Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО ГРАЂАНИМА У МЕДВЕЂИ: "Ово је била, јесте и увек ће бити Србија"

03.09.2019. 16:12 14:38
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Youtubeprintscreen/Tanjug News Agency official

Председник Србије Александар Вучић обишао југ Србије.

Скуп СНС у Медвеђи

Скуп је почео химном "Боже правде", а председник странке Александар Вучић поздрављен је бурним аплаузом.

Цела Медвеђа је облепљена сликама Вучића, хала је препуна, а многи грађани су остали испред.

Председник Вучић је поручио кандидату СНС за председника општине Медвеђа Небојши Арсићу да неке ствари мора да промени у будућности.

- Драги пријатељи, хвала Вам што сте данас овде. Ја ћу да почнем на нешто другачији начин од онога што се очекује. Желим да се захвалим напредњацима, свим људима који су нас подржали, али више од свих желим да поручим нешто Небојши: "Мораш више да разговараш са људима, људи хоће реконструкције".

Председник се осврнуо на радове који су урађени, на оне који тек треба. Вучић је рекао и да је поносан на то како изгледа Дом здравља у Медвеђи, јер је један од најбољих на југу Србије, поносан на то сто је сада из правца Лесковца ка Медвеђи "пут као писта".

- Поносан сам на пут који је направљен као писта, желимо да људимо испред куће обезбедимо боље услове живота. Ми ћемо да наставимо да градимо добре ауто-путеве, желимо да вам Београд буде близу, али исто тако и да се вратите. Решићемо питање водовода и канализације, јер ће дати препород вашој општини Медвеђи. Потребно је много новца за улагање, рачунајте да ћемо око 25 000 000 у Сијаринску бању, да виде људи какав бисер овде имамо. Дајем реч да ће вам помагати Србија, нисам то рекао зато што имамо новца за расипање, већ зато што је наш огроман интерес да наши људи овде остану, да овде чувају своје породице.

- Ово је била и биће Србија - поручио је председник Александар Вучић вечерас на предизборном скупу у спортској хали "Никола Тесла" у Медвеђи, и најавио да ће се у локалну самоуправу улагати велики новац у инфраструктуру, изградњу водовода и канализације, као и локалних путева.

- Морамо урадити обилазницу и локалне сеоске путеве да људи осете испред и у својим кућама бољи живот - рекао је Вучић.

Он је подсетио да је зато пре неколико дана изашао са инцијативом да се поред регионалних и ауто-путева уложи велики новац и у водовод и канализацију у целој Србији.

Он је захвалио напредњацима и социјалистима који су са њима на листи и свима који су подржали њихову листу у Медвеђи где се у недељу одржавају локални избори.

"Људи на локалу морају више да раде"

На питање новинара у Лесковцу да ли он и министри иду у Медвеђу да помогну председнику општине да победи на изборима у општини где има све мање људи, Вучић је рекао да он само ради свој посао и да би желео да СНС победи.

- Говорићу о ономе што смо урадили и улагали, путевима према Лебану и Бојнику, пројекту за Сијарињску бању...Да видите ста смо улагали у Медвеђу - рекао је он и напоменуо да има још проблема и да мали број општина има мање становника од ове.

Он је истакао да се труди да буде свуда и да разговара са народом, а да није реално да утиче на свакога да више енергије уложи и да више поштује грађане.

Он је у Лесковцу заједно са министрима Вањом Удовичићем, Зораном Ђорђевићем и Златибором Лончарем обишао комплекс градског стадиона "Дубочица".

На стадиону ће бити одржана презентација будућег изгледа стадиона. Презентацији су присуствовали и министар омладине и спорта Вања Удовичић, председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

ХОТЕЛИ ПО ЦЕНИ АПАРТМАНА СЛОБОДНИ ВЕЋ ОД ОВОГ ВИКЕНДА!

ХОТЕЛИ ПО ЦЕНИ АПАРТМАНА СЛОБОДНИ ВЕЋ ОД ОВОГ ВИКЕНДА!

БЕЗ ЊЕ МУНДОБАСКЕТ НИЈЕ ИСТИ: Девојка Луке Дончића је права секс бомба (ФОТО)

БЕЗ ЊЕ МУНДОБАСКЕТ НИЈЕ ИСТИ: Девојка Луке Дончића је права секс бомба (ФОТО)

ТРИ ПРСТА КОЈА СУ ИСПРОВОЦИРАЛА ПЕТРОВИЋА: Моменат КОЈИ је обележио меч Бразил - Грчак

ТРИ ПРСТА КОЈА СУ ИСПРОВОЦИРАЛА ПЕТРОВИЋА: Моменат КОЈИ је обележио меч Бразил - Грчак

На стадиону ништа није рађено од 1981. године, а у обнову ће бити уложено 16 милиона евра.

На стадиону, код гола, налази се и велики транспарент "Лесковац је уз Вучића".

- Можемо и морамо још брже, али људи ће овде за годину дана видети један фантастичан објекат. Ја сам га видео, то је толико лепо... Много сам срећан због људи на југу - рекао је Вучић у обраћању грађанима.

Вучић је најавио изградњу шест нових стадиона – у Суботици, Зајечару, Лозници, Краљеву и Лесковцу. Како је рекао, радови ће почети у априлу.

- Суботица, Лесковац, Ваљево, Врање и Бачка Тополава ће добити нове стадионе који ће моћи да приме по 8.200 људи. Сви стадиони це бити урађени по УЕФА стандардима како би могле овде да се играју међународне утакмице. Данас имамо више новца него раније. Дајемо свуда, морамо да развијамо земљу, да запошљавамо грађевинске компаније, да подижемо раст да бисмо могли да подижемо и плате и пензије. Овако подижемо фудбалску инфраструктуру - истакао је Вучић. 

Он је навео и да је 11 стадиона у супер лиги реновирано и да се ствари у фудбалу мењају.

- Имали смо пуно успеха у фудбалу, играли смо светско првенство, нисмо имали снаге да победимо Швајцарску, али следећи пут хоћемо. Један тим игра Лигу шампиона, други Лигу Европе, Војводина је значајно јача, Ниш је јак, Чукарички је јак, Лучани, Напредак све снажнији... - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Председништво Србије

Председник је рекао да ће стадион имати и друге објекте и садржаје како би, каже, био "Мека и Медина" и за друге манифестације.

Упитан да ли ће и на који начин стадион подићи квалитет живота грађан, Вучић је рекао да кога код из Лесковца или Врања питате да ли ће да се из Београда врати у свој град, одговориће да неће, али да је то начин да се људи задрже у срединама у којима су рођени.

- То можемо само драматичним поправљањем животног стандарда - истакао је Вучић.

УСХИЋЕНА ДЕЦА СЕ ОКУПИЛА ОКО ВУЧИЋА ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА: Када је председник узео лопту, почео ШОУ! (ВИДЕО)

УСХИЋЕНА ДЕЦА СЕ ОКУПИЛА ОКО ВУЧИЋА ИЗ ЈЕДНОГ РАЗЛОГА: Када је председник узео лопту, почео ШОУ! (ВИДЕО)

Председник Србије је овом приликом истако да је ово велика промена за град.

- Све ће ово много побољшати ситуацију у граду, као и реновирање болнице у коју ћемо уложити око 1.2 милиона евра - истакао је Вучић.

Са председником у обиласку болнице и разговору са руководством учествовао је и министар здравла Златибор Лончар који је рекао за Танјуг да је болница за последње три године добила дефибрилатор, цистоскоп, пацијент монитор, рендген цеви, мобилни рендгн апарат за потребе ортопедске операционе сале, колор доплер, плазма стерлизатор, пратећу опрему за стерилизацију, операциону лампу, опрему за офтамологију, систем за сечење и бушење великих костију.

Према његовим речима, Министарство је у опрему уложило више од 75 милиона динара.

Министар је додао да је у инвестиционо одржавање које подразумева и санацију крова на одељењима за онкологију, болести зависности, као и на кабинету за неурофизиологију уложено око 11 милиона динара.

Према његовим речима, у ту суму новца урачуното је и кречење и адаптација мокрих чворова.

Лончар је додао да је од маја 2014. до 26. јула 2019. у Општој болници у Лековцу на основу сагласности за запшљавање на недоређено време запослено 68 људи, од чега 31 сестра и техничар и 21 лекар и фармацеут.

Болници гравитира 250.000 људи јер покрива Јабланички округ, што значи да се у њој лече и људи из Власотинца, Бојника, Лебана, Медвеђе...

Вучић је овом приликом истакао да је ово један од начина задржавања људи у местима у којима су рођени, како би се спречио одлазак у веће градове.

- Ово ће много да значи деци, да не типкају само телефоне, него да изађу да се играју, да осете како је губити и побеђивати. Шта све имамо да отворимо 2021. године. Мислим 1000 објеката и ко зна колико путева – рекао је Вучић након што су га челници Лесковца информисали да ће стадион бити завршен 2021. године.

Тренутно, председник обилази радове на реконструкцији зграде Опште болнице.

Он је најавио једнократну помоћ за све пензионере крајем године.

 -Сви ће добити помоћ и они који имају 15 и 16.000 динара пензију, као и они који имају веће пензије. Мислим да је то добра вест. Ми ћемо ове године од новембра месеца иду већа примања за људе који раде у јавном сектору. Медицинске сестре и техничари ће имати 15 одсто повећања плата, нешто ниже повећање ће ићи за лекаре. Сад ми је рекао директор болнице у Лесковцу да нико од техничара му није најавио одлазак у иностранство, што ме је обрадовало – истакао је Вучић.

На питање новинара да ли је истина да долази у Медвеђу како би помогао председнику те општине да помогне да победи на изборима, Вучић је одговорио да само ради свој посао.

- Ја бих желео да странка коју водим победи, говорићу о ономе што смо радили, довољно је да погледате шта је грађено и рађено.сада правимо пројекат за Сијаринску бању – истакао је он.

"Те вечери сам умало погинуо... Луда срећа ме је сачувала!" Легијино сведочење о ноћи када је УХАПШЕН СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ

"Те вечери сам умало погинуо... Луда срећа ме је сачувала!" Легијино сведочење о ноћи када је УХАПШЕН СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ

ОСВЕТИЋЕМО ИМ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА! Лазански раскринкао удар на Србију, па оплео по Колинди! (ВИДЕО)

ОСВЕТИЋЕМО ИМ СЕ ЈЕДНОГ ДАНА! Лазански раскринкао удар на Србију, па оплео по Колинди! (ВИДЕО)

УМРО ПОЗНАТИ СРПСКИ ПОЛИТИЧАР: Био је врло моћан, а остаће упамћен по томе како је издао Милошевића!

УМРО ПОЗНАТИ СРПСКИ ПОЛИТИЧАР: Био је врло моћан, а остаће упамћен по томе како је издао Милошевића!

У Србији се каже - прво скочи па реци хоп, а не обрнуто каже Вучић упитан како коментарише наводе неких медија да ће Ивица Дачић бити премијер после избора на пролеће.

- Ко ће бити премијер... Плашим се да су неки прерано скочили... Код нас се каже - прво скочи, па реци хоп, а не обрнуто - рекао је Вучић новинарима.

Ivica Dačić
Ивица Дачић / Извор: Профимедиа

Упитан да ли ће Дачић поставити исте услове и њему и опозицији ако дође до преговора о коалицији, Вучић је рекао да свако има право да поставља услове како жели, али да је питање да ли ће ти услови бити прихваћени или не.

- О том потом... За мене је важније шта ће Србија да ради, да ли Србија може да иде напред, колико можемо да изградимо, него да се данас говори о персоналним решењима - навео је Вучић.

Вучић је говорио и о Драгану Ђиласу. 

- Не може Драган Ђилас да ме демантује када сам изнео прецизне бројеве, као и да је све зарадио за време своје власти - истакао је Вучић.

Он је навео да то показују подаци, као и да Ђилас све што ради ради на силу и да зато у народу нема шансе, јер, како каже, народ не можете да лажете.

- Истина је само једна. Подаци које сам изнео су тачни. Приход у његове четири приватне компаније су 619, 670 милиона евра, нето добит пријављена. Без регионалних земаља, Холандије, Луксмбурга, БиХ, Црне Горе...је 106 милиона евра чиста зарада и то сте зарадили све док сте на јавној функцији - навео је Вучић истичући да је за њега то невероватно.

Вучић је поручио да они раде свој посао, имаце своје кандидате за премијера, неки треци своје.

- Биће то добра, права утакмица, ми ћемо да имамо добру конкуренцију, јер су сви навалили да срусе СНС, а то је добро да имамо добру утакмицу, и волим такве утакмице - поручио је Вуцић.

Он је истакао да се рацунају резултати, а о томе ће да одлучују грађани.

- Они су врховне судије и уверен сам да ће они добро одлучити - поруцио је председник.

Он је указао да људи кад излазе на изборе гласају за себе и своју будућност.

- Гледају коме могу да повере децу на чување и ко може да брине о пензијама, и систему који ће да функционисе и да имате веце пензије и плате.

Вучић ће се потом обратити на скупу СНС поводом предстојецих локалних избора у Медвеђи.

 

"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже
Aleksandar Vučić

"ЕУ И АМЕРИКАНЦИ СЕ У ТОМЕ СЛАЖУ СА НАМА" Вучић за Политико: Брисел зна која страна кочи дијалог, али то неће јавно да каже

20.09.2024. 08:44
Вучић данас у Београду с командантом Националне гарде Охаја,генерал-мајором Харисом
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Вучић данас у Београду с командантом Националне гарде Охаја,генерал-мајором Харисом

20.09.2024. 07:30
Прелиставање дневних новина за 20. септембар 2024. године
Prelistavanje dnevnih novina

Прелиставање дневних новина за 20. септембар 2024. године

19.09.2024. 20:49
ВУЧЕВИЋ СЕ ОБРАТИО ПЕНЗИОНЕРИМА: "Да није било вас не би Србија опстала"
Miloš Vučević

ВУЧЕВИЋ СЕ ОБРАТИО ПЕНЗИОНЕРИМА: "Да није било вас не би Србија опстала"

19.09.2024. 20:02
ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ У БЕОГРАДУ Мушкарац у тешком стању примљен у Ургентни, полиција трага за осумњиченим - познати детаљи немилог догађаја
policija

ЈЕЗИВЕ СЦЕНЕ У БЕОГРАДУ Мушкарац у тешком стању примљен у Ургентни, полиција трага за осумњиченим - познати детаљи немилог догађаја

20.09.2024. 09:36
СТРАВИЧАН НАПАД АЛ КАИДЕ Десетине погинулих у језивом удару на главни град, нападнут аеродром и полицијска академија
Al Kaida

СТРАВИЧАН НАПАД АЛ КАИДЕ Десетине погинулих у језивом удару на главни град, нападнут аеродром и полицијска академија

20.09.2024. 09:22
ДУНАВ ДОСТИЖЕ СВОЈ ВРХУНАЦ! Прогнозе никад горе, да ли овакав сценарио прети Србији? "Одбрана од поплава је тешка"
poplave u Mađarskoj

ДУНАВ ДОСТИЖЕ СВОЈ ВРХУНАЦ! Прогнозе никад горе, да ли овакав сценарио прети Србији? "Одбрана од поплава је тешка"

20.09.2024. 09:16
Сергеј Лавров: "Русија ће бранити своје интересе на Арктику и дипломатски и ВОЈНО"
Sergej Lavrov

Сергеј Лавров: "Русија ће бранити своје интересе на Арктику и дипломатски и ВОЈНО"

20.09.2024. 09:01
АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"
rat na Bliskom istoku

АПОКАЛИПТИЧНА СЦЕНА ЗА СВЕ: Шта можемо очекивати од рата на Блиском истоку? "Суочавамо се са свим ризицима потпуног сукоба"

20.09.2024. 08:30
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
ДУНАВ ДОСТИЖЕ СВОЈ ВРХУНАЦ! Прогнозе никад горе, да ли овакав сценарио прети Србији? "Одбрана од поплава је тешка"
poplave u Mađarskoj

ДУНАВ ДОСТИЖЕ СВОЈ ВРХУНАЦ! Прогнозе никад горе, да ли овакав сценарио прети Србији? "Одбрана од поплава је тешка"

20.09.2024. 09:16
ПИЛИ ЗАЈЕДНО ЦЕЛУ НОЋ, ПА ГА ИЗБО НА СМРТ?! Монструозан злочин у Смедереву, тело жртве изнео из куће и оставио у дворишту - почело суђење за убиство
Policija

ПИЛИ ЗАЈЕДНО ЦЕЛУ НОЋ, ПА ГА ИЗБО НА СМРТ?! Монструозан злочин у Смедереву, тело жртве изнео из куће и оставио у дворишту - почело суђење за убиство

20.09.2024. 08:20