Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Вучић у "Ћирилици" о вешалима: Не плашим се! Нисам ја узео 500 милиона евра, него њихови лидери! (ФОТО)

04.02.2019. 21:49 14:38
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Гост "Ћирилице" на телевизији Хепи био је председник Републике Србије, Александар Вучић

Тема емисије је гласила: "Спремају му вешала на Теразијама", а поводом инцидента на протестима под називом "1 од 5 милиона".

ЗАПРЕПАШЋЕН САМ ЛАЖИМА ОПОЗИЦИЈЕ! Огласио се спортиста Александар Стојичић: Најоштрије осуђујем претње вешалима

Са председником Србије разговарао је новинар и водитељ Миломир Марић. 

Председник Србије Александар Вучић у четвртак увече започиње кампању под називом "Будућност Србије".

- Моја жеља је била да обиђемо све округе у Србији да бисмо разговарали са свим људима, да поднесемо извештај народу, а да пре свега покажемо шта ћемо да радимо у будућности. Кренућемо из Пчињског округа, где завршавамо најважнији део аутопута кроз Грделичку клисуру. Моја жеља је да обиђем Трговиште, Бујановац, Прешево. Не могу да кажем да ћу свако место да обиђем, али већину хоћу - каже Вучић. 

Aleksandar Vučić i Milomir Marić
Александар Вучић и Миломир Марић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Он је рекао да жели да обиђе више од 100 општина у земљи, можда и 120. 

- Људи неретко кажу да водимо велику политику, а ја хоћу да чујем обичне људе, да чујем њихов глас. Борићемо се за сваког човека - рекао је председник Србије.

Александар Вучић је истакао да морају да се доведу нове фабрике у градове у Србију и да се о свему води рачуна.

- У Нишу имате шест нових фабрика и видим да су они задовољни и бескрајно им хвала на томе. Ускоро креће изградња ауто-пута према Мердару. То ће бити кључни пут за Топлицу. Морамо да доведемо нове фабрике. Најлепши мост у Србији, Врла, јесте код Владичиног Хана.

Он је додао да никада ствари неће бити идеалне, али да се нада да су грађани приметили да су "урадили доста тога да ствари поправе на боље". 

Вучић каже да се кроз нашу земљу осликава ситуација и у Украјини, Венецуели, затровали односи између Италије и Француске, те да за нас та позиција није лака. 

Вучић каже да се добро одвијају преговори са једном великом страном компанијом која би могла да има највећу инвестицију у Србији и да одлуку о томе очекује крајем априла.

ВУЧИЋ НАЈАВИО ОГРОМНУ ИНВЕСТИЦИЈУ: Крајем априла одлука, преговори се одвијају добро

Вучић је рекао да је данас добио извештај о томе и да смо тренутно број један у преговорима у односу на друге две земље, чланице ЕУ, из централне и источне Европе.

Председник је рекао да би велика фабрка могла да буде изграђен у једном од два града - у Поморављу и Шумадији.

- То би била велика инвестиција и крајем априла очекујем одлуку - навео је Вучић и нагласио да би та инвестиција била значајна за целу Србију пошто би та компанија извозила у из фабрике у Србији годишње око 4,5 милијарде евра.

Додао је да су ту за нас огромни бројеви и да бисмо направили велики посао ако бисмо успели да доведемо тог инвеститора у нашу земљу.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Он сматра да контрамере Београда Приштини због такси "не би донеле ништа Србији".

Вучић каже да су вешала на протестима "1 од 5 милиона" намењена, пре свега, њему. 

- Ја мислим да су та вешала симбол, не мислим да се било ко уплашио нечије моћи, ја бар нисам. То је нешто што пристојни људи не би смели да ураде. Жао ми је што је један од ове тројице младића, малолетник. Много ми је тешко због тога. Уверен сам да ће поправити став о својој земљи у будућности. Волео бих да то разуме кроз образовање и школовање, а не кроз казне. Да ме не разуме нико погрешно да утичем на нечије казне. Они желе да политика постане вешања, јер то спречава будућност Србије. Симбол њихове политике су фуксе, курве и вешала, а симбол наше политике су будућност Србије, фабрике и школе, станови за младе људе... Од мене нећете чути да плачем и кукам над својом судбином због тога што ми неко прети. Сви знамо на чијој страни је народ Србије - рекао је он. 

Вучић каже да су "они који су носили вешала били подстакнути од странке из самог врха СзС".

ПРЕВРШИЛИ СВАКУ МЕРУ! ГРАДОНАЧЕЛНИК БАХТИРИ ПРЕТИ СРБИЈИ: Ако се дира у Митровицу, БИЋЕ РАТА! 

Он каже да је кренула застрашујућа одбрана неодбрањивог.

- Јеремићев полутајкун Никола Јовановић пронашао је лице малдића који личи на онога који је носио вешала и рекао је да је он из СНС. Они су лагали, а то није то лице. Тај момак из СНС се јавио. Он је на припремама у Немачкој. Он чак ни не личи на овог младића. То је друго лице, лице са Раковице које случајно припада друој политичкој странци. Када су схватили да нису управу, они су почели другу причу. "шта има везе, то су само вешала". Одмах су окренули причу. Кренула је застрашујућа одбрана нечега што не можете да браните. Новинарку Српског телеграфа назвали су усташком курвом, да ли сте чули било кога да је то осудио. Чак ни лидери опозиције нису то осудили. Кажу да су то "импровизована" вешала! Па, каква друга могу да буду!? - запитао се Вучић. 

Milomir Marić
Миломир Марић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Он је додао да ће слушати народ, али не и захтеве Ђиласа, Обрадовића и Јеремића јер су "они ти који су опљачкали ову земљу".

- Када причамо о пљачкама, нисам ја узео 500 милиона евра, него њихови лидери. Питајте ову децу колико година они, њихови родитељи и деца морају да раде да би ово зарадили. Знате ли о коликом новцу говорим? О пљачки каквих размера говорим? Све фабрике које су погасили ми смо отворили, раст у наше време је много већа. Да не говоримо о незапослености и просечним платама. Радимо и боримо се за сваку инвестицију. Ми имамо значајан број људи који су незадовољни, али не учествују у протестима. О тим људима желим да бринем, желим да их чујем. Ми који смо у власти не обраћамо им се довољно и њима се чини да су запостављени и прихватам да је могуће да ту грешим и пробаћемо то да исправимо. С друге стране немате опозицију која жели да чује њихове захтеве. Зато је наш посао да се тим људима обраћамо у будућности да видимо како да им помогнемо. Постоје други проблеми. Бивши политичари претходног режима. Они не знају шта ће више са собом. А јасам им крив што им не дам излаз. Њихов задатак је да наставе пљачку земље, а ја пљачку Србије никада више нећу договорити. Нећемо да пљачкамо народ онако како су га они пљачкали деценију и више. Имамо и трећи део људи који су изгублили своје привилегије и бенефиције. Они донесу кутије и однесу их. Служе им само за сликање. Све им је представа. У суботу увече дођу протести, а ја одох за Њујорк, а ти Вучићу ради и бори се за градове и општине по Србији, али ни то није проблем. Суштина је да ми морамо да разумемо да Србија мора да иде напред и да неће да се враћа у прошлост. Ја сам годинама гледао протесте. Били су много бројнији, али то нико данас не сме ни да примети, зато што данас њихова величанства Тајкун број 1, 2 и 3 организују. Они су се увезали да би срушили власт и не знам чиме се то прети у нашем споту. Видео сам изјаву да вешала нису претња, а да је спот претња  - рекао је он.

"И њега ћемо на бандеру!" Сада нападају и председниковог сина! Претње смрћу Данилу Вучићу (ФОТО)

Председник Србије је показао фотографију Ранка Панића, који је погинуо на протестима СРС 2008. године. 

- Знате ли ко је ово? Није чудо што нико не зна. Ово је била најбоље чувана тајна демократског режима. Реч је о Ранку Панићу који је убијен на демонстрацијама. Они су послали полицију на народ. Крили су да је човек убијен. Да ли сте чули да је неко тада тражио оставку Тадића, Ђиалса, Дачића као министра унутрашњих послова. Они су тек 15 дана то објавили у једној реченици. То је лице човека које није њихово. Нисам веровао да такви монструми могу да постоје. Крили су да је човек убијен. Нисам веровао мајци Смиљи на почетку кад је дошла уплакана - рекао је Вучић.

Ranko Panić
Ранко Панић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Вучић се осврнуо на страшну кампању ширења страха, попут тога да је загађена вода у Београду. 

- Хоћете ли да вас подестим шта су говорили од када сам преузео Владу? Тада су ми рекли "стотине мртвих у Обреновцу". Онда ми кажу "бацате људе у пећ у Лазаревцу". Када је све то прошло онда су се као шалили. Онда причају да је "затрована вода у Београду". Онда они кажу како су се мало "шалили". Тако сте се мало "шалили" о отетом новинару, а када смо га ми пронашли они одмах нова питања. То да је Београд најзагађенији град је страшна лаж. И сада ми они причају о демократији и пристојној Србији. Ми када направимо грешку извинимо се одмах. Када сте чули да су рекли "извините што смо убили Ранка Панића". Убице Ћурувије нису успели да казне за 12 година владавине. Њима све служи само да би они могли да буду на власти да би пљачкали, то је суштина сваке приче - рекао је он. 

Симбол политике опозиције - вешала, а мој - будућност Србије

Председник Србије је рекао да "они неће добити ни глас док не буду имали политику".

- Ми њима кажемо ево вам бирачки списак, радите шта желите, али немојте да живе људе сахрањујете. Они кажу не ваља медијска ситуација. Они имају највећег кабловског оператера, имате телевизију под редним бројем један која води кампању против нас. Да вас подсетим шта је било у њихово време. Није постојала телевизија, новина, недељник, све је било под њиховом управом. Опет су изгубили. Они не могу да разумеју да неће добити ни глас док не буду имали политику. Колико пута је Ђилас изгубио од мене? Четири или пет пута, а то што је два пута победио ништа не значи. Тада су социјалисти прешли на другу страну и тога се сви сећају. Када је био директан дуел, мислим да нико никада никога није тако убедљиво поразио. Саша Јанковић је био озбиљнији такмац. Ја разумем зашто је толика нервоза код њих, зато што пратим бројеве. Он може да се љути зато што је Мишковић приказан у споту као тајкун број један, а он као број два, и још може да се љути зато што он зна да је реч о 500 милиона евра, а не 5 као што је у споту речено - каже Вучић. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Happy ТВ Printscreen

Вучић каже да му је чудно како "Албанци са Косова и Метохије не могу да слушају Американце који су их створили".

- Пустите, бре, Нобелове награде! Када говорите о разграничењу, није то тако једноставно. Прекините да причате глупости и да лажете децу! Кажите људима о којим границама говорите! Хоћете ли да решавате проблем или да се бијемо? Нисам сигуран да многи од њих који се јуначе размишљају како ће деца да им гину. Хоћу да урадим све што могу да спречим да дође до сукоба, да би заштитио не само своју децу, већ сву децу у Србији. Данас се Срби доле осећају слободније него пре десет година. Успели смо реверзибилни процес да направимо. Која је то земља у њихово време повукла признање? Ми морамо да заштитимо наш народ на Косову. Знају они да ти Срби воле да једу нашу храну, да воле да пију наше воде и лекове. Они забрањују производе. Поред чоколада стоји заставица Србије и онда Албанци неће то да купе. Дај људи пратите трендове светске. Људи морају да разумеју. Ниједно решење неће постојати док га већина народа не прихвати  - рекао је председник Србије. 

Председник Србије Александар Вучић каже да ће крај његове власти бити онда кад то буде желео он и српски народ а не Ђилас, Јеремић и Обрадовић.

- Хоће (Миломир) Марић да каже - све има свој крај, па и власт Александра Вучића. Хоће крај, ускоро, али не кад то хоће Ђлас, Јеремић и Обрадовић, већ кад то будем желео, кад то буде желео народ - рекао је он у тренутку кад је водитељ завршавао емисију. 

 

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо
Aleksandar Vučić

ХИТНО ОГЛАШАВАЈЕ ПРЕДСЕДНИКА НАКОН СЕДНИЦЕ: Ванредна ситуација у земљи, ово су КЉУЧНЕ теме о којима треба да бринемо

20.09.2024. 14:17
ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ОПРОСТИО ОД ПРЕМИНУЛЕ ГЛУМИЦЕ: Радмила Живковић је обележила најсјајнију епоху наше кинематографије и позоришта

20.09.2024. 13:56
МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије
"Zastava 2024"

МАЛИ О ВОЈНОМ ПРИКАЗУ"ЗАСТАВА 2024": Са поносом гледамо на снагу и посвећеност сваког припадника Војске Србије

20.09.2024. 13:27
"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"НЕ ДАМ ЈА, А И НАЧЕЛНИК СЕ НЕ БИ СЛОЖИО" Ево како је Вучић одговорио на питање да ли ћемо дати некоме наше тенкове

20.09.2024. 13:24
НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!
najnovija vest, najnovija

НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!

20.09.2024. 15:27
ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин
Policija

ДЕТАЉИ ЈЕЗИВЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ: Комшије виделе тело на трему, нису слутиле да се у кући догодио злочин

20.09.2024. 15:19
МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке
jezivo

МУЖ ЈАСТУКОМ УГУШИО ВАНБРАЧНУ СУПРУГУ: Убиство и самоубиство код Смедеревске Паланке

20.09.2024. 14:39
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35
ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници
Aleksandar Vučić

ЗАСТАВА 2024: "ИЗУЗЕТНО САМ ПОНОСАН, ДАНАС ОДЛУКА О ВОЈНОМ РОКУ" Председник Србије се обратио јавности са аеродрома у Батајници

20.09.2024. 11:15
НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!
najnovija vest, najnovija

НЕВРЕМЕ ЋЕ СЕ СРУЧИТИ НА ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ: Обилни пљускови са грмљавином ће ПОТОПИТИ све - Да ли ће све бити поплављено?!

20.09.2024. 15:27
ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј
Policija

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Достављач хране покосио децу на пешачком, малишани кренули у музеј

20.09.2024. 14:07
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35