Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЕТЊА БРОЈ ЈЕДАН ЗА ВУЧИЋА! Докле год је Звицер на слободи председник није сигуран: "Криминал је мултинационалан и НЕ ПОЗНАЈЕ границе"

18.06.2024. 13:13
-ALEKSANDAR VUCIC
-АЛЕКСАНДАР ВУЦИЦ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је велики проблем и безбедносна претња, нарочито по председника Србије Александра Вучића, то што је вођа "кавачког клана" Радоје Звицер на слободи.

- Ако желите да водите озбиљну борбу против криминалаца, не можете то да урадите без посвећености свих органа који се боре и који раде на спровођењу закона. А иницијалну капислу дао је председник Вучић, који је био на челу тог тима, који је извео ту акцију. Извесно је да је, након сазнања да је председник Вучић тај који гура борбу против криминалаца, постао мета број један, односно главна сметња и претња организованом криминалу у овим земљама - рекао је Дачић на ТВ Пинк.

Додао је да код нас увек постоји прича да се проблеми криминалних кругова из разних других крајева Југославије неће решавати на београдском асфалту, али додаје да се то никада не можете потпуно искључити, јер је криминал мултинационалан и не познаје границе.

 И не само да не познаје границе, већ има своје криминалне групе састављене од различитих националности - констатовао је Дачић.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Он је навео са да је Европол саопштио да су постигнути изванредни резултати у заједничкој акцији коју је координирао Европол, а која се тиче нарко-картела, а у којем је учествовала и полиција из Србије.

- Тамо пише да у тим заједничким акцијама, да, када је Србија у питању, да је ухапшено више десетина људи, и то не само у земљи, већ у иностранству, и да је на основу тога што је одузета имовина у Србији, вреди више од 50 милиона евра. То су огромне количине новца које криминалци користе. Дакле, знате шта, то су озбиљне ствари и зато је веома важно да сви они који нису ухапшени сада буду озбиљно процесуирани - истакао је Дачић.

Председница Народне скупштине Републике Србије Ана Брнабић изјавила је јуче, поводом објављивања преписке са скај телефона између осумњичених припадника нарко картела у Црној Гори, да јавност није свесна колика опасност прети по живот председника Србије Александра Вучића.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Она мисли да јавност није свесна колика опасност прети по његов живот, јер се то, како је рекла, банализује у јавности и додала да је то унапред смишљен план и да је то кључно у овој преписци.

- И од тога се и неки медији потпуно праве луди као да ова скајп преписка није ни изашла и као да Звицер није рекао да ће они ударити по Вучићу - казала је она за Хепи ТВ.

Брнабићева је навела да је Вучић једина брана црногорској мафији и додала да су то претње према Вучићу лично од стране Кавачког клана.

- Претња по живот Вучића постоји док год је Радоје Звицер на слободи - оценила је Брнабић.

Како је навела, опозициони медији су негирали да Звицер прети председнику Србије, али, како је рекла, тек из скајп преписке су схватили да се то заиста и десило.

- Медијски ударци и напади на Вучића и његову породицу трају у континуитету. То је континуирана дехуманизација у којој ми причамо свих ових година, а кроз ову скај преписку видите и доказ да је то све и био план - казала је она.

Према њеним речима, из ове преписке видимо да је једини, озбиљни, као и одлучни борац против мафије организованог криминала, управо председник Србије и да јесте, како је рекла, ставио своју главу у торбу када је објавио рат мафији.

Брнабић је поручила да они размишљају тако да, уколико не буде било Вучића, они ће бити слободни људи.

- Када не буде било Вучића, ми ћемо моћи да радимо оно што смо радили некада. Када га не буде било, ми ћемо моћи да господаримо, не само Црном Гором, него и читавим регионом - казала је она.

Она је указала да је Вучић једина брана тој мафији и додала да га они нападају преко медија.

- Имате оне који пласирају нападе на Вучића, а неки од њих и не крију да је њима директни извор информација Беливуков адвокат или Беливук лично - навела је она.

- Беливук је лично извор информација коју они пуштају кроз њихове истраживачке медије, које онда преузимају тајкунски медији и те приче се онда етаблирају као потпуна и неспорна истина, а које се на крају крајева шире и кроз Народну скупштину Републике Србије преко посланика опозиције - навела је она.

Позвала је све да се уозбиље, као и да чувају уставни поредак Србије и вољу грађана, а да свим тим треба да се баве службе безбедности.

Брнабићева је поручила да је Вучић не само брана да овом земљом и овим регионом завлада организовани криминал и мафија, већ гарант сигурности и стабилности Републике Србије, као и да имају фантастичне вести за наше грађане.

Као пример, за то она је навела да је, према подацима Народне банке Србије, до 10. јуна у Србију стигло преко две милијарде евра прилива страних директних инвестиција и додала је да је то за 9,6 одсто више него у истом периоду прошле године.

Извор: Србија Данас/Новости