Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВО СУ МЕРЕ КОЈЕ СРБИЈА ЗАХТЕВА ПО ПИТАЊУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ! Председник Вучић их поделио у 5 кључних целина (ВИДЕО)

13.09.2024. 18:05

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности поводом ситуације на Косову и Метохији.

Одговори на питања медија

Вучић каже да су нам руке "везане" јер Албанци имају подршку Запада, а најавио је да ће Србија поново упутити захтев за повратак до 1.000 српских војника и полицајаца на Косово и Метохију.

Каже да ће бити тешко нашем народу на Косову и Метохији, али да Србија неће изгубити.

Говорећи о албанској оптужници против Милана Радоичића, Вучић каже да не знамо да ли има оптужнице против албанског полицајца који је упуцао двоје српске деце и да није чуо да је било ко питао ко је упуцао Драгишу Гаљака, те објаснио да Србија води своју истрагу о дешавањима у Бањској.

Каже да је Куртијев одлазак на север Косова и Метохије био демонстрација силе, што је некад радио и Адолф Хитлер.

- Само један проблем је видео и због чега је хистеричан. Сео је у албански кафић који су отворили, а никада ниједан Србин у тај локал није ушао. Ни куче са улице није хтело да му приђе. Они не могу да покоре дух српског народа. Можете дугим цевима да уђете где хоћете кад имате против себе ненаоружане људе. Поносан сам на дух слободарског и непокореног српског народа - рекао је Вучић.

Каже да су за купљене "рафале" купљени резервни делови.

- Логистику комплектну смо купили за наше пилоте - казао је Вучић.

Говорећи о томе ко ће да копа или неће да копа литијум, каже да ће о томе одлуку донети струка.

Каже да је амерички амбасадор Кристофер Хил човек са којим може да се разговара отворено, иако не постоји сагласност око Косова и Метохије и Републике Српске.

- Наш народ има осећај да разуме државу када је држави тешко, безброј пута сам говорио. Хоће ли нам мере донети благодети? Нешто хоће. Али ми већ 16 година и даље нисмо признали независно Косово, а за само 8 година изгубили смо државну заједницу и добили смо проглашење независности Косова.

- Добили смо анализу страних директих инвестиција, са 12,3 одсто смо више у односу на прошлу годину. Очекујемо више од 4,5 милијарди страних директних инвестиција. Видеће сви шта смо успели и колико је Србија напредовала!

Листе чекања

Вучић је истакао да су срамота нашег система и доказ наше небриге листе чекања на којима имамо више од 68.000 пацијента, а већина њих не може да се креће.

- То је срамота нашег система, то је доказ наше недовољне бриге. Није ми тешко и није ме срамота да то кажем јер ћете сада чути фрапантније податке од ових које сам вам показао. Ово су листе чекања. Ми укупно на листама чекања имамо 68.586 пацијената. Имајући у виду да је реч о тешким кардиоваскуларним пацијентима, да је реч о људима којима недостаје ендопротеза за кук или колено, дакле људима који не могу да се крећу, или људи који чекају за операцију катаракте, дакле потребна им је подршка и помоћ чланова породице, најмање неколико стотина хиљада људи је везано за овај проблем. И нама се те листе чекања не смањују, отприлике су на истом нивоу, шокиран сам тиме.

- Питао сам и министра Лончара због чега смо градили толике болнице, толике клиничке центре, због чега то све радимо, ако нисмо у стању грађанима да пружимо оно што им је најважније. То је њихов живот и здравље. Рекао сам данас Златибору, којег и поштујем и волим, друг ми је, рекао сам, да ли је могуће да је то зато што ту нема никакве комбинације, па нико у систему није заинтересован да то реши. А он ми је одговорио, напротив, ту у нашем делу система има много комбинација и зато се то не решава. Да ли је ту у цени протезе, да ли је ту у цени не знам чега, појма нема. Све у свему, ми смо решили да покушамо да овај проблем, који не бих поредио са тешким политичким проблемима или најтежим, коначно лоцирамо, признамо и кренемо у решавање. За две или три недеље, неће бити листа чекања за скенер. Одмах ћемо затим то да урадимо са магнетном резонанцом. Направићемо програм, бићете упознати и гледаћемо да у најкраћем могућем времену, за годину дана имамо мање од пет или десет хиљада људи на листама чекања. Да оно што је вишедеценијски проблем решимо. Јер ако нисмо у стању да покажемо бригу за људе, не треба да се бавимо овим послом.

- То што смо градили грађевине и зидове, што имамо најлепше клиничке центре у Нишу и Београду, сад и у Новом Саду, биће и у Крагујевцу, Новом Пазару, Ужицу. Ништа то не значи ако нисмо у стању да покажемо да можемо да решавамо проблеме људи. Даћу вам један податак. Знате ли колико се чека за кук или колено? И до девет година. Имамо случај ВМА да се чека за кук 16,5 година. Имамо много људи који су умрли у ових претходних 25, 30, 35 година, а да нису дочекали да буду оперисани. Значи ли то да нисмо уложили? Не, улажемо ненормалне новце. И кажем ненормалне, ненормалне, несразмеран новац укупном буџету Србије у здравству. Несразмеран новац. То није само оно што ви видите кроз први део буџета. То вам иде и кроз Фонд за здравствено осигурање, то вам иде и кроз различита министарства, од Министарства за инфраструктуру, грађевинарство, до многих других. То прелази 3,5 милијарде евра. И знам да ће бити много противљења, знам да ће бити незналица. Само знам да сам преко мера фискалне консолидације успео да обезбедим да ова земља има највише пара у својој историји.

- За здравство никада није имала ни близу оволико пара, ни процентуално, ни пропорционално буџетима Републике Србије. И као такав тражићу одговорност. Од свих у целом систему. Од свих у целом систему. Од министра, директора, клиничких центара, болница, домова здравља, Републичког фонда за здравствено осигурање, свих у ланцу запослених до лекара и осталих. Када држава даје новац, извините, испоручите нам резултате. Нећемо да нам људи чекају по девет година на колено и кук. Треба нова зграда? Добићете нову зграду. 100 милиона? 100 милиона. И само да знате да ове мере, да ове протезе и све ово што смо израчунали кошта не мање од 90 милиона евра у овом тренутку. Само да видите колико је то мали новац. Наравно да није мали. Али условно говорећи мали новац у односу на све друго што смо урадили, јер ћемо да потрошимо на Тиршову и на још једну болницу не 117 милиона, него ће да буду 300 и 500, на онкологију и 500 милиона евра и тако даље. Зашто градимо те болнице? Отворам као свемирски брод кардиоваскуларне клинике, они ми кажу по 12 нема чекања, у 14 има, па преузмите ви. Не могу да ураде коронографију. Па треба да нам умру људи на улици три пута док ми то учинимо. Што градимо те свемирске бродове? Што улажемо у Дрегерову опрему, не знам коју опрему већ, на све могуће начине? Због чега? Ти наши старији људи морају да живе дуже. Али не само у годинама живота, већ и у квалитету живота.

Мере које Србија захтева

- Сада ћу прећи на мере које смо донели. Поносан сам на Канцеларију за КиМ и Министарство спољних послова колико су се посветили томе. Много је потеза. Ово више нема никаквог смисла што се нама догађа - рекао је Вучић и навео бројне мере.

Мере које Србија захтева подељене су у пет потеза:

  1. Повратак на "Статус Quo Анте"
  2. Косово и Метохија кео подручје посебне социјалне заштите
  3. Отпорност српски институација на КиМ
  4. Успостављење посебног Тужилаштва
  5. Одлука о нелегалности свих органа институција на територији КиМ након нелегалног проглашења независности


Повратак на "Статус quo анте"

Први српски потез је повратак на "Статус quo анте".

Status quo ante
Статус quo анте / Извор: РТС printscreen

- Видимо да све ово нема никаквог смисла. Ми сматрамо да је, за било какав озбиљан напредак у дијалогу, потребно да се испуне све ове тачке.

- У оквиру прве тачке покренућемо сусрет са 60 светских лидера и сваком лидеру доставићу све папире које смо и сад доставили, и додатно папире. Свим чланицама Савета безбедности и Путину и Си Ђинпингу. Говорим о 60 премијера и председника земаља до краја новембра. Уручићу и 11 одликовања онима који су помогли у борби и лично их уручити у Њујорку. Од кинеских, руских пријатеља, Никарагве, Конга, Емирата. Да покажемо захвалност и да не заборављамо оне који су нам у тешким ситуацијама помогли.

1. Расписивање и одржавање слободних и демократских локалних избора на северу Косова и Метохије, уз учешће Мисије ОЕБС и ЕУ;

2. Примену члана 9 Првог Бриселског споразума кроз колективни повратак Срба у Регионални директорат КП Север;

3. Повратак српских судија и тужилаца на правосудне функције;

4. Повлачење специјалних снага тзв. косовске полиције из нелегално саграђених база и контролних пунктова на северу Косова и Метохије, као и њихово повлаченье из свих институција, које су од 1999. године до нелегалног затвараьа 2024. године пружале виталне јавне и административне услуге грађанима;

5. Хитно, неодложно и коначно формиранье Заједнице српских општина, без даљих политичких смицалица и игара, јеп нам је јацно да је 12 година то била само игра која је коришћена за куповину времена, са циљем да се ЗСО никада не формира и да се уз то укину сва права Срба. Ово конкретно значи усвајање коначног Нацрта статута ЗСО на начин предвиђен Пословником о раду Управљачког тима, од стране демократски изабраних представника српске заједнице на Северу Косова и Метохије;

6. Неодложна примена гаранциіа Европске уније и САД од 28. децембра 2022. године и моментално ослобађање свих политичких затвореника који су ухапшени од тзв. косовске полиције због свог демократског, грађанског или политичког активизма - а посебно оних који су ухапшени због учешћа на мирним протестима/барикадама;

7. Неодложно омогућавање несметаног платног промета и поштанских услуга.

Ови захтеви биће пренети у предстојећим међународним активностима које ће укључити разговоре и посебне догађаје у оквиру система УН и ОЕБС, као и подизање свести о кршењу људских права Срба у оквиру Комитета за људска права УН.

Косово и Метохија као подручје посебне социјалне заштите

- Под два, Србија ће прогласити Косово и Метохију подручјем посебне социјалне заштите.

Усаглашено је да ће Народна скупштина Републике Србије у року од 45 дана усвојити Закон којим ће прогласити Аутономну покрајину Косово и Метохију за подручје посебне социјалне заштите, чиме ће бити загарантовано право на финансијску подршку за незапослене.

Овим законом биће посебно регулисан и ограничен промет непокретности (ограничавање продаје непокретности и за појединце који су корисници повластица из Закона).

Уживање повластица ће бити ограничено само на оне који заиста живе у АП Косову и Метохији.

Говорећи даље о помоћи од 20.000 динара, али и о бесплатним уџбеницима за све ђаке на КиМ, председник је истакао да ће свако дете предшколског узраста, као и основци и средњошколци, имати око 5.000 динара месечни додатак, такозвани ужински додатак, а ићи ћемо и на нова запошљавања.

Отпорност српских институција на Косову и Метохији

- Српске институције и привремени органи на Косову и Метохији неће бити укинути нити затворени, чиме ће бити спречено да Аљбин Курти оствари свој главни политички циљ да исели и у потпуности елиминише институције Србије и Србе на Косову и Метохији.

- У сврху ублажавања једностраних и некоординисаних акција Куртијевог режима усмерених против српских институција и привремених органа, тик уз административну линију у насељеном местима Рудница и Рибарићи биће отворена Писарница, на којој ће Срби са севера Косова и Метохије имати приступ у остваривању својих права из домена социјалне заштите и посредством које ће пружати виталне јавне и административне услуге грађанима.

Успостављање посебног Тужилаштва

- Усаглашено је да ће Народна скупштина Републике Србије у року од 45 дана усвојити Закон о организацији надлежности правосудних органа Републике Србије за подручје Аутономне покрајине Косова и Метохије којим ће бити успостављено посебно Тужилаштво за процесуирање злоупотреба и кршења основних људских права, узурпацију имовине, угрожавање телесног интегритета и достојанства грађана Републике Србије на простору Косова и Метохије. Тужилаштво ће имати посебан задатак да истражи и гони криминална и противправна дела службеника и званичника привремених институција у Приштини.

- Ми у Београду, или мало ко у Београду, стварно брине о Косову ван кафане, ван уобичајених псовки, а посебно у државним органима. Државни органи никако немају времена за Косово и Метохију и то није од нас. То је наша болест од 1945. на овамо. Све друго нам је прече и важније од тога. И зато и наши државни органи од МУП-а до тужилаштва, правосуђа, никада се нису довољно бавили ситуацијом на Косову и Метохији. Што ово значи? Ово ће да траје само до успостављања и поштовања норми договорених и потписаних у Бриселу и поштовања бриселског споразума. Дакле, ми попуњавамо овај правни вакум, јер ми у овом тренутку немамо начин којим ћемо уредити законску могућност да све оне који учествују у прогону и протеривању Срба, све оне који учествују у малтретирању, шиканирању, пребијању и упуцавању Срба, да коначно можемо да их гонимо. И то је ствар коју ћемо да радимо. То ће бити и посебна судска већа одређена за ово, као и посебно тужилаштво да се истражи и гонЕ криминална и протиправна дела службеника и званичника који проводе акције кршења људских права над српским становништвом на Косову и Метохији. Тиме ће бити и обухваћена лица српске националности која у име и за рачун албанске тајне полиције спроводе прогон српског живља на најгори могући начин и учествују у прогону нашег становништва.

Одлука о нелегалности свих органа и институција образованих на територији Косова и Метохије након нелегално једнострано проглашене независности, и непостојању свих њихових аката који су донети или ће тек бити донети

Усаглашено је да ће Народна скупштина Републике Србије у року од 45 дана усвојити одлуку којом констатује нелегалност свих органа и институциа образованих на териториіи Косова иМетохие након нелегално проглашене независности, као и непостоанье нихових аката. Овим хе бити нормирано да су све активности, једнострани и некоординисани акти тих органа правно непостојећи и да не могу производити правне последице нити правно дејство. Сличан поступак је предузет по завршетку Другог светског рата, када је законом проглашена неважност правних прописа донетих пре 6. априла 1941. године и за време неприатељске окупације.

Нема проглашења окупације

- Наши правни екперти су били против проглашења окупације Косова и Метохији. Не смемо да им дамо статус легалне оружане силе. Нећемо да им дамо било какав правни легалитет и легитимитет јер га немају. Само признавање окупације је и кривично дело, објаснио је Вучић.

- Наши правни екперти су били против проглашења окупације Косова и Метохији. Не смемо да им дамо статус легалне оружане силе. Нећемо да им дамо било какав правни легалитет и легитимитет јер га немају. Само признавање окупације је и кривично дело, објаснио је Вучић.

Описао је како албански полицајци провоцирају Србе из кафића, а онда изваде значке.

- Увуку им у кола, а онда "убију Бога у њима", али тако да им се не виде повреде. Ударају их по стомаку, гениталијама, грудима... У станици су им дали пикадо и показали слику "терориста из Бањске" и рекли им да их гађају пикадом. Када им се момци супроставе, онда ударе по њима још јаче. Да ли мислите да је неко реаговао? Неко од ових и Европе, са запада, из света? Нико - рекао је Вучић.

- Ми нећемо да се ослободимо Косова, већ да помогнемо нашем народу и зато све ово радимо. Нећемо рат, хоћемо да у миру остваримо своја права. Неће бити лако, биће још агресивнији. Отвараће мост на Ибру, то је доказ да желе сукобе и урадиће то. Нападаће и на школе и на болнице, на све ће нападати. Али ћемо да проналазимо одговор, опстајаћемо и све што они више нападају ми ћемо више да чинимо за наш народ. И ноко неће моћи да нас спречи, а они могу да сањају о својој независности. А они могу да сањају о чланству и тако могу да сањају десетинама година. Нису желели никада озбиљно да разговарају ни на који начин, желе само прогон Срба.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Србија Данас/Саша Џамбић

Обраћање председника Вучића

Председник је нагласио да је Београд увек отворен за дијалог са Приштином и да је спреман да оде у Брисел како би наставио дијалог са Куртијем, али да Србија неће дозволити погром и прогон свог становништва, те да је очекивано да се са далекосежним и важним предлозима изађе пред Скупштину Србије већ током октобра.

- Србија се налази данас у не лакој правно политичкој ситуацији по питању КиМ, економски веома добро, можда и одлично. Оно што остаје наша најболнија тачка јесте Косово и Метохија. Пре него што укажем на конкретне мере, желим да неколико реченица укажем на контекст у којим доносимо мере које ћемо изнети.

- Косово је најскупља реч за сваког Србина истовремено, најлакше потезана и неретко неподношљиво њена злоупотреба нас је доводила до лошег. Нико никада неће бити задовољан. Шта год да смо предложили, сви би били против. Они који позивају на оружје први дан да их позовемо да неаместе кревет у касарни, рекли би да је то тешко. Они који позивају на независност Косова, рекли би нам ви сте издајници. И то чујете на сваком месту. Иако сам председник који је обавио највише разговора, сви остали нису видели десети део. Не постоји чудотворац који Србима може да донесе добро решење за КиМ. Познајем свако српско село, готово да знам сваку српску кућу на Косову и Метохији, знам све проблеме. Ја знам да нема доброг решења. Сви ће само да чекају крај нашег обраћања да би се са својим лагодним решењима устремили на домаћу јавност, да би указали како смо неспособни, а они су ето способни. Овде је реч и о онима који долазе са Запада.

Председник је подсетио и на смањење броја српских становника на Косову и Метохији још од 1981. године. Додаје да су Албанци чекали свој моменат.

- Косово је губило становништво већ од 81. године. Албанци су видели светло на крају тунела када су кренули штрајкови. Чекали су свој тренутак, ми нисмо разумели све што се збива у свету и за то смо платили високу цену. Трагичну цену смо платили. Косово је демократско питање и мислили су да ће га лако решити.

Председник је подсетио и на историјска дешавања, од 1981. године, НАТО агресије, Мартовског погрома, једностраног проглашења независности тзв. Косова.

- 85 земаља признало је независност Косова, и та прича је за њих завршена. До 2013. године имали потпуни економски колапс, рушење неколико држава у којима смо били. То је праћено уз општу небригу. Имамо 112 земаља који признају независност. Само најснажнији и који имају сличну ситуацију као ми остају на нашој страни. Тада долазе разговори и преговори око Бриселског споразума.

- У наредном периоду можемо да очекујемо лошије вести јер код њих следе избори. Не интересује њих судбина наше деце и лажу кад кажу да их интересује. Сваку нашу меру сагледавају из угла независног Косова. Имамо више храбрости, огољавамо ту врсту лицемерја, подржавамо народ, снажимо га. Свом својом снагом и свим својим знањем, подржавајући дијалог, али тражећи права која морају бити достигнута.

Подсећа да се водила хајка и против воза који је требало да саобраћа од Београда до Косовске Митровице.

Казао је да када је настрадао албански полицајац који није имао право да буде у Бањској и истакао да су тада западни представници и државници упутили преко 7.660 званичних изјава, а за упуцавање двоје српске деце свега 6.

- То показује да наша суза родитеља нема. Не интересује њих судбина наше деце и лажу кад кажу да их интересује - рекао је Вучић.

Подсетимо, Вучић је у уторак рекао да ће се обратити јавности у року од 72 сата поводом онога што Србија захтева због бруталног напада на српско становништво, пре свега на северу КиМ.

- И шта је то што тзв. међународна заједница није испунила и шта Србија тражи и шта ће Србија да учини - рекао је Вучић после одвојених састанака са представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и амбасадором САД Кристофером Хилом.

Он је истакао и да је очекивано да се са далекосежним и важним предлозима изађе пред Скупштину Србије током октобра.

- Имаћемо много битних састанака, јер морамо да се боримо за позицију Србије у свету, да тражимо савезнике. На том плану и по том питању радићемо све што је могуће - рекао је Вучић.

Прелиставање дневних новина за 18. септембар 2024. године
Prelistavanje

Прелиставање дневних новина за 18. септембар 2024. године

17.09.2024. 20:59
БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)
Aleksandar Vučić

БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)

17.09.2024. 20:00
"ГДЕ МИ ЈЕ ПАНДА? ШТА ЈЕ ОВО? ВАМА ЈЕ ДО ШАЛЕ!" Хит снимак председника Вучића ОСВОЈИО МРЕЖЕ: Људи, не умем да летим! Брзо да изградите пут! (ВИДЕО)
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"ГДЕ МИ ЈЕ ПАНДА? ШТА ЈЕ ОВО? ВАМА ЈЕ ДО ШАЛЕ!" Хит снимак председника Вучића ОСВОЈИО МРЕЖЕ: Људи, не умем да летим! Брзо да изградите пут! (ВИДЕО)

17.09.2024. 18:45
Председник општине Земун обишао радове у старом језгру (ФОТО)
Gavrilo Kovačević

Председник општине Земун обишао радове у старом језгру (ФОТО)

17.09.2024. 16:22
ДРАМА ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ Како је атентат на Трампа утицао на јавно мњење у Америци и ко је сада у предности - ДЕТАЉНА АНАЛИЗА
Kamala Haris i Donald Tramp

ДРАМА ДОСТИЖЕ ВРХУНАЦ Како је атентат на Трампа утицао на јавно мњење у Америци и ко је сада у предности - ДЕТАЉНА АНАЛИЗА

17.09.2024. 22:45
ПЛАНЕТИ ПРЕТИ ЈЕЗИВА ПОШАСТ Патогени отпорни на лекове стварају забринутост код стручњака, могли би да УМРУ МИЛИОНИ?!
bolnica

ПЛАНЕТИ ПРЕТИ ЈЕЗИВА ПОШАСТ Патогени отпорни на лекове стварају забринутост код стручњака, могли би да УМРУ МИЛИОНИ?!

17.09.2024. 22:27
ВЕЛИКА ТУГА: Бајкер из Београда пуштен на кућно лечење, па недуго затим преминуо
Stradali bajker iz Beograda

ВЕЛИКА ТУГА: Бајкер из Београда пуштен на кућно лечење, па недуго затим преминуо

17.09.2024. 22:12
ИЗБИО ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ Више ватрогасних возила на терену - објављени снимци са лица места (ВИДЕО)
Vatrogasci na terenu

ИЗБИО ПОЖАР НА НОВОМ БЕОГРАДУ Више ватрогасних возила на терену - објављени снимци са лица места (ВИДЕО)

17.09.2024. 21:51
БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)
Aleksandar Vučić

БЕОГРАДСКА НАДБИСКУПИЈА ПРОСЛАВЉА 100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА Вучић: "Упућујем најискреније честитке свим припадницима католичке заједнице у Србији" (ФОТО)

17.09.2024. 20:00
ПОЧИЊЕ МИНИ ЛЕДЕНО ДОБА?! "НИЈЕ НАИВНО" Шок прогнозе метеоролога: Ово нисмо видели дуже од 60 година, пред нама је неочекивани период
Vremenska prognoza

ПОЧИЊЕ МИНИ ЛЕДЕНО ДОБА?! "НИЈЕ НАИВНО" Шок прогнозе метеоролога: Ово нисмо видели дуже од 60 година, пред нама је неочекивани период

17.09.2024. 21:24
ОНИ НЕЋЕ МОРАТИ У ВОЈСКУ? Служење отаџбини је понос и част, али ако испуњавате ове услове бићете поштеђени
Promocija najmlađih oficira Vojske Srbije

ОНИ НЕЋЕ МОРАТИ У ВОЈСКУ? Служење отаџбини је понос и част, али ако испуњавате ове услове бићете поштеђени

17.09.2024. 20:44
Карлеуша понудила Поповићу помоћ: "Чула сам да Сале није добро..." Заборавила на њихов сукоб и открила детаље разговора са његовом супругом Сузаном
Saša Popović, Jelena Karleuša

Карлеуша понудила Поповићу помоћ: "Чула сам да Сале није добро..." Заборавила на њихов сукоб и открила детаље разговора са његовом супругом Сузаном

17.09.2024. 21:25