Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВЕЛИЧАНСТВЕН СКУП ЛИСТЕ "АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ - НИШ СУТРА" Вучић послао моћну поруку: "Позивам вас да их ПОБЕДИМО" (ВИДЕО)

30.05.2024. 16:54
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/ДИМИТРИЈЕ НИКОЛИЋ

Изборна листа "Александар Вучић - Ниш сутра" одржала је митинг у Спортској хали "Чаир" у Нишу.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Обраћање председника Александра Вучића

Председник Србије Александар Вучић обратио се окупљенима у хали "Чаир".

- Даме и господо, драги пријатељи, хвала вам на, тешко је то после Новог Сада и Београда рећи, али, чини ми се, најлепшег дочека у целој Србији. Хвала вам Нишлије, рекао је Вучић на почетку говора.

- Ова изборна утакмица је тешка, много тежа и компликованија него што изгледа на први поглед. Иако делују разједињени, биће уједињени само дан након избора. Пожелеће да нас врате у прошлост, да нам фабрике закатанче, а да увек и на сваком месту проналазе кривца у неком другом. Између свих њихових листа нема никакве разлике. Биће уједињени. И данас, када њихови најистакнутији уредници и новинари кажу "Вучић ће да заврши као Чаушеску", само заборављају једну ствар. Да се нисам уплашио. Плашим се само Бога и суда свог народа. Плашим се само вашег мишљења, а не њихове силе, поручио је Вучић.

- Они који кажу како ће да стрељају некога, и то је ваљда подразумевајуће, моје питање је - због чега? Је ли зато што сте сваку фабрику у Нишу уништили и закатанчили. Велика вест за раднике, наставићемо да разговарамо у наредних месец дана како да исплатимо 1.7 милијарди које Досовци и ови који су били на власти нису исплатили. То можемо јер смо направили снажну Србију, јер смо направили нешто о чему они могу само да сањају, рекао је председник Србије.

- Људи треба да знају да је одлука у недељу одлука која се тиче и ваших родитеља, деце, браће и сестара. То је важна одлука. То је одлука која има план и програм а њихов план и програм је како ће да нас стрељају и прогоне а наш план и програм тиче се Србије и њеног напретка, а њихов како ће они до фотеље да се дочепају, каже Вучић.

- Ана је говорила о томе шта смо радили у Нишу, то је само део. Лично сам учествовао у довођењу 8 инвеститора у Ниш. Изградња фабрике Палфингер је у току, и долазим да положим камен темељац за Аригнстон - рекао је Вучић. Говорили сте нам за аеродром да желимо да га уништимо. Знате ли колико је било путника 2012. године? 27.000. Знате ли колико је данас? 400.000. Било је 70.000 запослених, а данас је формално запослених 90.000, а у Србији 500.000 људи више запослено.

- Нећу да говорим о томе да је Ниш постао седиште ауто-путева. Четири различита ауто-пута се овде раде и граде. За 20 дана крећу радови на обилазници око Ниша. Радимо брзу пругу Ниш-Београд, зато што ће то да доведе нове инвеститоре. Не заборавите, просечна плата у НИшу била је 316 евра. Данас није добра и није велика, али је 780 евра, што је 150 одсто више него што је тих 316 евра. Рашће и плате и пензије, зато што имамо добру економију, зато што нисмо лагали људе, зато што смо отварали фабрике и доводили инвеститоре.

- Најтеже би ме погодило да не победимо у Нишу. Знамо колико смо се борили, колико бесаних ноћи смо имали да би обезбедили нове инвеститоре за Ниш. Ово кажем зато што имамо и планове, од научнотехнолошког парка до стадиона Чаир у који ћемо уложити 60 милиона евра, да буде права лепотица и пре краја године крећемо у изградњу Чаира. Крећемо и у изградњу породилишта у Нишу, и то крећемо веома брзо. Буџет града је данас дупло већи него што је био пре 10 година, али не заборавите да целокупан буџет града не би био довољан да уради једну железничу обилазницу, само да знате колико Србија улаже!

- Кад кажу "Србија је заборавила Ниш", као прво не говоре истину, а друго је да ми нисмо разговарали са људима, зато ти Дале мораш да разговараш. Не можемо увек све да испунимо. Имали смо проблем, ваљда сви крену да штрајкују кад се јави проблем око Брзог Брода, примио сам те људе разговарали смо више пута, али смо нашли решење. Кад разговарате са људима може и мора да се пронађе решење, а не ташна, машна и баш ме брига за људе. Нишу је потребна Србија више него било ком другом граду, ми ћемо наставити да помажемо и нико нас од тога одвојити неће - рекао је Вучић.

- Знам да је све до нас, знам да је све до вас. И Ниш може да има просечну плату већу од 1.400 евра до краја 2027. године.

- Шта је то што ће опозиција да уради? Па ништа, стрељаће Вучића. Већ други месец неће знати шта са собом да ради па ће кренути у катанчење фабрика. У овој кампањи нисмо могли да се посветимо сваком човеку, имали смо посла у Њујорку. Хоћу свима да се захвалим на подршци коју сте нам пружили током борбе у Њујорку и хоћу да знате да ћемо своју земљу да чувамо, и знам да ћемо овде код вас да имамо подршку.

- Хвала вам Нишлије. Биће тешка утакмица у Нишу, можда и најтежа од свих утакмица, и зато вас позивам, да их победимо у недељу. Да их победимо поштено и да покажемо да Србија хоће напред. Живела Србија! За Ниш сутра! За Србију сутра! Хвала вам најлепше - поручио је Вучић.

Dragoslav Pavlović
Драгослав Павловић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Обраћање Драгослава Павловића, носиоца листе "Александар Вучић – Ниш сутра"

- Уважени председниче Републике Србије, уважени председниче Владе, поштовани министри, поштована председнице Скупштине, драге моје Нишлијке и Нишлије, и сви који сте са нама, прелепо је видети вас данас. Добродошли у наш Ниш који је у родољубљу чврст као нишка тврђава, који је храбар као Стеван Синђелић, добродошли у царски град Ниш.

- Поштовани и уважени председниче, хвала на огромној посвећености коју сте показали према Нишу. Осећамо посебну посвећеност, огромну снагу. Многи говоре како сте запоставили Ниш и како се овде мало урадило. Али ми смо овде да кажемо да сте ви у Нишу били више пута него сви председници у претходних 80 година. И после 2. јуна затражићемо да долазите још чешће и да вас виђамо још више, рекао је Павловић

- Не постоји град без снажне државе а ми смо неко ко такву државу има. Причају а не знају како функциониште град, како функционише градски буџет. И зато хвала вам председниче на 10 нових фабрика, на повећању зараде 115%,хвала вам за научнотехнолошки парк, за Клинички центар, путеве, пруге, за ауто-путеве ка македеонској граници.

- У нашој борби биће нам важан грађанин, биће нам важан обичан човек и зато обећавамо да ћемо се бавити обичним човеком, да нећемо напуштати наше вредности, и да ћемо се борити и победити! Славни Живојн Мишић је говорио "Нема тешко" и са тим речима улазимо у 2. јун и нове победе. Ниш сутра, Србија сутра, Медијана сутра, Палилула сутра, до победе - поручио је Павловић.

Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Обраћање премијера Милоша Вучевића

- Добро вече Чаир, добро вече Ниш! Ја бих неколико речи и реченица о томе шта је кључна порука наше кампање - "Србија сутра". А шта је сутра? Сутра је све. Без тог сутра нема смисла оно што данас радимо, а нема смисла ни наша историја и прошлост које се не одричемо.

- Да би то "сутра" досањали, потребна нам је победа 2. јуна. Али не победа ради победе, већ победа као почетак онога што Србија и Ниш треба да буду сутра. Боље место, уређенији градови, и зато је победа оно што нам треба 2. јуна. Како гласамо 2. јуна, тако нам је наредне 4 године. када би нас питали "за кога да гласамо у Нишу", најбоље би било да цитирамо Димитрија Пантића из Тесне Коже - "Кец у Нишу". Људи, кец у Нишу! Идемо да победимо, поручио је Милош Вучевић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Обраћање Ивице Дачића

-Поштоване Нишлије, даме и господо, браћо и сестре, ја уобичајено кажем "другарице и другови", заустио је Дачић, након чега га је прекинуо долазак председника Републике Србије Александра Вучића, ког је препуна хала "Чаир" дочекала уз громогласан аплауз и овације "Ацо Србине".

- Ја сам тек почео свој говор и нећу пуно да дужим јер нема потребе. Први пут сам у ову халу ушао 1982. године, пре 42. године, а дошао сам да гледам победнички тим Железничара у рукомету. Долазио сам и на стадион да гледам "Реал са Нишаве", победнички тим Радничког из Ниша и рећи ћу само неколико чињеница из наше историје, започео је шеф СПС-а.

- Поштоване даме и господо, јужна Србија је најпатриотскији део Србије. Одавде се увек кретало у борбу за Србију. Одавде је Гвоздени Топлички пук, најодликованија јединица српске војске. Кад год је Србија требало да се брани у свим ратовима, то је увек фигуративно радио југ Србије. Уосталом, зна се одакле су отишли сви косовски јунаци. Али, кад се заврше сви ратови, обично је југ Србије увек био заустављен. Али доласком Вучића показало се да југ Србије није први само у рату, већ и у миру, рекао је Дачић.

- Оно што је историја, не смемо да заборавимо. Али морамо да живимо за будућност. А да бисмо имали будућност, морамо у садашњости да доносимо исправне одлуке. Ми сматрамо да је Косово заувек Србија, да је КиМ саставни део Србије и да ће тако остати, без обзира ко врши окупацију - рекао је Дачић.

- Кад је реч о Републици Српској, то је витални национални, државни приоритет - одбрана Републике Српске. И ако је тешка ситуација и тешко време, треба да се држимо заједно. С друге стране имате опцију која говори да је КиМ изгубљена прича, да је српски народ геноцидан и да је Република Српска геноцидна творевина. Они би да уведу нашу земљу у НАТО и да уведемо санкције Русији и Кини - упозорио је Дачић

- Позивам све бираче да изађу на изборе и да гласају за листу "Александар Вучић - Србија сутра", јер имамо један интерес, а то је Република Србија и њени грађани. Поштовани председниче, пошто сам ја из овог краја, ја ћу овако да завршим свој говор. Желим да поручим свима - "У недељу, ће ги онодима". Ко не зна шта значи - видеће у недељу, завршио је Дачић.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Обраћање Ане Брнабић

Свака част Ниш, каква атмосфера. Не сећам се да смо имали митинг који је енергичнији од овога...а ако се по јутру дан познаје...Дајте све од себе у недељу да победимо! Испричаћу две приче које су ми у срцу...изустила је Брнабић након чега ју је прекинуо громогласан аплауз и скандирање речи "Победа".

- Знам да ће они из опозиције спочитавати да нисмо слушали Нишлије, да нисмо довољно урадили, да не слушамо народ. А ја ћу вам рећи да кад сам била у влади, председник Вучић нас је довео овде у Ниш на 7 дана да чујемо шта можемо да урадимо за Ниш. И отишла сам са Александром Вучићем на Електронски факултет у Нишу, рекла је Брнабић.

- Слушали смо, записивали, и разумели смо визију за Ниш. Мислим да није постојао нико те 2016. године ко је веровао да ћемо ми све то урадити. Није прошло 8 година и ми смо све изградили, и стартап центар и лабораторијску ламелу и научнотехнолошки парк који је један од најлепших и свакако најбољи у овом делу Европе. И ми смо то успели јер смо слушали Ниш.

-Сетите се да су то они људи који су трчали од Брисела до Берлина до Стразбура, да се жале на своју земљу, да цинкаре своју земљу, да траже санкције за своју земљу. Е људи, на то ћемо да одговоримо другог јуна, на то ћемо да кажемо да ће Србија наставити да побеђује, да ће Ниш наставити да побеђује, да ћемо сами да одлучујемо, да ћемо остати земља слободе и непокора као што је Александар Вучић показао у УН.

Krkobabić
Кркобабић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Грађанима се обратио Милан Кркобабић, председник ПУПС-а

- Поштовани пријатељи, а не "даме и господо", "другарице и другови", кажем "поштовани пријатељи" јер ми јесмо и остаћемо пријатељи! Кажу људи "што јужније то тужније", а ја кажем "наравно, веома тужно - али за нашу опозицију другог јуна". Што јужније то је веселије, то је искреније и то је лепше - поручио је Кркобабић након чега је уследило скандирање "Ацо Србине".

- Поштовани пријатељи, жао ми је да вас прекинем. Веома често ми, Срби, имамо кратко памћење и брзо заборављање. И најчешће за све што је урађено имамо обичај да кажемо да се подразумева. Заборавили смо да смо некад једва пролазили кроз Грделичку клисуру. Ја кажем - не подразумева се. Кажемо, до "Чачка се иде за сат времена, имамо Клиничке центре у Нишу, ја кажем - не подразумева се! Кажу ми да пензије прате плате и да никад нису билу веће и кажу - подразумева се. Ја кажем - не подразумева се. Сећате се кад је пре 30 година једна пензија била довољна да се купи кутија чаја, и то ко је био брз. Кажу ми да је Србија земља која данас ужива велики углед и која има престиж. Кажу подразумева се, ја кажем - не подразумева се!

-Видео сам кад је председник Вучић сасуо истину у лице свима онима којима истина не одговара. Био је то храбар потез нашег председника. Сви ми смо гледали тај говор и убеђени смо да сви који су хтели да порасту - порасли су. Сви који су хтели да постану храбрији, постали су храбри. Тог дана Србија је подигла главу и неће је сагињати - подвукао је Кркобабић.

- У ова два дана свака кућа, сваки дом треба да буде хала Чаир. Најстарији и најмлађи из породице треба да се окупе, да буду јединствени и да другог јуна подрже ову листу. И на крају, поштовани пријатељи, чујте - живео ПУПС, живела листа која носи име Александра Вучића, живела Србија!

Rasim Ljajić
Расим Љајић / Извор: Youtube Printscreen/Tanjug News Agency official

Грађанима се обратио председник СДПС-а Расим Љајић

- Драги пријатељи, Ниш је три дана пре избора победио. Свака вам част и велико хвала за то што сте дошли. Остало је само да у недељу верификујемо и ставимо печат на победу у Нишу и целој Србији.

Пратио сам изборне кампање и чуо сам једину примедбу коју имају на нашу листу. Они су били много гласни али смо ми били много кориснији и за Србију и за сваког грађанина ове земље.

"Незапосленост у Нишу је била огромна. Данас, 2024. та незапосленост је преполовљена у односу на 2012. годину. Некад је било 14, данас је 28 мотела у Нишу. Број туриста је утростручен. То је реална политика која чини већи стандард свакоме у земљи, али у граду Нишу."

"Ако има било какве дилеме за онога ван ове сале, само погледајте ко је шта урадио за вас, за вашу земљу, за вашу заједницу и ко више може да уради у будућности. Сви већи пројекти су финансирани средствима из буџета Владе Републике Србије. Сви на изборе у недељу! Сви! Не стајемо док не прогласимо велику победу, да би могли да наставимо оно што смо започели. Хвала вам велико и до победе!", поручио је Љајић.

Почео скуп у Нишу

Скуп изборне листе "Александар Вучић – Ниш сутра" почео је интонирањем химне Републике Србије. Химну је извео Хаџи Лазар Лазаревић.

Стигли функционери

У халу "Чаир" у Нишу стигли су високи функционери СНС-а и коалициони партнери. Међу њима су и Никола Селаковић, Горан Весић, Ивица Дачић, Ненад Поповић, Ана Брнабић, Синиша Мали, Јанко Типсаревић, Јелена Танасковић, Маја Поповић, Владимир Орлић, Дубравка Хандановић Ђедовић.

Хала "Чаир" препуна

Спортска хала "Чаир" је препуна 35 минута пре почетка скупа.

Вијоре се српске заставе, али и транспаренти са поруком "Ми нисмо геноцидан народ".

Спортска хала "Чаир" била је препуна још пола сата пре почетка скупа, а на митингу Српске напредне странке се обратио и председник Србије Александар Вучић.

"ЗАСТАВА 2024": НЕВЕРОВАТНИ ПРИЗОРИ НА НЕБУ - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници, падобранци се спустили на писту
Aleksandar Vučić
УЖИВО

"ЗАСТАВА 2024": НЕВЕРОВАТНИ ПРИЗОРИ НА НЕБУ - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници, падобранци се спустили на писту

20.09.2024. 11:15
ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД
Aleksandar Vučić i general Džon Haris

ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД

20.09.2024. 10:39
СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКИ СПЕКТАКЛ! Велики приказ способности "Застава 2024" надмашиће сва ваша очекивања, чак 500 наших дронова биће у акцији
Ministarstvo odbrane

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА ВЕЛИКИ СПЕКТАКЛ! Велики приказ способности "Застава 2024" надмашиће сва ваша очекивања, чак 500 наших дронова биће у акцији

20.09.2024. 10:32
"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже
Aleksandar Vučić

"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже

20.09.2024. 08:44
"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"

20.09.2024. 11:19
ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом
najnovija vest, najnovija

ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом

20.09.2024. 10:50
СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА Воз вукао аутомобил 70 МЕТАРА, познато у каквом је стању возач и како је дошло до несреће - РАМПА БИЛА СПУШТЕНА?!
Hrvatska policija

СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСРЕЋА Воз вукао аутомобил 70 МЕТАРА, познато у каквом је стању возач и како је дошло до несреће - РАМПА БИЛА СПУШТЕНА?!

20.09.2024. 10:48
ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД
Aleksandar Vučić i general Džon Haris

ПРЕДСЕДНИК СА ГЕНЕРАЛ-МАЈОРОМ ХАРИСОМ: Пренео сам забринутост због све теже ситуације Срба на КиМ, затражио сам јачу подршку САД

20.09.2024. 10:39
"ЗАСТАВА 2024": НЕВЕРОВАТНИ ПРИЗОРИ НА НЕБУ - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници, падобранци се спустили на писту
Aleksandar Vučić
УЖИВО

"ЗАСТАВА 2024": НЕВЕРОВАТНИ ПРИЗОРИ НА НЕБУ - Вучић на приказу способности Војске Србије у Батајници, падобранци се спустили на писту

20.09.2024. 11:15
"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"
Suđenje za masakr u Ribnikaru

"ТАТА, ОН ЈЕ ИМАО ЦРВЕНЕ ОЧИ, ОЧИ ЂАВОЛА" Малишан прескакао тела својих рањених другара бежећи од дечака убице - наставља се суђење за масакр у "Рибникару"

20.09.2024. 11:19
ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом
najnovija vest, najnovija

ПОПЛАВНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Пређена граница одбране, ОВАЈ ГРАД налази се пред потопом

20.09.2024. 10:50
АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"
rat na Bliskom istoku

АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"

20.09.2024. 08:30