Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ИЗБОРИ НИСУ ИГРА И ДРЖАВА НИЈЕ ИГРАЧКА Вучић у јутарњем на ТВ Пинк: Нећу да варам и лажем народ, ја желим независну, суверену и слободну Србију!

08.12.2023. 09:20
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Председник Србије говорио је о свим актуелним темама.

Председник Србије Александар Вучић био је гост јутарњег програма на ТВ Пинк код водитељке Јоване Јеремић.

Вучић о изјавама Маринике Тепић

- То исто је рекла и пре годину дана, и пре четири и шест, сваки пут говори исто. Ја Ђиласа не дирам, није то мој посао, то раде неки други, ја то не радим. Ја сам опет нешто другачије овде видео. Ово први пут видим. Две ствари су ми овде занимљивије. Ви сте схватили да овде нема новинара. Каже "да објаснимо замену теза", плаћамо страначким новцем нешто, има нешто што раде волонтери који су страначки активисти, а нешто плаћамо страначким новцем, што би она требало да зна. Није се она тога стидела, њен муж је током високе државне функције примао велике паре. Свима је добар бунар из ког пију воду, а оног секунда када дође суша, пљуни у тај бунар најјаче што можеш. Појма они немају шта причају и све што им се своди је псовка увреда и најгори могући придев. Ми имамо много кол центара у Србији, то је наш посао да разговарамо са људима. Уколико постоји порески прекршај поднесите пријаву и немајте сумње да ће да се установи да ли постоји прекршај. Што се тиче Деспота, диктатуре, ја сам веома срећан што људи не умеју да кажу шта је то што не ваља у Србији него морају да се руководе личним увредама - рекао је.

Додао је да је Мариника Тепић наредбодавац увреда и хајке против њега и његове породице.

- Она каже "нападајте најгорим изјавама и Вучића и његову породицу, брата, Данила". Данила би било срамота да га не нападају овакви. Он је пристојан и васпитан дечко, сад се нешто и провреднио, уме да поштује друге људе. За разлику од мене је и велики верник, иако ја сада чешће идем у цркву него раније, али мој син више пута недељно иде на литургије и он другачији живот живи, али некоме мора да буде крив - рекао је Вучић.

- Мислите да сви треба да вас се плаше. Као што видите, постоје људи који их се не плаше и поносан сам на ту чињеницу, и њихове медијске хајке. "Господине Ђилас, Александар Вучић је зликовац и злочинац, али морате нешто ново да пронађете. Све их је побио Вучић. Па чекајте, јесмо имали поплаву? Вучић је крив за то. Пао хеликоптер? Вучић убица." Кога брига што их је пало 70 у Америци - рекао је, анализирајући политику опозиције.

- Када оптужујете Србију, проблем је у томе што се ваше речи анализирају на међународном плану, аболирате убице мале Милице и мале Сање и мале Бојане која је била најмлађе дете које је убијено у Куршумлији. Сву ту децу убили су они који су противправно извршили агресију на нашу земљу. Данас, за било шта слично ви ћете рећи и да прихватите и пола од тога "то је издаја" а да не прихватите "ви сте одговорни за бомбардовање". То је страшно лицемерје. Тај менталитет додворавања, као најгори облик мушкарца који не смеју да кажу ништа шефу на послу, па дођу кући и туку жену. Дакле, ја да оптужујем своју земљу - не пада ми на памет! Ја њих оптужујем што су закатанчили фабрике у Србији, 500.000 људи у Србији је без посла остало, оптужујем их да нису водили рачуна о нашој земљи. О држави и народу нису размишљали. Позивам људе да размишљају о нашој држави, јер немамо резервну. Нису ствари идеалне, увек је лако пронаћи разлоге због којих ћете да се љутите. Али, јасно је да је глас за њих глас против ове земље, против виталних интереса ове земље - нагласио је Вучић о предстојећим изборима.

- И ноћас сам на те псовке које су ми упутили одговорио са "хвала много". Имам све записано, нисам ниједног секунда помислио да одговорим другачије. Све ове године сарађујемо, не пада ми на памет другачије да одговарам. Прочитајте одговоре на питања, све ћете разумети. Све најбоље желим свима на политичкој сцени Србије, само нек људи слушају, не оно што ја говорим, већ оно што они кажу. Није свеједно за кога се гласа, да је свеједно подржавао бих више листа, подржавам једну листу. Никакав проблем нећу да имам са тим да честитам онима који нас буду победили тог дана, уколико се то догоди, Србија је демократска земља, али наставићу борбу после тога ван институција јер не желим да неко Србију враћа у прошлост - рекао је председник Вучић на крају гостовања.

О Аналени Бербок

- Ја бих могао да кажем да сам забринут због сваке њене изговорене речи, али мене то ни не интересује, мене интересује шта има да каже народ ове земље. Научили су сви на њихово лицемерје и двојне стандарде - рекао је.

О изјави Бјелогрлића, изборној кампањи опозиције, Обрадовићу

- Увредите како стигнете, кога стигнете, могао бих да одговорим много бруталнијим увредама, а да не буду баш ни увреде него саопштавање чињеница, али нећу то да радим, не због њега који је то вероватно заслужио, него јер је ова држава уложила много у различите филмове. О његовом политичком деловању да не говорим. Дошли смо до апсурдне ситуације. Микетић је дошао, није га сликала БИА, МУП или неки други. Они су се окупили да се сликају снимају и конзумирају дрогу. Замислите "ја ћу да сачекам да прођу избори, а онда ћу да поднесем тужбу. Против кога? Од посланичке плате којом си платио ту тужбу? Кад конзумирају дрогу крив им је Вучић. Један од њих ми је ноћас послао поруку с бруталним псовкама у 00.43, потписано, опет је био мртав пијан, неко од њих. Па онда се охрабре и помисле да им је то решење и то им је главни програм за будућност.

- С друге стране ови из листе "Србија против насиља" су најгори насилници и то људи виде. Чак и кад дају интервју за НИН где не смеју да одговарају одмах на сва питања, сад им је крив Вучић. За жреб - опет је крив Вучић. А нисте у стању ништа да урадите и представите свој план и идеју. Видели сте овог Обрадовића, који им је кандидат за градоначелника, човек спот направио са свим постигнућима које смо ми направили. Генерације су улагале и давале врло мало новца у храм а онда је ова генерација уложила највише. Они немају где да прођу а да се не виде резултати нашег рада. У Београду на води оставио је змијарник и мочвару, борио се силом да остане тако, сад одједном нуди станове некоме, а пре говорили да ће да руше Београд на води.

- Не дај Боже да преузму власт, они би сваки стан у Београду на води преузели и рекли "па ми смо градили ово". Не знају ни како функционише бизнис, ни град, ни ништа. Од њихових псовки, увреда, овде сам видео нешто друго. Обратите пажњу где они то говоре. "Отишао сам у Загреб да говорим против председника своје земље, волеће ме у Загребу, Приштини..." А што то радиш против своје земље? Што рушиш углед своје земље? Јеси зато нападао само старце и био кукавица? Зато говорите о зверињаку. Ови други разговарају у Берлину са Фон Крамон. Је л' то она која каже да се залаже за чист ваздух у недељицама а нама каже нећете моћи нигде? Био сам лидер слободне и слободарске Србије и бићу њен председник док таква политика буде могла да се води у овој земљи. Мени није потребно да имам лепу плату, ташну, машну, секретарицу и кабинет, већ да са грађанима Србије мењам државу, ја нећу да им се додворавам и улизујем. Они који су најгори у Србији а који су научили да нико не сме да им се супротстави, зато сам им ја највећи проблем јер знају да ја немам никакав страх против њих. Ја сам им нерешива енигма - рекао је Вучић.

- Нећу да варам и лажем народ, ја желим независну, суверену и слободну Србију, а они Србију која ће свима да се извињава довека, али на народу је да донесе одлуку - нагласио је председник Вучић.

О изјави Сергеја Трифуновића

- Ако смем да приметим, мени није ово што сте ви истакли најважније у овоме, и ако можете само да пустите прве две реченице да видим јесам ли добро запамтио - рекао је Вучић.

- Ово сам све видео на порталима и сви сте ставили акценат на то како је Обрадовић превртљивац. Мени је нешто друго много занимљивије, а то је како неки имају партијски приступ. Трифуновић није баш истинољубив али не постоји разлог зашто би за ово лагао. Реченица коју је изговорио Палмер "Момци, шта је то што ми можемо да учинимо да вам помогнемо" то је много важније од свих реченица Бошка, Ђиласа и свих осталих. Постављам питање грађанима зашто је ово важно. Шта мислите зашто заменик помоћника америчког државног секретара каже то, а што ти да им помажеш? Ко си ти да им помажеш? Због чега би ти да им помажеш? Ниси им помогао да купе сладолед сендвич или јагњетину него у политичкој арени Србије. Кључно питање је "а што си то радио?" Смета ти Вучић? Поносан сам на то. Смета вам независна Србија? Шта је то што би они учинили, а ми нећемо да учинимо и није ту питање само КиМ. Нека се питају и грађани, пошто је за мене то суштина, а не ово. Питање је а шта ради амерички представник и шта је то што он помаже и због чега. И шта је то што су неки други учинили, па би он хтео да помогне против тога. Али, мислим да су људи тога свесни. Суштина је у томе шта су Американци хтели, а не шта су они хтели. А Србија то одлично разуме - нагласио је Вучић.

Вучић о Стиву Вознијаку

- Највећи компјутерски геније на свету, из гараже направио први рачунар на свету. Заједно са Стивом Џобсом био надлежан за управљање. Кад дође он биће још изненађења и неки од најзнаћајнијих људи света ће затражити српски пасош јер цене веровали или не политику Србије, слободарску, независну.

- Никола Тесла је Србин од оца Србина и мајке Српкиње и они желе да имају тај пасош јер без њега не би могли да буду то што су данас, нажалост неки се томе нису обрадовали јер воле само лоше вести за Србију.

- Донели смо један много глуп закон излазећи у сусрет европским вредностима и опозиционим ставовима а то је да месец дана до кампање не можеш да отвориш ништа. Треба да отворимо гасни интерконектор пошто не смем да учествујем у свечаном отварању јер кажу да не смеш да се хвалиш оним што си урадио последњих месец дана. Све је то рађено како би се ограничиле могућности листе "Србија не сме да стане". Све то што ураде неће им бити довољно да победе. Ангажовао сам се зато што мислим да је страховито важно да Србија настави да се развија. Лако можемо да се вратимо у оно доба кад нам динар није био стабилан, време закатанчених фабрика отпуштања, време потпуно уништене привреде, нижих пензија, а наше је обећање да ће нам плата бити 1300 евра, пензије 600 евра, минималац преко 650 евра. То су велике важне ствари - рекао је.

"Типсаревић довео Вознијака у Србију"

- Јанко Типсаревић је ушао у СНС у најгорем тренутку највеће хајке против нас. Он је довео Стива Вознијака у Србију, то су Типсаревићеве конекције, он га је довео и учинио много за нашу земљу. То је кад имате људе који се не плаше напада у јавности, који верују у своју земљу и желе да виде њен напредак. То је кад имате људе који желе да подрже нашу листу и ја сам им страховито захвалан - истакао је.

Председник Вучић говорио је и о људима из листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".

- То су људи који су спасавали животе деци, женама, људима у најтежим могућим ситуацијама, од професора Мирка Васиљевића, код ког сам полагао привредно право, Дарко Танасковић, многе угледне личности и бескрајно сам им захвалан. Храбри људи који се не плаше хајке оних који мисле да имају тапију и право да се једини баве политиком.

Вучић о изборној кампањи

Председник је на почетку говорио о изборној камапњи.

- Свако се трудио да покаже своје лице. Ја сам јуче у Крушевцу рекао да сам помало уморан од бесмислица. Наше је да кажемо шта су обећања, планови и програми. Тешко је одговорити на готово дневне оптужбе на рачун породице - рекао је председник.

- Политика није математика, живот није математика, она је важна, али брига о људима је много важнија: Шта је то што ћете да урадите за људе је увек важније од сваке математике. Које год питање да поставите, "ја мрзим Вучића", особа Б "не, ја мрзим Вучића највише", а онај под В или Г се подразумева да је сагласан са свим, да се неко на друштвеним мрежама не би наљутио на њега.

- Увек је то Драган Ђилас, и они који ту политику држе и носе попут Драгана Шолака и мени се чини да људи у Србији то и те како разумеју и верујем да ће умети да пруже прави одговор.

- Мислим да је важно да људи знају да избори нису игра и држава није играчка. Не мислим да је могуће и да је добро за земљу да нас врате у прошлост, и зато сам се ангажовао.