Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЛЕДЕНИ ТАЛАС ПАРАЛИСАО СРБИЈУ: Ванредна ситуација и у Врању!

08.01.2017. 14:04 00:23
Sneg
Снег / Извор: Фото: Танјуг/Душан Аничић

Ванредна ситуација због хладноће и снега проглашена је на територијама општина Сјеница, Медвеђа, Алексинац и Блаце, а припадници Сектора за ванредне ситуације евакуисали су више од 113 људи.

21.45 - Проблеми водоснабдевања у Прибоју

Општински штаб за ванредне ситуације општине Прибој обавештава јавност да је до данашњег прекида у водоснабдевању дошло услед екстремно ниске температуре у прошлој ноћи.

21.15 - Ванредна ситуација у Врању

На подручју Врања, због великих снежних наноса и веома ниских температура вечерас је проглашена ванредна ситуација.

Издата је наредба локалном Водоводу да додатно ангажује механизацију на рашчишћавању завејаних путева, посебно на подручју Пољанице, као и да о томе, али и о утрошку горива води прецизну евиденцију.  Повереницима цивилне заштите наложено је да  Стручној служби за заштиту и спасавање достављају благовремене и прецизне податке о угроженом становништву.

19.30 - Саобрацај појачан, на Бубањ потоку задрзавање око сат времена

Како се наводи у саопштењу АМС С-а, интезитет саобраћаја је појачан на ауто путевима и путевима првог и другог приоритета.

На наплатној рампи Бубањ поток у смеру ка Београду возила се задржавају око 60 минута, а слично је и на наплатној рампи код Прељине на Ибарској магистрали, где се из правца Чачка ка Прељини створила колона дуга пар километара и самим тим возила успорено пролазе кроз наплатну рампу.

18.40 - Непроходно код Шапца, Трговишта, Владичиног Хана

Упркос лошим временским условима ситуација у друмском, железничком, ваздушном и водном саобраћају је под контролом, а јавна предузећа и надлежне службе из ресора Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре константно су на терену и раде на рашчишћавању снега и леда који ометају безбедно одвијање саобраћаја, саопштило је вечерас то министарство.

Према информацијама ЈП “Путеви Србије” тренутно су непроходни путн и правци Шабац-Волујац-Завлака-Бања Бадања-Крупањ-Грачаница, затим Причевић-Пецка, Доњи Милановац - Мајданпек - Дебели Луг - Јасиково - Жагубица, као и Јасиково -Влаоле - Кривељ до везе са државним путем ка Бору.

put
пут / Извор: Фото: Танјуг/ Душан Аничић

 

Непроходни су и правци Нови Глог - Доњи Стајевац, Гајтан - Негосавље, Трговиште - Доњи Стајевац - Радовница - Босилеград, затим од Трговишта до граничног прелаза Калово ка Македонији. 

Возила не могу да прођу ни правцима Одвраћеница - Преко Брдо, Стројковце - Вучје - Владичин Хан, затим Житорађа - Дикава- Мачкатица и Лепеница - Урманица - Градња - Власе.

18.20 - Ваздушни саобраћај се одвија без застоја

Ваздушни саобраћај на београдском и нишком аеродрому се одвија нормално без обзира на ниске температуре, изјавио је вечерас помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре задужен за ваздушни саобраћај Зоран Илић.

17.17 - Појачан саобраћај аутопутем кроз Поморавље

Саобраћај аутопутем Београд - Ниш, кроз Поморавље, вечерас је знатно појачан, потвђено је у Одељењу саобраћајне полиције Полицијске управе у Јагодини. Коловози су чисти и суви а видљивост је добра.

16.20 - Заледила Велика Морава

Велику Мораву, оковао је лед, а то је, како су данас рекли мештани који живе уз највећу реку Србије, ретко јер се у њу уливају термалне воде "свих" српских бања.

Река и чамци привезани уз врбе оковани су ледом, санте леда плутају уз обалу и по средини реке. 

15.46 - Ванредна ситуација у Титину, на Пештеру температуре до минус 33 степена

Због екстремно ниских температура и јаких снежних падавина и потпуне блокаде већина села, у Тутину је данас проглашена ванредна ситуација на територији општине. На појединим местима сметови достижу висину и до три метра.

led
лед / Извор: Фото: Танјуг/ Јарослав Пап

15.43 - Антић: Енергетски систем Србије стабилан

- Имамо тренутно изузетно ниске температуре широм Србије. Ноћас је на колубарским коповима било минус 20, у Пријепољу минус 30, на Пештерској висоравни температура је била још нижа. У заиста изузетно тешким условима наш енергетски систем показује пуну стабилност“ - констатовао је Антић.

15.25 - Ватрогасци на моторним санкама достављају намирнице до завејаних врањских села

Штаб за ванредне ситуације у Врању саопштио је данас да су у поједина брдско-планинска села на том подручју упућене ватрогасно-спасилачке јединице на моторним санкама како би локалном становништву допремиле потребне намирнице и лекове.

Према наводима Градског штаба, чишћење путева ка брдско-планинским селима одвија се "изузетно тешко и споро" због високих сметова снега. Најкритичније је у селима на брдско-планинском подручју Пољанице, правцу којим иде стари пут према Лесковцу, а која су завејана високим сметовима, док у у селу Студене 23 домаћинства немају струју.

15.20 - Ковачевић: Проглашена обустава саобраћаја на Дунаву

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре прогласило је данас обуставу пловидбе на Дунаву, од Бездана до Прахова због леда, изјавио је помоћник министра за водни саобраћај Вељко Ковачевић. Он је рекао да обустава важи за сва пловила - теретне и путничке бродове и чамце.

Dunav
Дунав / Извор: Фото: Танјуг/ Тања Валић

- Обустава ће бити на снази до даљег - рекао је Ковачевић, и додао да је обустава проглашена у 14 часова.

Према његовим речима, пловидба је обустављена од Бездана код Голупца због појаве леда, а од Голупца до Прахова због јаких удара ветра.

14.43 - Ванредно у Владичином Хану: Стихија заробила 1.000 људи

Руководство локалне самоуправе у Владичином Хану прогласило је због ледене стихије ванредну ситуацију. Председник општине Владичин Хан и командант Штаба за ванредне ситуације Горан Младеновић саопштио је да је десетак брдско-планинских села на подручју планине Кукавица и Грделичке клисуре одсечено од света више од хиљаду претежно мештана у позним годинама живота.

14.40 - На Копаонику минус 25!

На Копаонику је данас измерено минус 25 степени Целзијусових, што је најнижа температура од 1961. године, од када се на тој планини врши мерење.

Жива на термометру у Сјеници данас се спустила на минус 22 степена Целзијусова.

14.24 - Пала прва жртва зиме у Србији. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

14.06 - Ниш на ногама! Тражи се нестали Ненад

И данас је настављена интензивна потрага за несталим Ненадом Р. (33) из нишког насеља Горњи Комрен, који је у петак кренуо са братом и пријатељима да посече бадњак, али се у дубоком снегу изгубио у шуми код села Хум. Тројица пријатеља су се у петак безбедно вратили кућама, али не и Ненад.

13.35 - Путеви у Пироту проходни, стабилно снадбевање водом и грејањем

Путеви на подручју Пирота су проходни, нема проблема са струјом, водоснабдевањем и грејањем, редовно се чисте снежни наноси на путевима ка селима у брдско-планинском подручју и готово до свих села смо путеве очистили, рекао је за ''Блиц'' координатор Градског штаба за ванредне ситуације у Пироту Сретен Савов.

- Има додуше још неких забачених села и засеока где још није стигла механизација, али ћемо настојати да све путеве очистимо и стигнемо свуда где је потребно - рекао је Савов, додајући да су улице у Пироту чисте а да о томе брине ЈП ''Комуналац''. Он је додао да уколико мештани села имају здравствене или неке друге проблеме да се одмах јаве на СОС телефон Центра за социјални рад како би послали помоћ.

13.20 - Муж и жена сатима лежали у снегу ОНЕСВЕШЋЕНИ ОД ХЛАДНОЋЕ

Један сусед и екипе Дома здравља и зимске службе из Блаца, спасли су од смрзавања супружнике М.С. (87) и М.И. (86) из села Лазаревца, који су у свом дворишту неколико сати провели у снегу онесвешћени од хладноће, саопштила је данас локална власт. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

13.00 - Заледио Дунав код Апатина

Санте, засад танког леда, на Дунаву код Апатина прекриле су 60 одсто површине воде. У заливи код Бродградилишта лед је прекрио више од 60 одсто реке. Бродови и даље могу да саобраћају. Водостај је у опадању, а температура воде незнатно изнад нуле, 0,1 степен.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

12.35 - Пријепоље добило струју, седница штаба у 13 сати

Пријепоље је око 11сати добило електричну енергију после хаварије коју је изазвао велики минус на трафоима високонапонске мреже, јутрос око 4 сата.

12.25 - Замрзле цеви, центар Јагодине без воде

Центар Јагодине и околне улице, од јутрос су без воде због замрзавања цеви, изјавила је данас Танјугу директор Р.Ј "Водовод" ЈКП "Стандард" Марија Љубојевић.

- Дежурне екипе "Водовода" су на терену, покушавају да ураде шта могу, а мало могу по овој температури - рекла је Љубојевић. Она је додала да је реч о великом броју домаћинстава и није могла да процени када ће ови људи добити воду.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

12.10 - Најтеже у Сјеници и Медвеђи

- Стање се поправило у смислу проходности путева првог и другог приоритета, док имамо проблема на путевима трећег и четвртог приоритета, а то су обично путеви који воде ка селима, сеоским путевима поготово у Нишавском, Зајечарском, Пчињском, Сјеничком округу - рекао је Бабовић. Наводи и да се у суботу озбиљан проблем појавио у Сјеници и Медвеђи где је проглашена ванредна ситуација.

12.00 - Проглашен црвени метеоаларм за целу Србију

РХМЗ је јуче прогласио црвени метеоаларм за целу територију Србије са температуром од минус 15 степени, а у планинским пределима и више од минус 20 степени. Из Сектора за ванредне ситуације рекли су да ће ледено време значајно успорити активности на пробијању путева где су тренутно неопходни. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ!

"ЗАСТАВА 2024": "МИГОВИ" И ЈУРИШНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАПРАВИЛИ НЕБЕСКУ ЧАРОЛИЈУ, уследио и ДЕФИЛЕ специјалаца - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници
Aleksandar Vučić
УЖИВО

"ЗАСТАВА 2024": "МИГОВИ" И ЈУРИШНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАПРАВИЛИ НЕБЕСКУ ЧАРОЛИЈУ, уследио и ДЕФИЛЕ специјалаца - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници

20.09.2024. 11:15
ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД
Aleksandar Vučić i general Džon Haris

ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД

20.09.2024. 10:39
СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКИ СПЕКТАКЛ! Велики приказ способности "Застава 2024" надмашиће сва ваша очекивања, чак 500 наших дронова биће у акцији
Ministarstvo odbrane

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКИ СПЕКТАКЛ! Велики приказ способности "Застава 2024" надмашиће сва ваша очекивања, чак 500 наших дронова биће у акцији

20.09.2024. 10:32
"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже
Aleksandar Vučić

"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже

20.09.2024. 08:44
"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"

20.09.2024. 11:19
ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом
Pakistan, poplave

ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом

20.09.2024. 10:50
СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА Воз вукао аутомобил 70 МЕТАРА, познато у каквом је стању возач и како је дошло до несреће - РАМПА БИЛА СПУШТЕНА?!
Hrvatska policija

СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА Воз вукао аутомобил 70 МЕТАРА, познато у каквом је стању возач и како је дошло до несреће - РАМПА БИЛА СПУШТЕНА?!

20.09.2024. 10:48
ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД
Aleksandar Vučić i general Džon Haris

ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД

20.09.2024. 10:39
"ЗАСТАВА 2024": "МИГОВИ" И ЈУРИШНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАПРАВИЛИ НЕБЕСКУ ЧАРОЛИЈУ, уследио и ДЕФИЛЕ специјалаца - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници
Aleksandar Vučić
УЖИВО

"ЗАСТАВА 2024": "МИГОВИ" И ЈУРИШНИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАПРАВИЛИ НЕБЕСКУ ЧАРОЛИЈУ, уследио и ДЕФИЛЕ специјалаца - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници

20.09.2024. 11:15
"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"

20.09.2024. 11:19
ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом
Pakistan, poplave

ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом

20.09.2024. 10:50
АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"
rat na Bliskom istoku

АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"

20.09.2024. 08:30