Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић и Додик се обратили НАЦИЈИ: Цео СВЕТ САГЛАСАН да је оно што Приштина ради ПРЕТЊА ПО МИР И БЕЗБЕДНОСТ! (ВИДЕО)

22.12.2018. 15:46 16:51
Dodik Vučić
Додик Вучић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

Председник Србије Александар Вучић и српски члан Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик обратили су се нацији.

Вучић је прво рекао јавности да је обавестио Милорада Додика шта се дешава на Косову и Метохији.

- Цео свет, цела Европа је салгасна да су мере које је увела Приштина, када су у питању таксе и формирање тзв. Војске Косова претња по регионални мир и стабилност - рекао је председник Србије. 

Нове ПРОВОКАЦИЈЕ из Приштине! Весељи тврди да САД шаљу Албанцима НАОРУЖАЊЕ за ваздушну борбу!?

- Разговарали смо и о будућем периоду и свему што Србију чека. Очекује нас много изазова. Иако је иза нас једна од најбољих економских година по многим питањима, по свим кључним економским параметрима, али све то и када урадите, надвије се као сенка то што се збива у нашим односима са Приштином - рекао је Вучић.

Вучић је додао да је са Додик разговарао о односима и сарадњи Србије и БиХ и констатовали да је трговинска размена изузетно порасла.

- За две године достићи ћемо суму од две милијарде. Разговарали смо и желео сам да га обавестим о свему на КиМ и које мере је преузела Србија - рекао је Вучић.

Председник је истакао да, ко год да покуша да изазове погром, Србија ће знати да заштити свој народ. Истиче да Брнабић сутра одлази у Бањалуку где ће истаћи шта је све урађено као подршка за РС, а подршка ће се наставити и у будућности.

Vučić Dodik
Вучић Додик / Извор: Танјуг/​Танја Валић

- Имамо идеју да направимо споменик у Доњој Градини, комплетан меморијални комплекс и музеј са најснажнијим видео-продукцијама, све како би деца и у Србији и у РС и у БиХ знала какво се зло догодило у Јасеновцу. Желимо да поштујемо жртве и да не дозволимо да овакви догађају оду у заборав - каже Вучић.

Било је, како је рекао, и говора и о ауто-путу ка Сарајеву и чека се одлука Босне и Херцеговине.

- Потписали смо све неопходне уговоре, Србија је спремна и чекамо РС, а и БиХ - рекао је председник, додајући да је повезивање важно, те да оно зависи од олука из Сарајева, а да је Београд спреман у сваком смислу.

Дачић открио план Београда: Ако се САД умешају у дијалог са Албанцима ЗНАМО ШТА НАМ ЈЕ ЧИНИТИ

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик се захвалио Александру Вучићу на гостопримству.

- Желимо што пре да имплементирамо изборне резутлате на територији целе Босне и Херцеговине. Носни и Херцеговини треба да буде веома важно да јој Србија буде кључан партнер у региону - истакао је Додик.

- Однос Србије и БиХ треба да решимо, питање граница, путеве, мостове - рекао је Додик и наглаисо да су односи Српске и Србије братски и никад бољи.

Vučić Dodik
Вучић Додик / Извор: Танјуг/​Танја Валић

На питање новинара око савета министара, Додик је рекао да су спремни да формирају органе, али да су налетели на немогућност звано Сарајево.

Што се тиче изјава председника Црне Горе, Додик каже да је било непотребно, да је то грешка и да Ђукановић не може да држи предавања.

- Свестан сам да њихове службе роваре, није пристојно то што ради и ја стојим иза јединства СПЦ и било би крајње време да промени став према комплетном српском народу - закључио је Додик.Председник Србије Александар Вучић састао се раније данас данас са председавајућим Председништва БиХ Милорада Додика у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу. 

Вучићеву идеју да се изгради меморијални комплекс - да се злочини над Србима које су усташе починиле никад не забораве - подржава. 

Срби са Косова разочарани у стране силе: Реагују блаже него на таксе од 10 одсто, једно изазива бригу

- Јасеновац је највећи мртви град Срба - рекао је Додик. 

О преузимању аеродрома "Никола Тесла"

Када је у питању куповина аеродрома "Никола Тесла", Вучић каже да је све завршено у случају компаније Ванси.

Вучић је потврдио да је француски Ванси у поноћ преузео управљање београдским аеродром и да ће то на сајту бити видљиво 26. или 27. децембра. Он је додао да ће та концесија донети 500 милиона евра који треба да се слију у буџет и већ је сада, каже Вучић, питање шта с тим парама, а највероватније ће њима бити отплаћивани некадашњи кредити. 

- Синоћ у поноћ су преузели аеродром Београд. То ће доевести до напретка у броју путника и дестинација. Обавили смо то на чист и транспарентан начин - рекао је Вучић.

Vučić
Вучић / Извор: Танјуг/​Танја Валић

О Косову

Председник Вучић је, одговарајући на питања новинара о проблему са Албанцима на Косову и Метохији, рекао да решрење  тог проблема није могуће ни без Русије, ни без Америке.

- Нисам сигуран да наши народи и грађани то желе. Нема никаквог скривања, покушавам да водим брод узводно, а не низводно што је лакше. Наш циљ је да успоставимо комромис, а они који се брину нека знају да нисмо ни близу. Ми поштујемо то што каже Трамп, Путин и ЕУ, али знам да договор са Албанцима није близу, јер знамо како они мисле. Проблем је што Албанци мисле - ми хоћемо све, ништа не дамо Србима. Људи, хајде да будемо реални - рекао је Вучић.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА ПОЛИТИКЕ: Трампово писмо ДОКАЗ да ПОДРЖАВАЈУ РЕШЕЊЕ за Косово, Приштина МОРА ДА СЛУША

Наша је срећа што нису имали мудрог савезника, поручио је Вучић.

- Ситуација на терену је за нас погубна - рекао је он.

- Ми преговарамо под окриљем ЕУ, али нама је потребна сагласанст свих великих сила. Наставићемо дијалог са Приштином, али под условом да прво укину таксе на српске производе - истакао је српски председник. 

Он је поновио да Србија није на НАТО путу, јер хоћемо сами да чувамо своје небо, земљу...

Vučić Dodik
Вучић Додик / Извор: Танјуг/​Танја Валић

- Људи у Србији морају да разумеју да за нас нема фер, праведног односа. Морају да правдају своје одлуке од пре 10, 15 година - нагласио је председник Србије.

- Један високи функционер ЕУ рекао је Брнабићевој пре два дана да зна о чему се ради, јер зна да је Вучић озбиљан у преговорима, док други нису. Дао бих све на свету да постоји договор и да са њим изађем пред вас, али га нема. Решења нема без Русије, а нема ни без Америке. У сваком случају, разговора нема без укидања такси - каже Вучић. 

Председник истиче да Србија није утицала негативно на односе у региону, те са БиХ имамо пристојне односе.

- Србија није мењала своју политику према РС, те подсећа да Србија није забрањивала улаз интелектуалцима, као што то ради Црна Гора. Забранили су им улаз јер мисле другачије. Србија је много изгубила у прошлости и не сме више, а мир морамо да чувамо - каже Вучић, додајући да је то једини начин да будемо успешнији. 

О протестима у Београду

Председник Србије Александар Вучић је истакао, говорећи о заказаним протестима опозиције, да сви могу да шетају колико год желе док год нема насиље.

- Видећете, тамо неће бити нити једног полицајца. Нека шетају, али не сме бити ниједног инцидента. Прошле демонстрације су заредом трајале сто дана, ако желе да шетају нека шетају колико хоће. Овде нема полицајаца, ради шта хоћеш осим што не можеш да шириш насиље - истакао је он.

- Нека раде шта год хоће, без насиља. То је једнино забрањено, нека ме вређају, вичу шта хоће, а задовољан сам јер народ то разуме. После сваких протеста излазили смо све јачи, а они који их воде драстично би им падао рејтинг - закључио је Вучић.

Vučić Dodik
Вучић Додик / Извор: Танјуг/​Танја Валић

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић састао се раније данас са председавајућим Председништва БиХ Милорада Додика у згради Генералног секретаријата на Андрићевом венцу. 

Вучић и Додик су разменили мишљења и ставове о актуелним питањима и регионалној сарадњи. 

Двојица председника, који су и лидери СНС и СНСД, претходно су присуствовали 10. Конгресу Социјалистицке партије Србије на којем се бира председник странке. 

ЈЕЗИВИ СНИМАК НЕСРЕЋЕ КОД НИША: Аутобус преполовљен, воз искочио из шина, међу мртвима И ДЕТЕ

 

КОНФЕРЕНЦИЈА "ДАНИ АМЕРИКЕ У БЕОГРАДУ": Србија и САД настављају унапређење стратешког партнерства на свим пољима
Dani Amerike u Srbiji

КОНФЕРЕНЦИЈА "ДАНИ АМЕРИКЕ У БЕОГРАДУ": Србија и САД настављају унапређење стратешког партнерства на свим пољима

20.09.2024. 21:40
Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године
Prelistavanje dnevnih novina

Прелиставање дневних новина за 21. септембар 2024. године

20.09.2024. 20:54
ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје
Miloš Vučević

Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје

20.09.2024. 22:41
КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену
hitna pomoć

КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену

20.09.2024. 22:09
Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а
Nevenka Žegarac

Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а

20.09.2024. 22:06
СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке
Školski autobus

СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке

20.09.2024. 21:58
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића
Saša Popović

Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића

20.09.2024. 21:54
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28