Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ВУЧИЋ РАЗОТРКИО ПАКЛЕНИ ПЛАН ОПОЗИЦИЈЕ ЗА СЕДНИЦУ ПАРЛАМЕНТА: "Покушаће да направе хаос и циркус, пробаће да убаце димну бомбу"

05.02.2024. 21:09
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

Председник Србије Александар Вучић обратио се нацији и говорио о свим важним темама.

Председник Србије Александар Вучић гостовао је у емисији "Ћирилица" на телевизији Happy, где је говорио о најактуелнијим темама и дешавањима у држави, посебно о ситуацији на Косову и Метохији, притисцима на Србију, великим пројектима и многим другим питањима од националног значаја.

О субвенцијама за домаће привреднике

Председник каже да ће људи у фабрикама научити много 

- У наредних 10-15 година имаћете нови прилив инвеститора. Спремни смо да субвеницијама помогнемо домаћег предузетника и о томе смо разговорали са Италијанском развојном банком, нарочито о женском предузетништву - рекао је Вучић и захвалио се на подршци.

- Имамо безброј проблема, али спуштамо тај број нерешивих ствари. Нема нерешивих ствари када се заједно боримо за своју Србију - закључио је председник.

О писањима у новинама

Вучић каже да се данас нажалост чита само црна хроника и да се данас зна ко је кога ударио.

- Ви прво видите црну хронику то је нешто што воле да читају. Волели су некад у "Експресу" и "Новостима". Данас то доноси кликове. Људи воле лоше вести, али ја мислим да данас има и лепих вести - рекао је председник и подсетио да ће БДП бити 100 милијарди и да ће се о томе писати и за 15 година.

- То значи да људи виде будућност за себе. Морамо да се потрудимо, имамо три године за то. То можемо да постигнемо само уједињени и заједнички.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

О изборима и новом премијеру

- Можемо да очекујемо нову Владу, до 15. или 20. марта. Мислим да ће се брзо формирати. Биће озбиљних консултација, али и циркуса, ништа ново. Када то завршимо питаћу људе да ли имају предлоге о премијеру.

О прогнозама за новог премијера, председник каже да ће рећи своје мишљење али да га не занимају натписи у новинама.

- Београд ће напредовати, од изградње метро, железничке пруге, аеродрома... Много пројеката попут музеја, опера, балета, концетних дворана.

- Не знам тачно, али верујем да постоји вероватноћа да се разговара са озбиљним људима. Ако то не буде, биће нових избора.

Каже да има коректан однос са Несторовићем али да му се не свиђају изјаве људи из његове странке.

- Ја то не кријем, немам намеру да се неком додворавам. Он је мени звучао као рационалан човек и спреман сам за разговор и верујем да ће доћи до тога.

О 2024. години

- Ова година је за Србију у политичком смислу најтежа. Биће тешко изборити се за оно што народ очекује, али за економију биће све боља. Потрудићемо се да радимо још више и снажније. Радићемо за нове фабрике. Мора да се разговара са људима, дајте да се трудимо да помогнемо сиромашнима и да нам земља напредује. То је много важно за нас. Ако верујемо у себе и своју снагу онда то можемо да урадимо. Водимо рачуна о сваком сегменту друштевног живота. Долазе нам све ужаренија лета, купили смо нове камове, спремни чекамо лето - каже председник и додаје да се све мења на озбиљан начин почевши од економије и плата које су порасле, нарочито у Војводини и Банату.

- Чека нас много улагања, две школе у Сечњу, много путева. Све то морате да радите да бисте показали да бринете о њиховом животу. 

О сарадњи са Немачком

- Питање је њихових интереса који нису другачији од оних из 1999. и 2004. Тај који им се супротставља њега ће згазити. Ставите се у њихове ципеле. Није проблем да се Србија уклапа али морате и Србији нешто да понудите. Хоћемо да сами чувамо своје. Ако не можете да прогутате истину, жао ми је, али ми ћемо да обележавамо сваки 24. март. Ако нећете да прихватите ту Србију, шта да вам радим.

О рату са Украјином

Председник се осврнуо и на рат у Украјини и преседанима о КиМ те да је зато битно питање наше покрајине.

- Ја сам сувише мали да бих био претња, а Србија никада није претња јер жели да сарађује - каже Вучић.

О писањима медија из региона

Председник је коментарисао наслове новина из региона, нарочито оних из Црне Горе које пишу да је власник Београда на води заједно са Ђукановићем.

- Кажи опасност је да ћу заузети цело Косово а питање је дал ћу ту да станем. То су Хравати писали, само не знам вероватно им је неко помогао. Али наставиће они са тим.

- Они хоће да заврше све ово пре избора у Европи. Њих не занимају ови избори код нас сем политичке елите. Ово око Косова ће убрзати пре избора у јуну у европи и ових америчких који су важни за цео свет. Има многих важних изборних процеса попут оних у Русији. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

О фудбалу

- Наш највећи проблем је то што не можете да приватизујете клубове јер нико неће да улаже новац тамо где главну реч воде навијачи и руководство клуба. Ми сви што смо им спонзори (Телеком...), то је рекет који се отима од државе. Овде би сви да не буду приватне negho државне паре. И што више дајете то је више "Вучићу, п****у". Здрав систем ће бити онда кад будемо имали приватног власника клуба. Видите Чукарки, ТСЦ и Мегу. Ништа не добијају од државе. Сад ће да ставе наслов "Вучић признао", признао сам. Они који дођу на национални стадион, неће више ићи на обичне, као што више нико не иде Ибарском него аутопутем. Тако нико неће ићи на неуређене стадионе. И онда ће Звезда и Партизан морати другачије. Није лако ни онима који воде те клубове, јер морају да испуне очекивање навијача. Што би приватници улагали кад виде да нема профит и не пита се ништа. 

Председник је рекао да очекује победе од наше репрезентације и рекао да навија само за Србију, али и да подржава Северну Македонију. Каже да му није свеједно кад играју Србија и Црна Гора, али да свакако навија за Србију.

О Експу и новом тржишту

Председник је најавио турнеју по Африци где види потенцијално тржиште и перспективу за нашу земљу.

Говорећи о Експу каже да ће се радити како би све имало употребну вредност и након догађаја, наводећи светске примере попут Барселоне.

- Направили смо такве планове да имам трему о томе да ли ћемо успети. Много тога смо кренули да градимо, стадион се гради од маја. 

О Свечљи и Куртију

- Постоји нека мала амбулантна у Приштини у којој су радиле две жене из Грачанице, а која је наслоњена на МУП. Свечља се сетио да има Срба у њиховој близини, отишао, похапсио их и причао са њима и сад треба лекарка да плати 3.000 евра. Он их је лично испитивао. Замислите колика је то мржња према Србима. Ти што кукуричу да су јаки, јер су уз њих САД, Немачка, Британија, Италија.. Ви стане и кажете да стварно си јак, страшно јак. Зато ја кажем бавимо се миром, да развијамо земљу, дочекаћемо боље околности у свету - каже Вучић.

Председник каже да је у пар наврата Куртију рекао да му је он председник и додаје да о демократији о тзв. Косову само фон Крамон и остали лобисти.

- Највећа је демократија кад држите Арсића 11 месеци у притвору. Друго име Приштине је демократија. Циркус. 

О изјавама да је издајник, председник каже да му је само у интересу да има резултате који се виде у очувању мира и економију и да зато живи.

- Знам ја кога су све тапшали по рамену, и свако од њих је награбусио. Много је опасно бити непријатељ Америке, а још опасније бити пријатељ. Они воде рачуна о својим интересима и булдожером иду ка томе. Код нас постоји манија да смо јаки као Америка, али нисмо.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

О односу са БиХ

Након изјаве Милоша Јовановића о коалицији са Ђиласовим странкама и појединим твитовима, председник је изјавио:

- Рекао је да ако Трамп победи да ће Босна бити додељена Србији. То је наравно лаж. Ово није његова прогноза. Он то ради да би притискао Србију да би ми били додатно изложени нападима. То треба тумачити, али шта да радим. Код дела Бошњака постоји отпор да сарађују. Трудимо се да урадимо доста за Бошњаке и већ јесмо од Другог светског рата, али зашто их неко окреће против Срба и чему овај циркус око суђења за Додика не знам, осим да се казне Срби - рекао је председник и подсетио да је Србија спремна да гради путеве ка комшијама.

Каже да је сада и Хрватска спремна да гради путеве ка Србији само зато што смо се приближили Мађарској, али зато не дају њему да иду у Јасеновац.

О Хилу

Вучић је говорио о нападима на амбасадора Хила, за ког каже да није на његовој страни, али да прави паметне потезе.

- Он није подржао Милошевића, већ америчку политику. Он је кроз Рамбује тражио капитулацију Србије. То не можете да замерите Милошевићу. Да данас солим памет о томе како је било не могу. Хил је водио своју политику - каже Вучић.

О Огњену Радоњићу

О Огњену Радоњићу који је такође говорио о геноциду председник је рекао:

- Боље да ништа не кажем. Срећом, ја то не гледам. Зато имате ситуацију да људи верују у то. Прво унижавате жртве геноцида, међу којима је и део моје породица, али он не зна шта је геноцид и дошао да лупета, прича нешто против Вучића и то је то. Злочиначки је то што би да руше своју земљу. Маја Поповић је одана својој држави, али се људи плаше оваквих. Плаше се неписмених из Трстеника, зато што је то нормално људско понашање. Што бих ја био мета? Због оваквог приступа сам поносан што имам храбрости да им се супротставим. Знам да никад неће ништа да ураде.

Председник се упитао како се не сете да ураде нешто за Србију, него увек против. Каже да је геноцид када се за државу гради БИО4 Кампус, Београд на води..

- Они би да пљачкају још мало, виде да има пара, богатија држава. Ово је борба за грађане Србије, а државна благајна служи да људи живе боље. Они би само да се дочепају пара.

О изјави судије Мајића

О изјавама судије Мајића који каже да је Вучићева владавина холокауста, председник каже:

-Нисам разумео шта је говорио. Срео сам много покварених људи, али овакве покварењаке нисам. Добијете паре од државе и онда је оптужујете за холокауст и геноцид. А не кажете да сте ослободили 'гњиланску групу'. И није те срамота да мени причаш о злочинима, а ослободио си људе који су чинили злочине над српским становништвом. Ослободили сте гњиланску групу, то је урадио овај човек. Како вас није срамота. Ви да ми причате о злочинима. Али ето, кад их победите, онда сте извршили геноцид - рекао је Вучић.

О случају Ћурувија

"По питању пресуде Апелационог суда у случају убиства Ћурувије био сам шокиран да Министарство правде ћути три дана. Министарка каже три дана се виђају с овим и оним. Ја питам је л' викендом не радите. Е па не може тако".

"Посао државе је био да злочин казни. Од 2000. до 2012. када се очекивало да се уради, нису урадили ништа. Ништа их није занимало. Из службе су одувек долазили сигнали да би то било лоше. Онда је убијен 2003. Милан Пантић у Јагодини и то је заташкано, а убијен је само због оног што је писао".

"Ми смо преузели власт. И данас сматрам да ни озбиљне увреде новинара не смеју да прођу некажњено а камоли убиство. Тражио сам да се формира комисија да кривци буду кажњени. Тужилаштво и полиција су свој посао обавили. Не познајем ниједног судију који је одлучивао. У првом степену су осуђени, а у другом су свих петоро судија гласали против, јер једини сведок Бранка Прпа је рекла да то није то лице".

"Ужасно лоша порука за сваког ко се бави тим послом у нашој земљи. Ужасно лоша порука за правни систем. А онда кажу, ти си Вучићу крив за то".

"Тешка, веома непријатна ситуација".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

О државним резервама

"Имамо преко 25 милијарди девизних резерви. Пре само 12 година било је 10,2 милијарде. За 12 година скупили смо још 15. Први пут смо прешли 40 тона злата у трезору. На рачуну имамо четири милијарде. Апсолутно смо фискално и финансијски стабилни".

"Ер Србија има 87 линија, 34 земље на 4 континента. Ићи ћемо ускоро до Шангаја и Мајамија директно. Нема места до Лисабона и Дубаија".

О Скупштини

"На нашој листи најстарији је Стојан Раденовић, један од најцитиранијих људи на свету. Сутра ће тај Стојан Раденовић покушати да председава. Диван човек, понос Србије. А онда ће да му изађе један који у Трстенику није могао разред да заврши да му виче: 'Лопове'. Замислите тај парадокс да човек који је с тастом пљачкао по Трстенику једном Стојану Раденовићу да говори да је лопов и битанга. Кад тако поставите ствари, разумете сав бесмисао".

О папирима страних тајних служби

"Оно што сам видео у папирима њихових тајних служби: Вучић толерише Додика и РС. Чуј, толерише?! Никад никоме нисмо стали на жуљ никоме у БиХ. Кажу био ручни ракетни бацач код Срба на КиМ. Ставрно? А у складу са којом правном нормом сте ви њима дали 'барјактаре'? Баш ме брига што ти сматраш Косово независном државом. Ја се позивам на Повељу УН, ону исту на коју се ти позиваш кад говориш о Украјини. И онда Вучић проблем".

"Не дамо да се Срби окрећу против Срба".

"Не морам да будем сагласан с оним што ради Додик, али никад ништа лоше од мене неће чути. Јер тако раде одговорни људи".

О Бањској

"Да се вратимо на Бањску. Што мрзите свој народ? Постоје кривична дела и одговараће. Они су то узели јер су се осећали беспомоћним да било шта друго ураде".

"Ја сам три ноћи имао састанке с њима, били су Радојичић, Симић и још десетак момака. Кажу ми у лице да не верују Американцима и Европљанима, а ја њима кажем да морам да им верујем јер немам коме другоме, јер су они на терену. Они су потписом гарантовали да Албанци неће хапсити никога ко је био на барикадама. И кад су потписали, почела су хапшења".

"И кад сам био под највећим притисцима нисам пљунуо на образ држави. Рекли су да ће ми пашти глава због Бањске. Па нек падне, али та глава нешто вреди. Мени је важно да Србија не пати и да нема санкција. Знате колико се ја секирам за то шта ће да пишу?"

"Србија ће имати 100 милијарди евра до 2027. године. Па направите то. И данас Србија штрчи. Оно што сам видео у њиховим папирима тајних служби знају да без Србије нема решења".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

О покушајима рушења Србије

"За грађане Србије је битно да знају. Сва ова хајка која се против Србије спроводи у иностранству, од батинашког Гардијана, до тога када Бајден да изјаву, који је увек добро припремљен, иако људи свашта о њему причају, и каже да верују да ће ако пусте да Украјина изгуби од Русије, уместо да каже шта ће бити с Балтиком, он каже Балканом. Сваком се деси да погреши, али следећег дана у Билду изађе моја слика с Путином и каже: Да ли је на ово Бајден мислио? И наводе да ли је то доказ да ће Вучић да изазове рат на Балкану. А у тексту ништа".

"У Франкфуртер Алгемане Цајтунг данас кажу да је Вучић фасциниран оним што је Азербејџан урадио у Нагорно Карабагу и да зато појачава војску. На чему је то засновано? Ни на чему".

"Они сви то раде заједно не би ли рушили Србију".

Потом је председник изашао за таблу.

"Потребна вам је превласт у вазуху - то је новац. Потребна вам је пешадија - то је стање на терену. Потребна вам је артиљерија - то су медији".

"Новац долази са три стране - из великих сила, из регионалних земаља које имају интерес да утичу на слабљење Србије, и из различитих политичких кругова и невладиних сектора".

"Пешадија иде на следећи начин - наоружавање Албанаца, разоружавање Срба и деловање на политичке партије како у централној Србији тако и на КиМ".

"Медији - светски, регионални, на Косову и Метохији, подељено на српске и албанске".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Happy/Printscreen

"Наоружавање Албанаца се већ одиграва, они највише користе Турску. Разоружвање Срба, криминализација. Морате да имате послушнике који ће да руше земљу изнутра, имате Албанце који то раде, али морате да имате Србе који ће говорити све најгоре".

"Најважнију су тенкови и артиљерија - а то су медији, који данима лажу како ћемо да нападнемо неког, какви су нам били избори... Увек имате концентрисану ракетну паљбу - туци по Вучићу сваки дан".

"Нападају ме што чувам и штитим Србију".

"Циљ је само један - рушење Србије и признање независности Косова".

"Када издвојите део људи од 18 до 29 године за војни рок је око 48 одсто, против 32 одсто, а од тих који ни 100 дана не би дали за своју земљу, чак 54 одсто сматра да Србија треба оштрије да реагује. То је једна од парадоксалних ситуација".

"Данас је предат захтев и искрено не верујем да ће сазвати седницу Савета безбедности. Одговор ће бити у наредних неколико дана".

Председник је рекао да је лично писао или ће тек написати писма Бајдену, фон дер Лајен, Рутеу, Макрону, Санчезу, Ђин Пингу, Мелонијевој и другима.

"Наше је да покушамо да кажемо да желимо мир и стабилност".

О Куртијевим потезима:

"То је најпрљавије и најподмуклије етнично чишћење, кад људима чините живот несносним. Боримо се да нашем народу доставимо новац, што засад и успевамо", рекао је председник.

О ситуацији на Косову и Метохији

"Тачно је да неко темељно ради на томе да свакога дана врши притисак на српски народ и врши акције. Кључно питање је шта ми можемо у оваквим геополитичким околностима. Како заштити наш народ? Динар је једина валидна валута. Њих је то баш брига".

"Странци кажу: Косово је независна држава. Онда ја питам зашто постоји дијалог. Дошао сам у посед докумената два страна министарства у којима пише да је Србија проблем зато што не признаје Косово, зато што је толерантна према Додику и зато што руски медији могу да се обрате код нас".

"Све то је усмерено ка рушење позиције Србије на КиМ. Европљанима и Американцима морамо да будемо захвални што неће нестабилност, а Куртију се жури. Он има саветника из Велике Британије, Немца пореклом, о коме ће тек бити речи наредних дана, а који га води ка тим решењима".

 

(ФОТО) Тако се брани Србија! МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПРУЖИО БЕЗРЕЗЕРВНУ ПОДРШКУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, након председниковог обраћања на Генералној скупштини УН
Miloš Vučević

(ФОТО) Тако се брани Србија! МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПРУЖИО БЕЗРЕЗЕРВНУ ПОДРШКУ АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ, након председниковог обраћања на Генералној скупштини УН

24.09.2024. 22:56
Прелиставање дневних новина за 25. септембар 2024. године
prelistavanje

Прелиставање дневних новина за 25. септембар 2024. године

24.09.2024. 22:25
"ПИТАМ СЕ ЗАШТО НЕ ПОШТУЈУ ПОВЕЉУ УН И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244" Вучић на ГС УН говорио о територијалном интегритету Србије и подсетио свет на зло које је учињено нашој земљи
Aleksandar Vučić

"ПИТАМ СЕ ЗАШТО НЕ ПОШТУЈУ ПОВЕЉУ УН И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244" Вучић на ГС УН говорио о територијалном интегритету Србије и подсетио свет на зло које је учињено нашој земљи

24.09.2024. 21:33
САМОЗВАНИ ЛИДЕР “ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ОПСТАНАК ПОЉОПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ” У ОЧАЈУ: Милета Сланкаменац упао у бедак
Mileta Slankamenac

САМОЗВАНИ ЛИДЕР “ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ОПСТАНАК ПОЉОПРИВРЕДНИКА СРБИЈЕ” У ОЧАЈУ: Милета Сланкаменац упао у бедак

24.09.2024. 21:22
КО ЋЕ ГА ПОДРЖАТИ? Украјински председник Зеленски представља "план победе" у рату у УН
zelenski

КО ЋЕ ГА ПОДРЖАТИ? Украјински председник Зеленски представља "план победе" у рату у УН

24.09.2024. 22:50
"ПИТАМ СЕ ЗАШТО НЕ ПОШТУЈУ ПОВЕЉУ УН И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244" Вучић на ГС УН говорио о територијалном интегритету Србије и подсетио свет на зло које је учињено нашој земљи
Aleksandar Vučić

"ПИТАМ СЕ ЗАШТО НЕ ПОШТУЈУ ПОВЕЉУ УН И РЕЗОЛУЦИЈУ 1244" Вучић на ГС УН говорио о територијалном интегритету Србије и подсетио свет на зло које је учињено нашој земљи

24.09.2024. 21:33
ТЕМПЕРАТУРА СА 30 ПРЕКО НОЋИ ПАДА НА 15 СТЕПЕНИ! Обрт за викенд, па још веће смрзавање, а онда и Михољско лето!
vremenska prognoza, kiša, kišobran, sunce

ТЕМПЕРАТУРА СА 30 ПРЕКО НОЋИ ПАДА НА 15 СТЕПЕНИ! Обрт за викенд, па још веће смрзавање, а онда и Михољско лето!

24.09.2024. 21:52
СРЦЕПАРАЈУЋЕ: Мајка страдале деце код Ушћа на сахрани понављала само једну ствар...
Stradala porodica

СРЦЕПАРАЈУЋЕ: Мајка страдале деце код Ушћа на сахрани понављала само једну ствар...

24.09.2024. 21:31
"ДАНАС СВИ ГОВОРЕ О УКРАЈИНИ, НИКО НЕ СМЕ ДА ПРИЧА О СРБИЈИ" Вучићев говор на ГС УН одзвања светом: На ивици смо нуклеарне катастрофе (ВИДЕО)
Aleksandar Vučić

"ДАНАС СВИ ГОВОРЕ О УКРАЈИНИ, НИКО НЕ СМЕ ДА ПРИЧА О СРБИЈИ" Вучићев говор на ГС УН одзвања светом: На ивици смо нуклеарне катастрофе (ВИДЕО)

24.09.2024. 20:31
БРУКА И СРАМОТА: Бајден у свом говору на ГС УН ударио на мртвог Слободана Милошевића
Džo Bajden

БРУКА И СРАМОТА: Бајден у свом говору на ГС УН ударио на мртвог Слободана Милошевића

24.09.2024. 20:03
ОВО ЈЕ НОВ ПРОТОКОЛ ЗА УЛАЗАК У ЕУ: Од 1. новембра остављате отиске прстију и фотографију или вас неће пустити!
EU granični prelaz

ОВО ЈЕ НОВ ПРОТОКОЛ ЗА УЛАЗАК У ЕУ: Од 1. новембра остављате отиске прстију и фотографију или вас неће пустити!

24.09.2024. 18:57
КЉУЧНИХ 7 МИНУТА: Радили по договору - Нови детаљи могли би послати раднике осумњичене за убиство Данке Илић на доживотну робију?
Danka Ilić

КЉУЧНИХ 7 МИНУТА: Радили по договору - Нови детаљи могли би послати раднике осумњичене за убиство Данке Илић на доживотну робију?

24.09.2024. 20:36