Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"МОЖЕМО ДА ПАРИРАМО ЕНГЛЕЗИМА" Вучић одушевљен новим стадионом у Лесковцу: "Овде ћемо да победимо Бугаре" (ВИДЕО)

24.08.2023. 19:08
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: ФОТО ТАНЈУГ/ САВА РАДОВАНОВИЋ/ нр

Председник Србије Александар Вучић обишао је вечерас новоизграђени стадион у Лесковцу. Нови спортски објекат је изграђен, по свим УЕФА стандардима, на локацији некадашњег стадиона ФК "Дубочица".

Председник Србије Александар Вучић обишао је стадион Дубочице у Лесковцу, који је свечано отворио, а на којем је званично и одиграна прва утакмица у оквиру Прве лиге Србије између Дубочице и Новог Сада, где је домаћи тим дошао до победе од 2:1.

Обраћање председника Вучића

Председник Александар Вучић је поздравио све присутне, а посебно дечаке и девојчице који су дошли да виде нови стадион.

- Одржаваћемо га, и неће да пропада. Само молим вас и ваше тренере да будете упорни и марљиви. Морате много напора да улажете, да живите за ову лопту и стадион, и када вам не иде да наставите још јаче да радите - каже председник.

Он каже да ће држава помоћи све што може, и рекао да је милион пута долазио у Лесковац пре него што је постао председник.

- Увек сам волео Лесковац, сваки његов део. Али сам увек видео да нам остаје много тога да урадимо. Данас имате ауто-пут до Грделице, Врања, Прешева, па даље до Грчке. 

Председник истиче да зна колико је срце нашиј људи са југа Србије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Ја сам молио да последњу утакмицу у нашим квалификацијама играмо овде, за само два месеца. И верујем да ће трибине бити крцате. Сви смо желели, који смо радили на овоме, да видите да можемо да направимо све исто или боље као у остатку Европе. Нема лепшег стадиона од овог вашег - каже он.

Вучић се захвалио малишанима, пожелео им да науче да губе, али да се боре да увек побеђују.

- Када паднете, није проблем што сте пали, покажите да можете да устанете и да победите. Много сам срећан што сам овде, нека живи Лесковац, нека живи Србија - рекао је председник.

Председнику Вучићу су, док су одјекивали звуци трубе, поклонили слику под називом "Кад се Заре заигра", а потом је уприличен ватромет.

Обраћање Додика

Председник РС Милорад Додик каже да је овај стадион резултат Вучићеве визије, и каже да ни Бањалука нема овакав стадион.

- Иза политичара остају дела, а не речи. Многи у Србији причају, али ово је оно што ће остати - рекао је Додик.

Он каже да ће сви из РС навијати за Србију, а не БиХ, и испричао како је изгледала прва утакмица Србије против БиХ.

- То је било деведесетих, ја сам гледао. Победили смо 2:0, и та ми је победа била најважнија. Желим вам да ваш локални клуб гледамо у највишем рангу такмичења у Србији - рекао је Додик.

Председник РС се захвалио Богу што постоји Србија која може да помаже, и истакао да Београд много улаже у Републику Српску.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

 

Обраћање Драгана Џајића

Председник ФСС Драган Џајић каже да је ово један од најлепших стадиона у Србији.

- И драго ми је што чујем да ће овде играти и репрезентација, почев од А селекције, па до млађих генерација. Што је најважније за мене, је да ови млади момци и девојчице воле фудбал и да долазе овде да се жртвују. Да буду бољи играчи од свих нас који смо раније играли - каже он.

Џајић се посебно захвалио председнику и држави, и каже да Вучић много воли спорт, а посебно фудбал, и да то зна да награди.

Обраћање Братислава Живковића

Члан стручног штаба фудбалске репрезентације Србије Братислав Живковић каже да су председник Србије и државни врх веровали у Лесковац и много уложили у изградњу стадиона.

- Да наша деца могу да гледају одличан фудбал, на најбољем стадиону. Само да вам пожелим да долазите у будућности у што већем броју. Моје генерације су могле само да сањају да имају овакав фудбалски дом - рекао је он.

Живковић се захвалио председнику Вучићу, и истакао да овакав стадион нема нико у региону.

- Сви су некада причали да је Лесковац српски Манчестер, али му је нешто фалило. Мислим да смо сада стварно српски Манчестер, имамо наш "Олд Трафорд". 

Џаја, Пикси и Вучић на терену

Председник Вучић, селектор Стојковић и председник ФСС су изашли и на саму траву, која је из најмодерније генерације.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Драган Џајић, иако у оделу, показао је у ципелама да је магија и даље у његовим ногама, због чега је добио аплаузе и честитке председника Вучића.

Leskovac
Лесковац / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Вучића су у међувремену информисали о савременим решењима која су примењена током градње овог стадиона, попут траве која се много теже кида, а лакша је за одржавање.

- Лепши ми је амбијент овде у односу на ЈНА и Маракану. Ваљда зато што нема атлетске стазе. Дечаци, како вам се свиђа - поручио је Вучић малишанима на стадиону.

Још једном је Вучић истакао колико је одушевљен травом.

- Дивно је стварно, чак и ја овако дебео и скоро без једне ноге, не можете овде ни да паднете, ако вас неко не саплете, маестрално урађено.

Момци из ГФК Дубочица поклонили су Вучићу ранац са грбом клуба, као и дресове за Данила, Милицу и Вукана.

- Хвала вам, и честитам вам. Да имате много успеха, и да победите и Партизан и Звезду - рекао је он.

У разговору са тренерима председник је поручио да шта год буде било потребно клубу, могу да траже.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Ми ћемо морати да уложимо много више новца у женски фудбал, и криви смо што смо то подценили и што нисмо улагали. Сада ћете мало лакше да играте на овом стадиону. Да будете упорне и јаке, и да побеђујете дечаке - поручио је Вучић младим фудбалеркама.

 

Вучић у контролној соби стадиона

Председник је прегледао и контролну собу стадиона у Дубочици, где се налази ВАР, где су Вучићу предочили како функционише систем.

- Где је Гашић? Погледај колико камера и екрана има, овде неће бити будала које могу да се побију - рекао је он.

Он каже да када би га три месеца учили да управља свим системима у контролном центру, не би могао да научи.

- Да ли је срећан народ у Лесковцу? Драго ми је што чујем да јесте. Можемо да парирамо енглеским стадионима. Не видим да су стадиони у свету ишта бољи од овог у Лесковцу - казао је председник.

Вучић је потом обишао свлачионицу, истиче да је био у Зенитовој и Реаловој, и да ова може да парира и највећим стадионима.

У Лесковцу очекујемо најјаче за Србију

Вучић је позвао све да дођу овде и прате утакмицу против Бугарске.

- У Лесковцу очекујемо најјаче навијање за Србију. Радимо и настављамо да радимо. Чим смо кренули да обнављамо болницу, ја сам знао да ће кренути нови захтеви. На крају видите да целу болницу морате нову да направите. Шта год кренете да радите, људи траже више - каже председник.

Вучић каже да су многи критиковали Милошевића због Арене, а да данас немамо ниједну озбиљнију халу од тога.

- Сада се граде нове хале, тренажни центар за одбојку, то су велике ствари. Имамо много младих девојака које долазе на одбојку, и Србија ће остати велесила у том спорту - каже Вучић. 

Улагаћемо и у стадионе у Нишу и Крагујевцу

Председник Александар Вучић је рекао да ће бити улагано много и у стадионе у Нишу и Крагујевцу.

- Доводимо и нове инвеститоре. Две фабрике долазе у Ниш ускоро. Људи питају шта ће нам то да неко трчи за лоптом. Погледајте колико је деце дошло. Не можете да их отерате са стадиона. Мој мали Вукан неће да се макне са Маракане. Погледајте како то изгледа. Боље овде него да иду на улицу. Ова деца ће бити лепо васпитана, и сада ће и да расте цена квадрата у околини. Ја срећан, они срећни, тренери срећни. Имаће Дубочица много више пријављених малишана за тренинге - рекао је он.

Радови на стадиону у Нишу ће почети у марту следеће године, каже председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Председник ФСС Драган Џајић је рекао да је ово феноменалан стадион, и да ретко који европски клуб има овакве услове.

- Драго ми је што ће се деца овде развијати спортски, да долазе на стадионе. Деца ће онда имати вољу да се такмиче, тренирају, и да постану играчи - рекао је Драган Џајић.

Зашто је Јовани Маровић забрањено да уђе у Србију

На питање зашто је Јовани Маровић забрањено да уђе у Србију, председник каже да се никада не меша у рад државних органа.

- Али данас сам апеловао да се сваки пут бившим министрима из Црне Горе, који долазе да заузимају ауто-путеве у Београду, да их увек пустимо. Она ће бити наш драг гост да улази. Није фер то од МУП и БИА, јер ми пуштамо Виолу фон Крамон да улази, која сваки дан води специјални рат против Србије. Када може Виола, што не може и црногорска министарка да долази и да нас учи шта је демократија. Посебно се извињавам министарству иностраних послова Црне Горе, онима који су забрањивали Матији Бећковићу да уђе у Црну Гору, нашем амбасадору да обиђе родитеље - каже председник Вучић.

Одговарајући даље на питања новинара, Вучић је рекао да у Лесковцу ни раније није било мамографа, већ је била пропадајућа болница, урушена и разорена, која ни на шта није личила.

- Нигде ничег чистог није било ту. Онда је неко дошао и рекао ајде после деценија пропадања да променимо то. До сада смо потрошили 11 милиона евра на Лесковачку болницу, 45 милиона укупно улажемо. Пошто сам ја сагласан са тиме да је проблем што жене у Лесковцу немају мамограф, ми ћемо се постарати, без обзира на све проблеме, пошто током реконструкције није лако постављати све то, али постараћемо се да до краја године мамограф буде постављен у Лесковачкој болници - истакао је Вучић.

"Мора боље и брже, морамо да радимо"

- Дужан сам вам извињење. Имате 582 милиона на рачуну, а некада су вам дугови били две милијарде. Данас је десет и по хиљада људи формално запослено него пре 10 година. И даље није добро, свега је дупло већа плата, мора боље и брже. Морамо да радимо - рекао је председник.

Он истиче да би многи критичари желели да се вратимо у време када није било путева и радних места.

Председник каже да су у Лесковац "довели више фабрика него сви раније".

- Причају нам за болнице да нема мамографа. Па ми улажемо 45 милиона у Лесковачку болницу, радови трају. Само опрема у Лесковачкој болници ће бити 11 и по милиона евра. Нико то није радио 30 година, а сада ми радимо. Обновљена је инфектологија, и сада радимо све унутрашње радове. И да вам ја кажем. Бато, шта год да радиш, увек ће бити оних да вас критикују. Погледајте ову децу. Ја срећан, они срећни, тренери срећни. Имаће Дубочица много више пријављених малишана за тренинге - истиче председник.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Вучић каже да имамо свуда проблем са радном снагом, пошто нема довољно радника.

- Шта год да радиш, увек ће бити оних који ће да те критикује. Видите ову децу, ја сам срећан, они срећни, Дубочица ће имати 50 пута више деце који ће доћи да тренирају.

- Одржавање ће неколико месеци да плаћа ФСС, после ће бити нека од две стране компаније које су најбоље у овој области, ми ћемо као држава да направимо уговор, део трошкова ће се вратити кроз локале, а део кроз садржај, а то су концерти, представе, то раде најбољи људи на свету који то знају да раде. Зато ми размишљамо да то важи и за Арену, да то урадимо и за Арену. А наравно да Арена послује са губитком, јер сви наши који играју у Арени, играју за минималан новац. Кажу дајемо 35.000 евра, иду у Берси па одиграј утакмицу за тај новац. Када нам дође Партизан и Звезда, онда дође уништи оног другог, а нама дај за џабе, а то никад није ни 35.000 евра, јер буде кашњења, разлике у валути и слично - говори Вучић.

"Овде само трава кошта 15.000 евра на месечном нивоу"

- Лесковац је успео да од једне међу најгорим локалним самоуправама дође међу најбоље у Србији - казао је председник Србије.

- Морате стално правити концерте и догађаје. Овде само трава кошта 15.000 евра на месечном нивоу. Да не говоримо о струји и свему осталом. А све то се врати када имате доброг оператера. Важно је да се одржава све ово. Ми смо раније знали да изградимо свашта, па после 10 година постане руина. Људи га зову "Олд трафорд", или "Театар снова". Нисам веровао када сам чуо. Људи су задовољни и срећни - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен
"Овде ћемо да победимо Бугаре"

- Ово изгледа дивно, као да сте у Енглеској на најбољем стадиону.

Председник је најавио и да ће присуствовати утакмици Србије са Бугарском, која би требало да се одигра 19. новембра.

- Са Бугарима играмо 19. новембра баш овде па ће Лесковчани да навијају. Па ћемо да победимо и после 24 године да идемо на ЕП - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: ФОТО: PRINTSCREEN/PINK

Лесковац ће већ следећег четвртка бити домаћин и европске утакмице, јер ће на овом стадиону Чукарички угостити Олимпијакос.

У року од шест месеци биће изабране агенције које ће управљати стадионима у целој земљи.

Вучић стигао на велелепни стадион

Вучић је рекао да је током градње, стадион посетио три пута.

- Дошла су боља времена, сад идемо на Европско првенство, и сигуран сам да ће овде бити најбоље навијање. Овде је народ ватрено за Србију, цео град је залужио ово, добио је много и ово је сада постао најзанимљиви део Лесковца.

- Кажу Хрвати не можемо да отворимо стадион у Зајечару због УЕФА сертификата, е, па, да обавестим моје хрватске пријатеље, 15. до 20. септембра добијамо УЕФА сертификат за отварање стадиона у Лозници. Као и што "Београд на води нећемо имати, јер ће да се потопи" - прокоментарисао је председник Србије.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Иначе, око стадиона је окупљен велики број грађана, а сад председником је у обиласку и легенда српског фудбала и председник кровне организације ФСС Драган Џајић.

Стадион је званично отворен прошлог понедељка утакмицом 3. кола Прве лиге Србије фудбалера "Дубочице" и "Новог Сада".

Велелепни објекат изграђен је по високим стандардима, стадион поседује категорију “четири” по критеријумима УЕФА.

Стадион капацитета 8.136 места састоји се од четири трибине. Изградња је почела 2021. године, а завршена је недавно.

 

 

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"

21.09.2024. 14:14
ВЕЛИКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Председник ће током читаве следеће седмице боравити у Њујорку, очекује се сусрет са преко 40 светских лидера
Aleksandar Vučić

ВЕЛИКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Председник ће током читаве следеће седмице боравити у Њујорку, очекује се сусрет са преко 40 светских лидера

21.09.2024. 13:56
Весић: До краја године на мрежи ауто-путева Врњачка бања, Трстеник и Пожаревац
Goran Vesić

Весић: До краја године на мрежи ауто-путева Врњачка бања, Трстеник и Пожаревац

21.09.2024. 12:52
"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије

21.09.2024. 10:21
СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСЕРЕЋА КОД УШЋА, ИМА ПОГИНУЛИХ?! У судару учествовало возило Војске Србије, хитне службе на терену - испливали први снимци (ВИДЕО)
užas

СТРАШНА САОБРАЋАЈНА НЕСЕРЕЋА КОД УШЋА, ИМА ПОГИНУЛИХ?! У судару учествовало возило Војске Србије, хитне службе на терену - испливали први снимци (ВИДЕО)

21.09.2024. 14:14
ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"

21.09.2024. 14:14
ВЕЛИКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Председник ће током читаве следеће седмице боравити у Њујорку, очекује се сусрет са преко 40 светских лидера
Aleksandar Vučić

ВЕЛИКА НЕДЕЉА ПРЕД НАМА: Председник ће током читаве следеће седмице боравити у Њујорку, очекује се сусрет са преко 40 светских лидера

21.09.2024. 13:56
НОВИ ДЕТАЉИ ТЕШКЕ САОБРАЋАЈКЕ НА АУТО-ПУТУ Повређена једна особа, после судара са камионом, од аутомобила није остало готово ништа (ВИДЕО)
Sudar na auto-putu

НОВИ ДЕТАЉИ ТЕШКЕ САОБРАЋАЈКЕ НА АУТО-ПУТУ Повређена једна особа, после судара са камионом, од аутомобила није остало готово ништа (ВИДЕО)

21.09.2024. 13:50
ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"
Aleksandar Vučić

ПРЕДСЕДНИК У АВИОНУ ЗА ЊУЈОРК: Поносан на своју земљу и оно што тек предстоји, послао емотивну поруку: "Србија ми већ недостаје!"

21.09.2024. 14:14
Преминуо легендарни глумац
Dejvid Grejam

Преминуо легендарни глумац

21.09.2024. 12:46
"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"СРПСКА ВОЈСКА ПОКАЗАЛА МИШИЋЕ" Хрватски медији се расписали након приказа МОЋНОГ наоружања наше армије

21.09.2024. 10:21
ВЕЋА СРАМОТА НЕ ПОСТОЈИ! Жена газила по српској застави а потом је и ЗАПАЛИЛА - Гнусне сцене забележене у Новом Саду (ВИДЕО)
paljenje srpske zastave

ВЕЋА СРАМОТА НЕ ПОСТОЈИ! Жена газила по српској застави а потом је и ЗАПАЛИЛА - Гнусне сцене забележене у Новом Саду (ВИДЕО)

21.09.2024. 12:29