Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић у Ћирилици: До краја године веће плате и пензије до 12 одсто, народна воља за нас је СВЕТИЊА

19.02.2018. 20:46 01:07
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy Printscreen

Још једно значајно излагање председника

Председник Србије Александар Вучић гостује на ТВ Happy у емисији "Ћирилица" коју води наш познати водитељ Миломир Марић. Председник говори о многим питањима која се тичу актуелних дешавања у Србији, попут актуелне ситуације на Косову и Метохији, односа са САД и Русијом, о београдским изборима, али и о многим другим економским и политичким темама. Поред Вучића гост у Ћирилици је уредник НИН-а Милан Ћулибрк.

О слободи медија

Александар Вучић је одмах на почетку емисије ушао у полемику са Милованом Ћулибрком. Вучић је рекао да му одговара што га НИН оштро критикује јер показује да слобода медија постоји што није био случај у време Бориса Тадића и Драгана Ђиласа.

- Нисам, немам ништа против . Ја вас подстичем да тако наставите. Наравно ја мислим да је то посао медија - рекао је Вучић.

Председник је рекао да је важно да постоји слобода медија у Србији.

Србија чека 1.767 дана: Заједница српских општина ПРИОРИТЕТ, па тек онда све остало

Aleksandar Vučić u Ćirilici
Александар Вучић у Ћирилици / Извор: Фото: Happy Printscreen

- Мислим да је важно да људи пишу оно што желе, то је слободно. Ако за Србију напишете да је концентрациони логор онда то значи да слободу имате. Али зашто ти људи све време инсистирају на томе. То се односи на људе који су на различите начине учествовали у различитим новинама. Ја имам народну подршку, немојте да ме хвалате, мене народ хвали. Ја ћу да радим и да устанем у шест ујутру и да се доказујем радом и трудом. Нећу да плаћам рекет никоме. Мислим да људи све виде, поштују рад и труд. Ја мислим господине Ракићу да смо се чули једном или двапут за две године. Ја ћу да победим својим радом а људи нек пишу о концентрационим логорима - рекао је Вучић.

Такође, председник је прокоментарисао насловницу НИН-а где је Србија представљена као Аушвиц, на шта је ћулибрк рекао да тиме покушава да се придобије пажња.

Американци крију сателитске снимке убиства Ивановића

Aleksandar Vučić u Ćirilici
Александар Вучић у Ћирилици / Извор: Фото: Happy Printscreen

- Ово је важно да људи виде. Ово је улаз у Аушвиц. Ово је „рад ослобађа“. Србија је представљена као Аушвиц а то није у реду. Ово не само да не приличи, да било ко то каже и направи за Србију. Свака алузија на Аушвиц нисам сигуран да људи у Србији могу дфа разумеју - рекао је Вучић. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

О Еди Рами и Боруту Бахору

Упитан да прокоментарише изјаве Борута Пахора и Едија Раме о Косову, Вучић је рекао:

- Постоје разни притисци, али ми се понашамо крајње одговорно и у односима са суседима, али и према ЕУ. Постоје различити аршини... Приштини је дато све. Албанци могу све, да присвоје туђу територију, а Срби не могу ништа. Нема ту љубави, већ само интереса. Данас једино што Србију више поштују јер смо политички и економски јачи.

Председник Србије тврди да иза убиства Ивановића стоји онај ко је хтео контролу над севером Косова

Aleksandar Vučić u Ćirilici
Александар Вучић у Ћирилици / Извор: Фото: Happy Printscreen

Председник је навео и да су Срби приказани лоше и да се против нас води прљава кампања.

- Били бисмо приказани лоше. Водили би кампању против нас. Против нас хоће, шта год да их питате, дали сте Албанцима без спроведеног референдума, дали сте им могућност за опредељење. Био је 17 година у Качанику. Све међународне акте су погазили.

О убиству Оливера Ивановића

Говорећи о бруталном убиству Оливера Ивановића испред просторија странке, Вучић је открио да не могу да добију снимке места убиства у Косовској Митровици са сателита, јер су му рекли да је била магла.

- Кад бих вам рекао шта су урадили све БИА и МУП, не бисте ми веровали. За сада имамо одређене сумње и надлежни органи ће наставити да раде - рекао је Вучић и додао да су уплетени још неки људи, али није више хтео да открије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Пуповац није оптимиста: Положај Срба у Хрватској ПОГОРШАН

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Happy

О признању Косова

Председник је подсетио ин а ситуацију која се десила на административном прелазу са Косовом када је кренуо воз из Београда.

- Послали су своје специјалце са 17 оклопних возила. Наши људи из цивилне заштите покушавају да их окруже. А они шаљу 17 оклопних возила према Лепосавићу. У том тренутку сам звао Ангелу Меркел и све могуће лидере, све живе и Албанци су намерно искористили воз иако га нису ни видели. Ја сам им рекао да имају сат времена да повуку јединице или у супротном Србија ће да реагује. Да Вас питам, јел воз на коме пише „Косово је Србија“, страшнији од тога када неко каже да је Косово „независно“. Је л’ ми треба да заустављамо сваки воз са Косова?! Сваку прилику би Албанци искористили за улазак на север Косова и никада неће од тога да одустану.

Вучић је рекао да је више пута добијао папире које је морао да поцепа, а везани су за признање Косова. Више о томе погледајте ОВДЕ.

Држава и грађани Србије заједно у кампањи "Реци НЕ раду на црно!“

Vučić
Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Happy

Вућић цепао папире западних званичника о независном Косову

- Више различитих папира сам до сада поцепао! Ми морамо да будемо ти да не идемо са максималистичким, већ озбиљним и реалним циљевима - нагласио је Вучић поводом западних представника и још једном додао да не могу Албанци све да добију, а ми ништа.

Крајем марта, односно почетком априла рекао је да ће имати храбрости да говори са нашим народом о томе.

Председник је да не жели да учествује у било чему што би нас водило у ратове, али и да предлог са којим ће изаћи пред грађане Србије у вези Косова сигурно неће бити „драги Албанци, препуштамо вам све“. 

Дачић РЕВОЛТИРАН због изјаве албанског премијера: Зашто ЕУ не реагује на Рамине изјаве?

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Happy

- Ја ћу свакако изаћи са предлогом, пошто нисам био кукавица ни када смо спровели фискалне реформе, чиме се хвалимо и дичимо, а и други хвале. Имаћу храброст да кажем шта је предлог. Ако га не би имали, имали бисмо замрзнути конфликт - објаснио је он.

- Крије се покушај да сви кажу Вучић је политички јак, ајде да ми њега натерамо да он некако то призна, а ми ћемо да видимо шта ћемо то Србији да дамо. Људи то је толико неозбиљно и смешно. Не мора Србија да призна Косово. Више различитих папира сам таквих поцепао. Ми морамо људи да будемо ти који ћемо живети са реалним и озбиљним циљевима, а надам се да ће свет разумети да Срби не могу баш све да изгубе а Албанци да све добију.

Албанци сковали КРВАВИ план у режији Едија Раме: Опасност не прети само Србији, већ целој Европи

Русија, Кина и ЕУ

- Држимо се своје столице, сами доносимо одлуку. Влада доноси одлуке, сигуран сам да ће Ана Брнабић да се консултује. Имамо своју главу да размишљамо, а она је најближа српској страни и нашим интересима! То је једина политика која доноси резултат за ову земљу и наше грађане - оценио је Вучић и рекао да је то његов посао и да их треба пустити да раде као и до сада.

Vučić
Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Happy

Надам се да ће Трамп доћи крајем године

Вучић је описао ситуацију када је позвао Ли Кећијанга, кинеског премијера у госте Србији. Истакао је да и Меркелова, Зигмар Габријел и сви остали државници који су посетили Србију сада имају потпуно другачији однос према нама, а да крајем године очекује да у госте дође председник САД Доналд Трамп.

Вучић предлаже решење за Косово крајем априла

Говорећи о све већем броју туриста у Србији, Вучић је рекао да највећи број страних туриста долази из Турске и то највише у Београд.

- Поносан сам на добре и велике промене и инфраструктурне радове који су завршени, а који су довели до тога да удео страних туриста у 2017. године буде за 12 одсто већи од 2016. године. 

Председник се осврнуо на недавни  физички напад на младе активисте СНС, младића и девојку, а који су присутни у студију.

- Погледајте ову дивну девојку и момка, Невену и Немању. Они су најкултурније позвонили на интерфон и представили се као активисти СНС, а онда је тај војни официр, да не кажем шта мислим о њему, у пиџами изашао и физички их напао - рекао Вучић.

- Али ни то их није поколебало, ево их и вечерас овде у студију.

Ко сваки дан говори "ми ћемо оловком, па ћемо ако не успе да изађемо на улицу?". То су они које подржавате (Ћулибрку), позивају на насиље! - појаснио је Вучић.

Данас се јавио неко из Радуловићеве странке да су му претили, сад и о томе мора да се води рачуна.

- Ми ћемо да будемо криви ако наша деца буду добила батине. Али људи на крају виде истину, јер она не може да се сакрије. Веома је важно људима да се објасни да изађу на изборе. Важно је да буде мир!

О повећању плата и пензија

 До краја године биће још једно повећање плата и пензија, рекао је вечерас председник Алекмсандра Вучић, те додао да верује и нада се да ће то бити 10 или чак 12 одсто. 

- Ако будемо повећали минималац за 1 одсто, ја још очекујем и срећан сам због тога да ћемо имати још једно повећање плата у јавном сектору и пензија. И ако будемо исли 10 одсто, а надам се, разговарћу и са премијерком, 12 одсто, таман да просечцна плата буде 490 евра, па ако то није велика разлика у односу на 336...мислим да је то велика разлика и то је због сигурних јавних финансија - објаснио је.

И при томе, додао је, ниста нећемо тиме да угрожавамо од оног сто смо већ постигли, нећемо да повећавамо јавни дуг, за јавни сектор не бринемо, али морамо да јачамо приватни сектор. 

О учешћу у кампањи на београдским изборима

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да његово учесће у кампањи на београдским изборима није у супротности са Уставом, те да му то што све грађане третира на једнак начин не даје за право да се не бави политиком уопште. 

Објаснио је да је у претходних седам дана имао један скуп у Рипњу, а од почетка кампање укупно четири скупа, на којима је учествовао и да су сви били викендом и свега један сат.

Позвао грађане да изађу на изборе

- Важно је да излазност буде што већа. Народна воља за нас је светиња, па ко победи- закључио је Вучић.

 

Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године
Prelistavanje dnevnih novina

Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године

20.09.2024. 20:54
ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије
"Zastava 2024"

МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије

20.09.2024. 13:27
У АУТОМОБИЛУ СЕ НАЛАЗИЛО ДЕТЕ: Бахати возач сумануто претицао возило па се догодило ОВО (ВИДЕО)
Preticanje

У АУТОМОБИЛУ СЕ НАЛАЗИЛО ДЕТЕ: Бахати возач сумануто претицао возило па се догодило ОВО (ВИДЕО)

20.09.2024. 21:22
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Аутомобил у потпуности СМРСКАН и ЗАГЛАВЉЕН испод камиона (ФОТО)
Hitna pomoć

ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Аутомобил у потпуности СМРСКАН и ЗАГЛАВЉЕН испод камиона (ФОТО)

20.09.2024. 21:11
ЖЕНА СКОЧИЛА СА МОСТА: Ово је ЧЕТВРТИ случај за СЕДАМ ДАНА
hitna pomoć

ЖЕНА СКОЧИЛА СА МОСТА: Ово је ЧЕТВРТИ случај за СЕДАМ ДАНА

20.09.2024. 20:58
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА
Vladimir Putin i Volodimir Zelenski

ПУТИН НИКАД БЛИЖИ ЦИЉУ: Украјина ПРЕД КОЛАПСОМ - Зеленски износи "план за победу" који ипак зависи од САВЕЗНИКА

20.09.2024. 18:57
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28