Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЕДСЕДНИК СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ: Имамо свега довољно, плаћања државе неће каснити ни дан - снажни су притисци на Србију (ФОТО)

12.03.2022. 21:03 22:26
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Пинк printscreen

Председник Србије Александар Вучић гост је вечерас на телевизији "Пинк".

Председник Србије говори о изазовима који су пред Србијом и другим актуелним темама.

ВИШЕ ОД 5.000 ЉУДИ ИЗ БУСИЈА УЗ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И СНС: "Ако сачувамо стабилност и мир сваке године ће расти пензије и плате" (ФОТО/ВИДЕО)

ВИШЕ ОД 5.000 ЉУДИ ИЗ БУСИЈА УЗ АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА И СНС: "Ако сачувамо стабилност и мир сваке године ће расти пензије и плате" (ФОТО/ВИДЕО)

"ХРВАТСКИ ПВО НЕ МОЖЕ НИ ДА СЕ УПОРЕДИ СА СРПСКИМ" Захваљујући Вучићу сценарио из комшилука не може да се деси Србији (ВИДЕО)

"ХРВАТСКИ ПВО НЕ МОЖЕ НИ ДА СЕ УПОРЕДИ СА СРПСКИМ" Захваљујући Вучићу сценарио из комшилука не може да се деси Србији (ВИДЕО)

"ВАЖНО ЈЕ ДА САЧУВАМО СТАБИЛНОСТ И ДА НАСТАВИМО ДА РАДИМО" Председник Вучић објавио снимак са скупова у Обреновцу и Бусијама (ВИДЕО)

"ВАЖНО ЈЕ ДА САЧУВАМО СТАБИЛНОСТ И ДА НАСТАВИМО ДА РАДИМО" Председник Вучић објавио снимак са скупова у Обреновцу и Бусијама (ВИДЕО)

Обраћање председника

На самом почетку гостовања Вучић је говорио о рату у Украјини и рекао како ситуација није добра. Додао је и како не може да говори грађанима да ћемо лепше и лакше да живимо, када имамо рат у комшилуку.

- Ситуација није добра, не само да тамо није добра, није свуда добра. Знам да су многи очекивали да ће ово бити неки изборни интервју, али ја ћу се понашати супротно интересима и говорићу о свим проблемима са којима се суочавамо. Ти проблеми су из дана у дан све већи. Када имате оваку ситуацију у свету. Неколико ствари морамо да променимо код себе, ја не могу да кажем људима да ћемо ми много лакше и лепше да живимо када имамо рат у комшилуку - казао је Вучић.

Вучић је рекао и како смо зиму прегурали, али да су онда дошли најхладнији дани у марту. Додаје и како се људи понашају као у филму "Три карте за Холивуд", а да нико не зна колико пара имамо на рачуну. Казао је и како је све поремећено и да имамо безброј проблема.

- И онда су нам дошли најхладнији дани у марту. А онда, као да смо негде некога размазили, па сад људи мисле да је све нормлано, да ће све бити супер и сутра. Е, па неће. Све имао своју цену. Као и цена струје, цена нафте, цена свега... То је нешто што не можете да не осетите и да не видите. И сада људи причају о санкцијама и сви у Србији као у филму "Три карте за Холивуд" знају шта ће урадити, а нико не зна колико имамо пара на рачуну. Све је поремећено. Имамо безброј проблема, морамо да гледамо у будућност, јер нам нико не дарантује да ће ово да траје 10 дана - истакао је председник.

Intervju - Aleksandar Vučić
Интервју - Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Говорећи о летовима из Србије за Русију, Вучић се питао да ли ће они који су критиковали што наша земља има неколико летова за Москву, бити задовољни уколико уведемо један лет дневно.

- Имаћемо један лет дневно, да не може нико да нам каже да зарађујемо. Хоћете тада да будете задовољни сви? Ја вам говорим о ситницама - казао је Вучић.

Председник је током гостовања на ТВ Пинк рекао како је очајан и да то не жели да крије, јер неће да лаже народ. Напоменуо је и како је ситуација из дана у дан све тежа.

- Ја не могу да сакријем свој очај и не кријем га. Нећу да лажем народ. Ситуација је из дана у дан све тежа. Ништа више не можете да набављате - наставио је Вучић.

"Плате и пензије неће каснити ни дан!"

Вучић је казао и како шта год да урадимо, наиђемо на нови проблем. Казао је и како ће видети око првог априла да награди просветаре, као и да имамо свега довољно, посебно када је реч о храни и гориву у наредних 6 месеци.

- Шта год да урадите, нађе вам се нови проблем. Еконосмке последице, политичке, су језиве. Ово је најтежи сукоб од Другого светског рата. Ја не причам о нама, већ о Европи и свету. За нас је оно што нас је погодило и где смо губили животе људи, најтеже. Ја сам рекао Синиши Малом и Ани Брнабић: "Покушајте да пронађемо једнократну помоћ просветарима 10.000 динара", они су рекли: "Океј, није проблем, али погледај стање у буџету, гледај шта је то што нам се дешава сваки дан. Колико ћемо морати нафте да купимо, мазута, прехрамбених производа. Хоћемо ли имати довољно пара ако ово буде трајало 6 месеци?". Хоћемо! Видећемо око првог априла да ли можемо да обрадујемо просветаре. Плате неће да касне у јавном сектору, а сасвим сам сигуран и у приватном, пензије такође никада неће каснити. Сва плаћања државе неће каснити ни дан. Ако ово буде трајало, гледаћемо да тражимо паре, као што је то било за корону. Обезбедили смо хране довољно - нагласио је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

"Стиже нова нафта"

Председник је још једном напоменуо да имамо све, као и да нам ускоро стиже нова нафта, због чега ће наше резерве бити напуњене до чепа, како је нагласио Вучић. Казао је и како се спремамо више него други, а затим је напоменуо и како жели да грађани Србије знају да то није бесплатно.

- Свега имамо, стиже нам нова нафта, до чепа. Спремамо се да издржимо више него други, али хоћу да људи знају да то није џабе - казао је председник.

- Нама стиже нова нафта. За 15 дана имаћемо до чепа пуне резерве. Спремамо се да будемо спремнији од свих осталих. Али не можете да кажете да хоћете да имамо најјефтинију струју и међу најјефтинијим горивом а да не платимо ништа. Па то не може. Сад да питам стручњаке који су пре четири месеца рекли да неће Колубару. Шта би сад било? Не бисмо имали струју - рекао је председник Вучић.

- Не можете да израчунате какве ће бити последице овог сукоба. Кад ЕУ каже својим грађанима да спусте грејање за 1-2 степена или да у џемперима иду по својим собама - истакао је Вучић.

О разговору са немачком министарком спољних послова Аналеном Бербок, председник је рекао:

- Наша трговинска размена са Немачком је 6,514 милијарди евра, као првопласирана и та разлика расте у односу на остале. Друга је Кина, која такође расте, трећа је Италија...

- Ово су тектонске промене. Кина се најбоље снашла, јер је прва осетила шта ће се дестити. Говорили су да причам свашта када сам рекао да ће избацити Русију из Савета безбедности, а већ су их избацили из ММФ и Светске банке. Видећете тек шта следи - рекао је Вучић.

Више држава региона заинтересовано за наше производе

Како наводи више држава региона је заинтересовано за наше производе. 

- Наши пријатељи из Албаније су зависни од увоза, Северна Македонија такође. Сви коју су са нама и поред нас морају имати све, јер ће онда и нама бити боље ако они имају. За лекове и храну не можете никада никог да уцењујете, морате да будете фер и да се понашате рационално. Јер само тако можете да очекујете од њих исто ако вама треба. Ако би у Македонији избио пожар, наш хеликоптер би одмах кренуо. Касни испорука Камова која је требала да се догоди. Место да сада мирно чекамо лето, ми још увек немамо Камове које смо купили. Ми имамо много пријатеља, добар сам пријатељ за шеиком Бин Заједом. Да 10 земаља на свету има гориво, Србија би била 11. Има и пријатеље из других држава. Морамо да решимо и проблеме са ђубривом, јер је Русија највећи извозник - истакао је председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Цена гаса је пала на 1600 плус транспорт. То је 2000. То је 9 пута више од онога што ми плаћамо. Сад треба да преговарамо поново са Русима јер је тај уговор до 31. маја, наводи председник. 

- Ја не могу да лажем народ и људи морају да знају да ствари нису за игру и да нису једноставне. Узећу барјак и махаћу. Треба да се маше барјаком Србије - рекао је Вучић.

Вучић је казао и како је протеклих дана разговарао са колегама и министрима из региона, не желећи да именује тачно којих држава, али је рекао како за лекове и храну не смемо никада да уцењујемо некога, као и да морамо да бринемо о комшијама.

- Земље "Отовреног Балкана" морамо да снабдевамо, нећу да кажем са ким сам разговарао, али било би смешно да оставимо Црну Гору или Босну и Херцеговину. Наши пријатељи из Албаније су потпуно зависни од увоза. Људима из Северне Македоније такође треба додатно. У Приштину су проткелих дана колико су могли, вукли брашно из Србије. Сви поред нас и који су са нама морају да имају то. За лекове и храну не смете никада никога да уцењујете, морате да бринете о комшијама - казао је Вучић.

- Ми смо људи опредељени. Иживљавају се на Србији, јер не могу над неким другим. То вам ради њих колико хоћете. Зашто? Зато што је потребно да се у региону спута Србија. Људи то морају да разујемо, да се спута, не војнички. Што се Србије тиче, ја вам гарантујем мир и стабилност. Они знају да кад Вучић нешто каже, моја реч је довољна. Они не брину о томе, али се притисци настављају из региона, јер само слаба Србија одговара Приштини, делу политичког Сарајева, Загреба и једног дела Подгорице - казао је председник.

- Они желе да угурају тзв. Косово у НАТО. Ја нисам измислио ту причу. Ја сам 50 пута прошао кроз те папире. Румунија, Словачка, Шпанија и грчка су земље које треба да признају независност Косова да би Косово примили у НАТО. Међутим, ни Америци ово је одгоавара, то што предлаже Џејми Шеј, тако да видећемо шта ће бити са том одлуком - подвукао је Вучић у интервју за телевизију "Пинк".

- Критичне су 4 земље НАТО, све сем Кипра. Румунија, Словачка, Шпанија и Грчка. То су вам земље које треба да признају незавиност Косова, да би Косово постало чланица НАТО. Нисам сигуран да ће ту одлуку да донесу. Видим да Шеј добро прати снажење Србије, па би желео да Србија буде слабија. Ја њему нећу да помињем оружје, ја ћу њему да споменем Бојану Тошовић бебу од 11 месеци из Мердара код Куршумлије, Милицу Ракић из Батајнице и Сању Миленковић и питам га сада јавно - спаваш ли, можеш ли да спаваш и да ли те није срамота да говориш било шта о Србији? - казао је Вучић.

Aleksandar Vučić, intervju
Александар Вучић, интервју / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

Вучић је затим, говорећи о медијима из Русије и Украјине, како ће Телеком Србија који он користи, ускоро имати канале из Украјине, као и да је државни оператер само неколико дана имао проблем са дометом сигнала РТ.

- Ја имам Телеком, Телеком ће ускоро имати и канале из Украјине. Свако нека гледа шта жели. Ја гледам Телеком, то је моја лична одлука, ја не гледам ово дрого. Знам да је било проблема са РТ, дан-два, јер не могу да ухвате сигнал - казао је Вучић.

Бајден покушава да спречи Трећи светски рат

- Бајден покушава да избегне светски рат. То је логично што је рекао, волели га ми или не. Чуо сам коментаре овде зашто не бомбардујете Москву као што сте Београд? То је морално питање. Овде победника бити неће, дајте само да се ово заустави - рекао је председник.

- Када ме питају за мишљење, али никада о томе не бих јавно говорио, иако најбоље познајем Путина - истакао је Вучић.

У Бугарској је преминуо старији човек док је чекао у реду за уље, што је председник коментарисао, а затим и рекао како је у Србији повећана куповина свега. Вучић је нагласио како нема потребе за тим, јер грађане Србије ништа не лаже.

- Па, добро, човек је могао да премине било где. Пратимо сваки дан, Ана каже: "Узми то", па јој помогнем. Она прати и неке важне ствари око дигитализације, тако да велики део посла је преузела на себе и око тог представљања земље унутра и напољу, али ако тих ствари, ја то пратим. Сад прво, сачекај неколико дана, да пошаљемо инспекцију да проверимо да ли то има у нашим резервама, да видимо колико гаса можемо да испумпамо, па ћемо све то да када пребројим расподеило у регион чувајући више од 15 одсто него што је нама потребно. Повећана је куповина свега, а нема потребе за тим, јер ја људе не лажем. Ништа их нисам слагао, ниједно слово када кажем: "Имамо људи брашна, имамо људи уља", ми никакав проблем немамо, а онда се деси да у једном дану испразне Лидл. Ми немамо проблем са робом. Уз милион проблема, ствари су под контролом. Држава ће имати проблеме, али грађани то неће осетити по питању плата. Од 7 ауто-путева, завршићемо 6. Уместо 8 планираних музеја, урадићете 7 - казао је Вучић за Пинк.

Одговор на нападе опозиције

Говорећи о изборима, Вучић је рекао како избори нису игра, а затим је коментарисао Вука Јеремића који је за њега на Ђиласовој телевизији Нова С, рекао како је човек за лечење. Вучић је изјавио како на ово не уме да одговори, као и да је понекад боље да прећути и како нема времена за глупости.

- Избори нису игра, избори су важни, држава није играчка, важно је да Србија не оде у прошлост, али да ја на увреду да узвратим увредом, није! Били су њих петорица и шта очекујете да кажем? Не умем да одговорим на ово. Понекад, боље да прећутим. Благо њима, видим да им је лепо, насмејани људи - рекао је Вучић.

Владета Јанковић је недавно Вучића упоредио са Хитлером, а тај снимак такође је пуштен у емисији.

- За ово чак нисам ни чуо да је рекао, за ону увреду коју због Душице не могу да изговорим у студију. Мени ово говори много, као и људима у Србији - прича Вучић.

Мариника Тепић је такође гостујући на Ђиласовској Новој С рекла како се Вучић стиди својих сарадника и потеза, због чега се крије. Вучић се запитао како се он то крије, када се његово име налази на свим изборним листима.

- Да ли се стидим својих потеза? Многих, као и Ви, као и Срђан, као и сваки нормалан човек. Безгрешни су изгледа наши политички противници. Када кажете да се кријем иза некога, па људи, ја сам носилац свих изборних листа. Како сам се то сакрио? Ниједно име није присутно као моје име. На шта је мислила жена? Што се сарадника тише, део извршне власти, више неће бити део извршне власти и то не кријемо. Имали смо велике проблеме са Цветановићем и онда преко ноћи је уследила финансиска дисциплина, Лесковац више нема проблема. Листа коју носим, а предводи је Дана Грујичић, је листа изнавредних и најбољих људи. Шта је проблем? Вучић се стиди свог имена? Па, на своје име вас побеђујем већ 10 година - изјавио је Вучић.

Душан Теодоровић назвао је недавно Вучића злим Петром Паном који је окупио неспособне људе како би их понижавао. Вучић је казао и како је очекивао много горе, као и да из његовог тима нико никада није отишао за 10 година.

- Каже да ја понижавам, а онда он те исте људе понижава. Из мог тима нико никада није отишао. А то "зли Петар Пан", очекивао сам и горе - истакао је Вучић.

Током Вучићевог гостовања приказана је фотографија за коју је председник напоменуо да је фотомонтажа, а затим и да се никада није видео, а ни телефонским путем чуо са Вељком Беливуком.

- Ово последње што сам видео је фотомонтажа. Нисам се никада видео, ни разговарао телефоном са господином Беливуком. Никада у животу, ни телефоном, нити сам се видео. Сазнао сам да сам са њима у Ритопеку сецкао људе - рекао је Вучић.

 

Председник Србије Александар Вучић биће гост емисије "Интервју" на телевизији Пинк вечерас од 21 час.

- Одговор на све неистине и план за будућност - Председник Вучић биће гост емисије Интервју на ТВ Пинк - стоји у најави.

Подсећамо, председник Александар Вучић посетио је данас Бусије где се обратио пред око 5.000 грађана који су га дочекали громогласним аплаузом. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас

Подсетимо, Вучић је прво био у Обреновцу, где је грађанима поручио да будућност припада само онима који раде и граде, а не онима који руше. Он је том приликом позвао Обреновчане да изађу на изборе, и захвалио им се што су га сачекали у великом броју и по леденом времену.

Прелиставање дневних новина за 7. септембар 2024. године
Prelistavanje dnevnih novina

Прелиставање дневних новина за 7. септембар 2024. године

07.09.2024. 20:53
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО БОРИСЛАВИ ПЕРИЋ-РАНКОВИЋ: Хвала Вам на освојеном сребру, на поносу и радости коју сте донели Србији!
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО БОРИСЛАВИ ПЕРИЋ-РАНКОВИЋ: Хвала Вам на освојеном сребру, на поносу и радости коју сте донели Србији!

07.09.2024. 18:58
"ВЕОМА ОЗБИЉНО СХВАТАМО КВАЛИТЕТ НАШЕГ РАДА" Директор "Рио Тинта" у Љубовији грађанима дао ШЕСТ ОБЕЋАЊА
Direktor Rio Tinta

"ВЕОМА ОЗБИЉНО СХВАТАМО КВАЛИТЕТ НАШЕГ РАДА" Директор "Рио Тинта" у Љубовији грађанима дао ШЕСТ ОБЕЋАЊА

07.09.2024. 15:56
ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić i Siniša Mali

ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)

07.09.2024. 15:02
ПРОНАЂЕНО ТЕЛО НЕСТАЛОГ СРБИНА? Огласили детективи и открили шта је све пронађено
Nestali Aleksandar

ПРОНАЂЕНО ТЕЛО НЕСТАЛОГ СРБИНА? Огласили детективи и открили шта је све пронађено

07.09.2024. 22:25
ЛАНАЧАНИ СУДАР НА ГАЗЕЛИ! Екипе хитне на терену, међу повређенима и дете
hitna pomoć

ЛАНАЧАНИ СУДАР НА ГАЗЕЛИ! Екипе хитне на терену, међу повређенима и дете

07.09.2024. 21:57
Интерпол се укључио у потрагу, ОВДЕ ЛЕЖИ ОДГОВОР о нестанку Ратке Јовановић?! Огласила се њена пријатељица Марица: "Ништа не знам, чекам да ми неко нешто јави"
Nestala Ratka Jovanović

Интерпол се укључио у потрагу, ОВДЕ ЛЕЖИ ОДГОВОР о нестанку Ратке Јовановић?! Огласила се њена пријатељица Марица: "Ништа не знам, чекам да ми неко нешто јави"

07.09.2024. 21:48
Риболовац не може да задржи сузе - ова слика са Ибра је ТУЖНИЈА од сваке природне катастрофе: "Корито са смећем НИКАД пресушити неће" (ФОТО/ВИДЕО)

ПОТРЕСНИ ПРИЗОРИ

Reka Ibar

Риболовац не може да задржи сузе - ова слика са Ибра је ТУЖНИЈА од сваке природне катастрофе: "Корито са смећем НИКАД пресушити неће" (ФОТО/ВИДЕО)

07.09.2024. 21:03
ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić i Siniša Mali

ВУЧИЋ У ЉУБОВИЈИ ОСАМ САТИ ПРИЧАО СА МЕШТАНИМА: Ево шта је обећао директор компаније грађанима Србије и шта је председник захтевао од Рио Тинта (ВИДЕО)

07.09.2024. 15:02
Потпуно неочекивано, она је ПРВА УЧЕСНИЦА "Елите 8" - њен улазак успео да изненади и Душицу Јаковљевић
Anđela Đuričić, Dušica Jakovljević

Потпуно неочекивано, она је ПРВА УЧЕСНИЦА "Елите 8" - њен улазак успео да изненади и Душицу Јаковљевић

07.09.2024. 21:57
ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ДОЈАВЕ О БОМБИ: Стампедо људи у Смедереву похрлио ка излазу, трчали главом без обзира када су чули о чему се ради (ВИДЕО)
Smederevo

ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ДОЈАВЕ О БОМБИ: Стампедо људи у Смедереву похрлио ка излазу, трчали главом без обзира када су чули о чему се ради (ВИДЕО)

07.09.2024. 21:59
Миљеница народа открила да ли УЛАЗИ у "Елиту 8" - Анита Станојловић дошла сама, признала зашто Анђело НИЈЕ СА ЊОМ
Anita Stanojlović

Миљеница народа открила да ли УЛАЗИ у "Елиту 8" - Анита Станојловић дошла сама, признала зашто Анђело НИЈЕ СА ЊОМ

07.09.2024. 22:19