Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Акција "ОМЧА 2" за главу Александра Вучића: Зашто председник Србије мора пасти - и ко су остале мете

09.02.2022. 21:15
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Јака држава која снажно брани своје националне интересе трн је у оку моћницима са запада, али и опозиционим медијима, који ударају на Вучића и све из његовог окружења.

Рафална медијска паљба на Александра Вучића, његову породицу и најближе сараднике део је операције “Омча 2”, коју предводи лист Данас. Новине које су у власништву тајкуна Драгана Шолака од почетка године до сада само на насловној страни су малтене сваки дан гађали Вучића. Истовремено на различитим страницама објављивали су на десетине текстова против Вучићевих сарадника.

У медијској офанзиви у нападима на шефа државе не заостају ни други медији који су под Шолаковом капом. Подршку имају од страних центара моћи који већ дуже време забијају клипове у точкове јер Запад не жели јаку Србију, која је способна да набави вакцине, да јача економију, која може да заштити и одбрани своју територију.

ЗВАНИЧНО: Промењен Устав Србије

ЗВАНИЧНО: Промењен Устав Србије

ШЕШЕЉ О ПОЛИТИЧКОЈ КРИЗИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Пао Кривокапић и разбио се као крушка, неће ни овај Дритан дуго

ШЕШЕЉ О ПОЛИТИЧКОЈ КРИЗИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Пао Кривокапић и разбио се као крушка, неће ни овај Дритан дуго

"ПРАВИЛА САМ РЕЈВ ЖУРКЕ, СЛЕДЕЋА ЈЕ ОВОГ ДАТУМА" Премијерка Брнабић открила шокантне детаље из младости

"ПРАВИЛА САМ РЕЈВ ЖУРКЕ, СЛЕДЕЋА ЈЕ ОВОГ ДАТУМА" Премијерка Брнабић открила шокантне детаље из младости

– Због чврсте политике коју води, Вучић не одговара ни Западу ни Шолаковим медијима. Снажна борба за заштиту националних интереса је оно што је трн у оку центрима који желе Србију на коленима, слабу, која је послушна и испуњава њихове захтеве, ултиматуме. Зато ударају и бочно и дискредитују људе који су му најближи. У томе учествују и неки домаћи политичари и тајкуни којима Вучић угрожава пословне интересе. Циљ им је исти, желе да сруше Вучића, зато спиновима и лажима у медијима покушавају да сломе Србију – кажу извори Републике.

Додају да су на истом задатку и разне невладине организације:

– Управо из тих организација се најављују протести, разне блокаде, опструкција избора. Паралелно с овим акцијама притисак на Вучића и Србију појачава се и споља јер Запад жели да нам наметне своја решења када су у питању најважније теме, као што је питање Косова, да униште Републику Српску, да сасеку пријатељства и стратешке пројекте које Србија има са Кином и Русијом…

УДАРАЈУ ГДЕ СТИГНУ

А за медијски атак користе све што стигну. Од Новака Ђоковића, “Рио Тинта”, повећања плате здравственим радницима, па чак и 100 евра од државе за младе људе и 20.000 за пензионере… Све је део арсенала којим медији наклоњени опозицији коју предводи Драган Ђилас користе у специјалној операцији “Омча 2” за нападе на председника Србије Александра Вучића. Уз шефа државе, мете су, стандардно, чланови његове породице, пре свих брат Андреј и најстарији син Данило. На списку су и најближи сарадници шефа државе, од премијерке Ане Брнабић преко министара Александра Вулина, Златибора Лончара…

Неки попут председнице Владе су под директном рафалном паљбом, некима замерају што обезбеђују новац за исплату помоћи пензионерима, лекарима, смета им што у државној каси има новца за велике инфраструктурне пројекте, за редовна плаћања и измиривање свих обавеза и давања која иду из буџета…

ГЕБЕЛСОВ МОДЕЛ

Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да медијска кампања која се води потврђује да су лаж, негативна кампања и Гебелсова пропаганда једино што имају у борби против председника Александра Вучића и СНС.

– Грађани треба да се замисле над пропагандом која се шири и тумачењем медијских слобода од тајкунских медија који под слободом подразумевају ширење лажи и клевета о председнику Вучићу и његовој породици. То није слобода медија, већ једна медијска анархија у којој сваки психопата има право да објављује и најогавније текстове о председнику Србије, не штедећи ни мртве ако носе презиме Вучић. То је врхунац њиховог бешчашћа – наводи Вучевић.

Истиче да се напредњаци никада неће обрачунавати с политичким противницима на такав начин:

– Али ћемо их зато увек побеђивати на изборима. Побеђиваћемо их резултатима који су историјски, у свим областима живота. И ти исти који потписују те срамне насловне стране, да знају и н од новинарства, на те исте насловне би стављали феноменалне резултате нашег председника. Јер то је истина! И то је вест за грађане Србије! Све остало је ништа друго до личне, патолошке мржње према председнику Србије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Александар Апостоловски новинар дневног листа Политика

– То што раде опозициони медији можемо упоредити с фудбалом. Наравно да ће супарнички тим увек ударати по ногама најјачег играча. Вучић је најмоћнији политичар с највећим рејтингом у Србији, а у јеку политичке капање, узимајући у обзир да је остало мање од два месеца до избора, нема времена за суптилне видове и методе кампање – рекао је Аполовски.

Професор Мирослав Бјеговић специјалиста за тероризам и организовани криминал

– Хибридни рат, као део војне стратегије, у Србији је изражен неконвенционалним средствима на пољу медијске пропаганде у смислу пласирања дезинформација, манипулације чињеницама, ширењем лажних вести на друштвеним мрежама и позивања становништва на широке протесте, са циљем обарања постојећег режима, тј. актуелног председника Вучића. За ове безбедносно опасне активности потребне су инструкције и координација страних обавештајних служби које имају заједнички циљ и наступ с деловима опозиције управо у медијском сајбер простору Србије – рекао је Бјеговић.

Удар на Вучићеве људе

Припрема терена за медијско-тајкунски удар и акцију “Омча 2” почела је пре више од две године. Западне обавештајне службе су још у лето 2019. кренуле у реализацију плана који је за циљ имао економски и политички слом Србије, о чему је Српски телеграф већ писао. Још тада су западни центри помоћи имали здушну подршку у Србији. У тој борби придружили су им се неки домаћи политичари и тајкуни којима Вучић угрожава пословне интересе. Главни удар био је на Вучића, али напада нису били поштеђени ни чланови његове породице и најближи сарадници јер је акција осмишљена тако да шеф државе који ужива највећу подршку народа буде на удару са свих страна.

Орлић: Србији не праштају успех и резултате

Владимир Орлић, потпредседник СНС, истиче да су увек на мети људи који најсрчаније заступају политику Александра Вучића, бране резултате те политике.

– Резултати су нерешив проблем за тајкунско-мафијашки картел из бившег режима. Немају начина да томе парирају. Плате, пензије, фабрике, путеви, болнице… То су дела која говоре све, сведоче јасно да је Србија данас суштински другачија земља него што је била. То се види и по мерама подршке за младе, као и за пензионере или запослене у здравству. Баш као што се види и кроз медаље, успехе у спорту, кроз државу која данас стоји иза својих најуспешнијих спортиста и улагања на сваком кораку. Све то неописиво смета мраковима из прошлости. А председник Александар Вучић, као творац и лидер те политике напретка, зато им смета највише.

И ОВО СУ ИМ МЕТЕ

Ана Брнабић

Честа мета напад. Шолакови медији оптужују је да је крива за разарање Србије, смета им чак и што отвара ауто-пут

Александар Вулин

Готово да нема дана да се на рачун министра полиције не упути нека увреда или да се на пласира измишљотина попут оне да људи масовно уписују Београд као место пребивалишта. Докази да је за годину дана тачно 5.033 људи уписало престоницу као пребивалиште за Шолакове медије су небитна чињеница

Новак Ђоковић

У служби блаћења првог човека Србије искоришћена је и посета првог тенисера света Андрићевом венцу. Састанак са председником послужио је да се Ђоковић стави у контекст политике и као неко ко служи томе да се популаризује председник. Тако је на једној од насловних страна листа Данас осванула изјава социолога и политичара Јова Бакића у којој наводи да се “врхунски спортиста ваља и каља у напредњачком брлогу”

Златибор Лончар

Након што је изјавио да здравствени систем излази јачи из пандемије, као и да није пукао, дошло је до класичног медијског спина у листу Данас. У тексту насловљеном “Србија има један од највиших вишкова смртности у свету” наводи се да је Лончарева изјава “безпризорна пропаганда пред изборе у коју не верује ни сам министар”, а да би се добило на легитимитету, објашњава се да је то оцена здравствених радника

Помоћ државе

Исплату у износу од 100 евра, којој су се обрадовали сви грађани од 16 до 30 година старости опозициони медији су окарактерисали као нуђење поклона, имплицирајући да би Вучић требало да буде три године у затвору, што су недвосмислено потврдили и насловом “Председник крши законе, тужилаштво ћути, председниче Вучићу, мало нам је 100 евра”.

Осим тога, омаловажено је и најављено повећање плате лекара, које је оцењено као “налет оптимизма” председника, све то под насловом “Вучић води кампању преко плата медицинара”

Прелиставање дневних новина за 22. септембар 2024. године
Prelistavanje

Прелиставање дневних новина за 22. септембар 2024. године

21.09.2024. 20:41
"БИЛА ЈЕ ПОТПУНО РАЗРАЂЕНА ШЕМА" Додик: Обавештајно-безбедносна агенција у БиХ планирала атентат на мене и Вучића
Vučić i Dodik

"БИЛА ЈЕ ПОТПУНО РАЗРАЂЕНА ШЕМА" Додик: Обавештајно-безбедносна агенција у БиХ планирала атентат на мене и Вучића

21.09.2024. 17:53
ВУЧЕВИЋ: Обавезно служење војног рока од септембра
Vojska Srbije

ВУЧЕВИЋ: Обавезно служење војног рока од септембра

21.09.2024. 15:18
ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"

21.09.2024. 14:14
ТРАМП ОДБИО ТРЕЋУ ДЕБАТУ "Бесмислено је, Камала то жели јер ОЧАЈНИЧКИ ГУБИ!"
Donald Tramp

ТРАМП ОДБИО ТРЕЋУ ДЕБАТУ "Бесмислено је, Камала то жели јер ОЧАЈНИЧКИ ГУБИ!"

21.09.2024. 22:40
УЖАС НА НУДИСТИЧКОЈ ПЛАЖИ! Бацио га са литице високе 10 метара, а разлог је БИЗАРАН!
Majorka

УЖАС НА НУДИСТИЧКОЈ ПЛАЖИ! Бацио га са литице високе 10 метара, а разлог је БИЗАРАН!

21.09.2024. 22:06
ФРАНЦУСКА НА ИВИЦИ ПОБУНЕ "Грађани што пре да се ослободе нове владе, она нема легитимитет!"
Francuska

ФРАНЦУСКА НА ИВИЦИ ПОБУНЕ "Грађани што пре да се ослободе нове владе, она нема легитимитет!"

21.09.2024. 21:46
ВОЗАЧ ОКЛОПЊАКА ИМАО АЛКОХОЛ У КРВИ?! Овако је дошло до несреће код Ушћа у којој је погинуло пет особа, међу којима и ТРОЈЕ ДЕЦЕ
Sudar kod Ušća

ВОЗАЧ ОКЛОПЊАКА ИМАО АЛКОХОЛ У КРВИ?! Овако је дошло до несреће код Ушћа у којој је погинуло пет особа, међу којима и ТРОЈЕ ДЕЦЕ

21.09.2024. 21:25
Ово су мушкарац и деца који су ПОГИНУЛИ У СУДАРУ са оклопњаком код Ушћа: Међу настрадалима и БЕБА, мајци се боре за живот (ФОТО)
Ušće

Ово су мушкарац и деца који су ПОГИНУЛИ У СУДАРУ са оклопњаком код Ушћа: Међу настрадалима и БЕБА, мајци се боре за живот (ФОТО)

21.09.2024. 20:52
ПРИВЕДЕН ВОЗАЧ ВОЗИЛА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ Огласио се МУП поводом несреће у којој је погинуло ПЕТ ОСОБА, међу којима и троје деце
Nesreća kod Ušća

ПРИВЕДЕН ВОЗАЧ ВОЗИЛА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ Огласио се МУП поводом несреће у којој је погинуло ПЕТ ОСОБА, међу којима и троје деце

21.09.2024. 21:11
ПУКЛА ТИКВА КОД КУРТИЈЕВИХ СРБА: Радомировић напушта странку, али не и владу лажне државе (ФОТО)
Radoica Radomirović

ПУКЛА ТИКВА КОД КУРТИЈЕВИХ СРБА: Радомировић напушта странку, али не и владу лажне државе (ФОТО)

21.09.2024. 18:22
КОНАЧНО ЈЕ ПРОГОВОРИО: Светислав Пешић отворено о наставку сарадње са КСС-ом
HRVATI SAZNAJU: Ipak Obradović preuzima klupu srpske reprezentacije od Pešića

КОНАЧНО ЈЕ ПРОГОВОРИО: Светислав Пешић отворено о наставку сарадње са КСС-ом

21.09.2024. 19:03