Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ НАКОН ВОЈНЕ ВЕЖБЕ "ОДГОВОР 2021": Поносан сам јер смо показали да можемо у сваком моменту сами да заштитимо Србију! (ФОТО/ВИДЕО)

17.04.2021. 10:57 14:09
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/будуцностсрбијеав

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је војној вежби "Одговор 2021"

На полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" одржана је Здружена тактичка вежба полиције и војске са бојевим гађањем "Одговор 2021", којој је присуствовао председник Александар Вучић.

"Милош" велики и "Хамер" силни демонстрирају експлозивну нарав на Орешцу (ФОТО/ВИДЕО)

"Милош" велики и "Хамер" силни демонстрирају експлозивну нарав на Орешцу (ФОТО/ВИДЕО)


ОБИСТИНИЛЕ СЕ ПРЕДСЕДНИКОВЕ РЕЧИ: У Рудној глави почела изградња индустријског погона као што је Вучић обећао! (ВИДЕО)

СКАНДАЛОЗАН УДАР НА НАШУ ЗЕМЉУ! Хаг пријављује Србију Савету безбедности УН, очекује се обраћање Вучића!

СКАНДАЛОЗАН УДАР НА НАШУ ЗЕМЉУ! Хаг пријављује Србију Савету безбедности УН, очекује се обраћање Вучића!

 

Питања новинара

Председник је на питање новинара о одласку у Брисел истакао да он од састанака у Бриселу очекује конструктивне разговоре. 

- Имаћу два одласка у Брисел, разговараћу са Борељом и Урсулом фон дер Лајен и са Лајчаком, не очекујем притиске, очекујем добре и важне разговоре за Србију, у мају, јуну очекујем наставак дијалога са Приштином. Што се тиче пријаве СБ због Радете и Јојића, могу да вам причам о лицемерју, али оставићу за други пут, лично ћу да се појавим на тој седници СБ, њих не гоне због ратних злочина него због непоштовања суда, какво је то поверење у Србију кад нам не дате да и за то судимо. Еколошки протести лепо говоре о Србији. До пре 5-8 година нико није говорио о екологији, сада су се променили приоритети, порастао је животни стандард - истакао је председник.

- Очекујем такође и наставак дијалога са Приштином - рекао је Вучић и нагласио да је наставак дијалога битан за Београд. 

На питање о најављеној тужби механизма у Хагу, на рачун Србије, а због Вјерице Радете и Петра Јојића, Вучић је поручио да раде свој посао.

- Оставићу то за неки други пут, а обећавам им да ћу лично да се појавим на тој седници Савета безбедности. Добиће одговор са највишег места у држави. Њих не туже их због ратних злочина, већ због непоштовања суда - каже Вучић.

Када је реч о потврди Едија Раме да постоји мапа са променом граница Западног Балкана, председник каже да није видео мапе, а да је "разочаран потпуном интелектуалном демобилисаношћу наше интелектуалне елите и офрље оценама нечега што нико није видео."

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Тара Радовановић

- Нећу да скачем некоме по глави, а да ништа нисам видео - каже председник.

Додаје да постоји армија људи која је задужена за то да, када би Срби могли нешто да добију, туку као по панциру да растуре све.

- То је ваљда борба за кликове. Све што је против нас ми смо у стању да хвалимо - каже Вучић.

Када је реч о позиву на протесте у Пожеги због истраживања литијума, Вучић каже да не зна о чему се ради, али да је изгледа постало модерно.

- Еколошки протести лепо говоре о Србији. То говори о томе да су нам стандарди бољи и да су нам се приоритети променили. Наравно да има политизације, али ми морамо да пружимо одговарајући одговор. Влада мора да ради и да заштити људе од нечистог ваздуха - каже Вучић.

Обраћање председника Вучића

Са завршетком војне вежбе "Одговор 2021" на полигону у Пасуљанским ливадама обратио се председник Александар Вучић.

- Веома сам поносан на оно што смо могли да видимо данас, видели смо како заједнички могу да раде наша војска и полиција, били су бољи временски услови у Банату него овде, чини ми се да су сви били импресионирани нечим новим, а то је како Панцир гађа, то је 5.000 метака у минуту, то буквално брдо руши, то је велико појачање за Војску Србије. Жандармерија је одлично показала умеће. Улагања ће бити, наша војска и полиција морају бити још снажније. Увек и на сваки начин смо спремни да заштитимо Србију – рекао је председник.Одговарајући на питање о еколошкој ситуацији предсендик је рекао да то што се грађани посвећују тој теми говори само у прилог да је стандард живота порастао у Србији. 

- Наша војска је показала да делује брзо, ефикасно и професионално - рекао је Вучић додајући да је импресиониран достигнућима Војске Србије.

Председник је том приликом најавио да ће бити нових улагања у даљи развој.

- Потребно је још улагања и биће их. Војска и полиција морају да буду снажнији, припадници морају да имају боље услове за живот и готово 2.000 људи само у Новом Саду добило је кров над главом под најповољнијим условима. Улагањима у Војску и полицију можемо да одвратимо сваког агресора. Честитам свим припадницима војске и полиције на успешној вежби, велико хвала, показали смо да смо увек способни да одбранимо своју земљу - рекао је Вучић. Честитам свим припадницима Војске и полиције, велико хвала на успешно обављеној вежби - рекао је Вучић.

Завршен други део војне вежбе на "Пасуљанским ливадама"

Сигналом који је дао председник Србије завршена је здружена тактичка вежба "Одговор 2021" на Пасуљанским ливадама. 

Припадници одбрамбених јединица приказали су своју готовост и стручност.

Ускоро се очекује обраћање председника Србије и врховног војног команданта Александра Вучића. 

На војном полигону "Пасуљанске ливаде" приказано садејство српских одбрамбених јединица

На "Пасуљанским ливадама" јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказаће поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Према сценарију, непријатељске снаге су заузеле источни део Србије.

Ојачана борбена група изводи операцију против непријатеља показујући како би у реалим околностима изгледала одбрана Србије.

Почео други део војне вежбе "2021" на Пасуљанским ливадама

Здружена тактичка војна вежба "Одговор 2021" са бојевим гађањем настављена је на Пасуљанским ливадама.

Сигналом "Одбрана" који је дат на одобрење председника Србије и врховног команданта Војске Србије александра Вучића почео је наставак војне вежбе "Одговор 2021". 

Претходно је бригадни генерал упознао све присутне међу којима је његово преосвештенство патријарх војни нишки са детаљима и током вежбе.

На "Пасуљанским ливадама" јединице Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, Жандармерије и Хеликоптерске јединице МУП-а Србије приказаће поступке ојачане борбене групе у одбрани с преласком у напад.

Планирано је да дејствује ловачка и бомбардерска авијација, хеликоптери, артиљеријско-ракетна средства противваздухопловне одбране, али шта ће моћи да се изведе зависи од временских прилика.

Јединице Копнене војске приказаће маневар и ватрено дејство савремених борбених система, оклопних борбених возила, средстава артиљерије и широк дијапазон пешадијског наоружања. Приказ на полигону Пасуљанске ливаде показаће висок ниво садејства и ватрене моћи дела јединица Војске Србије и Полиције у решавању кризних ситуација.

Наставак Војне вежбе "Одговор 2021" на "Пасуљанским ливадама"

 На полигону "Пасуљанске ливаде" у 12 и 30 часова почиње други део војне вежбе коју изводе припадници полиције и Војске Србије. 

На Пасуљанским ливадама све је спремно за почетак другог дела вежбе "Одговор 2021" ком ће присуствовати и патријарх војни нишки.

Завршен први део војне вежбе "Одговор 2021" очекује се почетак другог дела

Сигналом "Сунце" стављен је окончан је први део тактичке и здружене војне вежбе одбрамбених јединица одбрамбених снага наше земље. Ускорто се очекује почетак другог дела вежбе на "Пасуљанским ливадама"

Почела војна вежба "Одговор 21"

Врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је на војну вежбу, чиме је она и почела.

Председник Вучић је на вежбу дошао у пратњи председнице Владе Србије Ана Брнабић, председавајућег Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, министара одбране Небојша Стефановић, унутрашњих послова Александар Вулин, начелника Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, директора полиције Владимир Ребић и директора Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.

Вежба се истовремено изводи на полигонима "Орешац" и "Пасуљанске ливаде" и у њој учествује око 1.500 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и Хеликоптерске јединице МУП-а.

Председнику Вучићу је представљено како ће игледати војна вежба "Одговор 2021" која је исценирана тако да ослика хипотетичку ситуацију у којој је дошло до заоштравнаје политичких односа у свету и региону услед кризе коју је проузроковала епидемија корона вируса. 

Објашњено је да се војна вежба састоји из више сценарија и обухвата радње одбрамбених јединица на копну, ваздуху и води. 

На сигнал председника Вучића почела је војна вежба презентацијом ватрене моћи српских одбрамбених јединица у ваздуху.

- Сигнал Авала - узвикнуо је Вучић, и тако означио почетак вежбе као врховни командант оружаних снага Републике Србије.

Све одбрамбене јенице опремљене су најновијим и најсавремејијим уређанијма одбране. На полигону "Орешац" приказана је способност специјалних јединица Војске Србије и полиције за извођење противтерористичке акције и решавање талачке ситуације.

 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
ВОЈСКА ИЗРАЕЛА СПРЕМНА ЗА КОПНЕНУ ИНВАЗИЈУ НА ЛИБАН Злослутне речи ИДФ-а: "Учинићемо све што је потребно..."
Vojska Izraela

ВОЈСКА ИЗРАЕЛА СПРЕМНА ЗА КОПНЕНУ ИНВАЗИЈУ НА ЛИБАН Злослутне речи ИДФ-а: "Учинићемо све што је потребно..."

23.09.2024. 22:49
ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО НЕБЕНЗЈУ ОРДЕНОМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ПРВОГ СТЕПЕНА: "Русија и Србија годинама гаје братсво и пријатељство"
Vučić i Nebenzja

ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО НЕБЕНЗЈУ ОРДЕНОМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ПРВОГ СТЕПЕНА: "Русија и Србија годинама гаје братсво и пријатељство"

23.09.2024. 22:18
САСЛУШАН ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПОРОДИЦУ: Водник прво ћутао, а онда открио ШОКАНТНЕ детаље трагедије!
Porodica stradala kod Ušća

САСЛУШАН ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПОРОДИЦУ: Водник прво ћутао, а онда открио ШОКАНТНЕ детаље трагедије!

23.09.2024. 21:41
Прелиставање дневних новина за 24. септембар 2024. године
Prelistavanje

Прелиставање дневних новина за 24. септембар 2024. године

23.09.2024. 21:06
МАЈКА СТРАДАЛЕ ДЕЦЕ ТРАЖИЛА ЈЕ ДА СЕ САХРАНЕ КОД ЦРКВЕ: Жели да се тамо остави место и за њу...

ТУЖНО

Stradala porodica

МАЈКА СТРАДАЛЕ ДЕЦЕ ТРАЖИЛА ЈЕ ДА СЕ САХРАНЕ КОД ЦРКВЕ: Жели да се тамо остави место и за њу...

23.09.2024. 22:59
ВОДОСТАЈ ДУНАВА У ПОРАСТУ: Ово су најкритичније тачке и прогноза очекиваних поплава!
Dunav

ВОДОСТАЈ ДУНАВА У ПОРАСТУ: Ово су најкритичније тачке и прогноза очекиваних поплава!

23.09.2024. 22:34
ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО НЕБЕНЗЈУ ОРДЕНОМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ПРВОГ СТЕПЕНА: "Русија и Србија годинама гаје братсво и пријатељство"
Vučić i Nebenzja

ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО НЕБЕНЗЈУ ОРДЕНОМ СРПСКЕ ЗАСТАВЕ ПРВОГ СТЕПЕНА: "Русија и Србија годинама гаје братсво и пријатељство"

23.09.2024. 22:18
САСЛУШАН ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПОРОДИЦУ: Водник прво ћутао, а онда открио ШОКАНТНЕ детаље трагедије!
Porodica stradala kod Ušća

САСЛУШАН ВОЗАЧ КОЈИ ЈЕ УСМРТИО ПОРОДИЦУ: Водник прво ћутао, а онда открио ШОКАНТНЕ детаље трагедије!

23.09.2024. 21:41
КАТАСТРОФА ПАРТИЗАНА: Хет-трик Ендиајеа, Звезда се поигравала у Хумској (ВИДЕО)
174. večiti derbi

КАТАСТРОФА ПАРТИЗАНА: Хет-трик Ендиајеа, Звезда се поигравала у Хумској (ВИДЕО)

23.09.2024. 17:56
"ОНИ ЋЕ НОВИХ 100 МИЛИОНА ЕВРА ДА УЛОЖЕ У НАШУ ЗЕМЉУ" Вучић саопштио низ важних вести из Њујорка: Пандорина кутија је отворена 1999. године
Aleksandar Vučić

"ОНИ ЋЕ НОВИХ 100 МИЛИОНА ЕВРА ДА УЛОЖЕ У НАШУ ЗЕМЉУ" Вучић саопштио низ важних вести из Њујорка: Пандорина кутија је отворена 1999. године

23.09.2024. 17:45
СТАНОЈЕВИЋ СЕ ПОЈАВИО СА ФЛАСТЕРОМ НА ГЛАВИ
Aleksandar Stanojević

СТАНОЈЕВИЋ СЕ ПОЈАВИО СА ФЛАСТЕРОМ НА ГЛАВИ

23.09.2024. 21:22
Украјинска војска ПРОБИЛА РУСКУ ГРАНИЦУ на још једном месту?! Објављен снимак жестоког окршаја (ВИДЕО)
Ukrajina

Украјинска војска ПРОБИЛА РУСКУ ГРАНИЦУ на још једном месту?! Објављен снимак жестоког окршаја (ВИДЕО)

23.09.2024. 19:52