Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ПРЕМИЈЕР ВУЧЕВИЋ БЕТОНИРАО ОПОЗИЦИЈУ – Пале су им приче у воду да ће их Несторовић подржати, све се распршило као мехур од сапунице

29.05.2024. 15:11
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Танјуг/Ненад Михајловић

Премијер Србије Милош Вучевић је одговарајући на питања новинара приликом обиласка подземне гараже „Бановина” и изградње нове топлане, а поводом изјава Бранимира Несторовића да ће тражити поништавање избора, али и подношења кривичних пријава листе коју предводи Миша Бачулов и удружена опозиција одговорио:

- Господин Несторовић је говорио да у Новом Саду неће подржати ниједну листу, пошто у неким нивоима локалних самоуправа учествује на изборима. Вероватно нису успели да се издоговарају, истргују. Хтели су они да се договарају, састајали се по Обреновцу. Он сматра да су избори незаконити, он очигледно позива на бојкот своје бираче. На нама је да покажемо да су избори апсолутно и легитимни и легални, да су битни за развој Новог Сада. Тиме су пале у воду приче неких да ће их Несторовић подржати. Они најгоре мисле једни о другима, немају ништа заједничко у политици, али ако могу да саберу, као што деца сабирају, па да им се то исплати па онда да их подрже. Сад им се то распршило као мехур од сапунице - одговорио је Вучевић, а затим се осврнуо на подношење кривичних пријава и том приликом замолио тужилаштво и полицију да одмах све саслушају.


О Миши Бачулову - Бори Новаковићу: Првом се помути мало од стероида, а други наплати булевар а њега нема. Његови саборци нису ни смели да се прикључе кривичној пријави

- Видим да се ту помињу неки надимци - Жућа, Кућа, каква већ све имена. То би могло да укаже да је тај који је поднео кривичну пријаву можда учествовао у неким сличним радњама. Видим да се цела кампања свела на то да ли је он наш неки „тројанац" у редовима опозиције. Ја не знам шта ради тај човек. Знам да смо га подржавали и финансирали док сам ја био на челу Града. Убише ме Огњен Цвјетићанин и Слободан Бобан Милић, којег опозиција толико критикује, да се помаже Бачулову. Е, сада да ли се њему од тих стероида мало помути, па он то заборави, ко ће га знати. Ни око математике му не иде најбоље. Пошто је сабрао да ће имати више гласова него што има бирача у Новом Саду. Али, то је када се деца заброје. Знам како Бора Новаковић рачуна проценте, као што је рачунао за Булевар Европе. Он наплати, а нема булевара. Видели сте да његови саборци нису смели да се прикључе тој кривичној пријави, па су пустили хуманитарца да се бави тиме. Они политички искуснији су видели да је то невиђена глупост. Молим да се то што хитније испита. Сабрали су и неважеће гласове, и гласове радикала и заветника, социјалиста и рекли то су све опозициони гласови. Тако се не побеђује на изборима. Избори нису игра и град није играчка. Запамтите те бројеве које су данас изнели, а видећемо се у недељу увече, 2. јуна, па ћете видети колико ће то бити другачији бројеви- изричит је Вучевић.

Треба им алиби за недељу, не знам ко ће победити на изборима али готово сам сигуран да ће бити све супротно од оног што су најавили

Он је даље нагласио да када кажу да ће избори бити наводно покрадени то ће им ваљда бити алиби прича.

- Не знам ко ће да победи на изборима, јер ће о томе да одлуче грађани, али сам готово сигуран да ће бити све супротно од онога што су они најавили. То могу да вам кажем. Шта би било са буџетом Града када би они рачунали. Зависи ко од њих рачуна и како им одговара. То најбоље говори о њима – истакао је премијер.

Раде се сви пројекти, топлана, гасни прстен, соларни панели

Вучевић је даље нагласио да раде на томе да у Новом Саду заврше топлану, гасни прстен, да ураде соларне панеле.

- Расписали смо и позив за регионалну депонију. Прва фаза је 70 милиона евра, од чега 40 милиона евра добијамо бесповратно од ЕУ. Тиме ће оно ругло када улазите у наш град бити решено. А ови да иду на допунске часове из математике и да се ману политике пошто им то не иде. Сећам се да су они сакупљали капиларе за нас. Сад се он ваљда одриче нас – рекао је Премијер поново се осврћући на новосадску удружену опозицију која је годинама била у власти са СНС управо у време када је Милош Вучевић био градоначелник.

Мени је смешно када се Тубић, Јелић, Чанак, Костреш одричу нечега што су били

- Мени је то смешно када неко покушава да се одрекне нечега што је био. Сви су они били са мном. Први њихов на листи, Милош Тубић, био је четири године директор пијаце. Лажни монархисти су исекли топлану на Мишелуку, пре мене, ти су били са мном 10 година на власти, а ови Чанкови и Кострешови осам година са мном на власти. Треба да буду поносни што су били, да буду поносни. Не дај боже, да се Нови Сад врати у период пре 2012. године. То је био период пропадања. Замислите да води град онај који предлаже деци да узимају стероиде или Бора Новаковић са својим агресивним наступима. Наравно да је он прави кандидат, него не сме да буде први на листи. Шта би он радио против Весне Тукулов, не сме да се појави, па пусте Милоша Тубића да глумата. Питајте Јелића како је његово предузеће тада радило. Биће то све добро 2. јуна, Новосађани су озбиљни људи. Никоме се не враћа у прошлост. Ко ће да гласа за људе који су против раста плате и пензије. Биће како грађани кажу.

Позивам их на опкладу ако желе, сигуран сам да су видели последње истраживање

- Позивам их на опкладу ако желе, а сигуран сам да су видели последње истраживање у Новом Саду. Нек буде да су они фаворити. Био је и Бајерн фаворит, па су Италијани нешто боље одиграли и освојили куп. Ето њих, ето нас, па нек одлуче Новосађани. Неће се више сећи топлане, него ће се градити. 

Извор: Србија Данас/Дневник