсила 2 лица која су извршила убиство мале Данке, признали су... И сад их воде на место убиства.С каквим монструмима ми имамо посла - рекао је председник страшне вести на ванредној седници владе у палати Србија.

У сали је, након његове изјаве, настала потпуна тишина. 

Позивајући се на изворе блиске истрази, медији објављују стравичне информације. 

Полиција је након 10 дана потраге ухапсила два мушкарца из Бора, осумњичена да су девојчицу ударили службеним аутомобилом, ставили њено тело у гепек и однели га на депонију близу места несреће. Један од њих је одмах признао злочин, док се други дуго бранио ћутањем

Према извештајима, девојчица је наводно ударена аутом, услед чега није преминула. Након тог сазнања, један од њих ју је, наводно, удавио. Њено тело су однели сакрили њено тело на депонију, првенствено. Касније, током потраге, тело су премештали на друге локације, како се говорило, уз помоћ оца и брата једног од осумњичених.

Данас, након три месеца потраге, локацију на коју су сакрили беживотно тело мале Данке, нису открили. Након признања, искази се непрестано мењају.

Осумњичени који се бранио ћутањем, скоро затражио поновно саслушање, на ком је изјавио да девојчицу никада у животу није срео, ни пре кобног 26. марта, па ни тада, чиме је порекао злочин.

Родитељи девојчице су узнемирени. Надају се коначном крају случаја, јер, како су говорили, желе да знају шта се догодило њиховој девојчици.

Питају се, зашто је осумњичени два месеца ћутао, ако није ништа урадио?

Три месеца од нестанка Данке Илић (2) - коначно решење?

Данас, након тачно три месеца од нестанка Данке, осумњичени који је првобитно признао злочин, одлучује да поново проговори. Наиме, он је затражио, након што је његов колега све порекао, да поново да исказ. 

Датум наредног саслушања још увек није познат, али постоји велика шанса, да то носи са собом епилог нестанка и признања убиства Данке Илић (2).

Медији преносе да су се појавили нови сведоци, који ће бити саслушени у скорије време.