Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"ОД ТРИ КОНТЕЈНЕРА ЈЕДАН ЈЕ БИО ЗА СРБИЈУ" Почело суђење Крстовићима за шверц дроге - Будо Банана нуди 2,5 милиона за ћерку

04.03.2022. 22:05
Marina Krstović
Марина Крстовић / Извор: Фото: Twitter Printscreen/Facebook

У Вишем суду у Подгорици данас је почело суђење Будимиру Крстовићу и његовој ћерци Марини Крстовић, који су оптужени за шверц 1.206 килограма кокаина.

Пред кривичним већем којим председава судија Весна Ковачевић, окривљени Крстовићи су поновили да немају везе са шверцом кокаина, баш као и на рочишту за контролу оптужнице.

Будимир Крстовић је тада истакао да је ово њему била намештаљка која је послужила као добра политичка прича, те да већ 32 године се бави увозом банана, у његова фирма "Сан Франциско" никада није имала ниједну грешку.

ЦРНОГОРЦИ СЕ УРОТИЛИ ПРОТИВ РУСИЈЕ! Затворили ваздушни простор за све руске авионе

ЦРНОГОРЦИ СЕ УРОТИЛИ ПРОТИВ РУСИЈЕ! Затворили ваздушни простор за све руске авионе

СТРАВИЧАН СНИМАК СА НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ! Камион ударио две девојчице док су прелазиле улицу (ВИДЕО)

СТРАВИЧАН СНИМАК СА НАДЗОРНЕ КАМЕРЕ! Камион ударио две девојчице док су прелазиле улицу (ВИДЕО)

УБИЈЕНА ПРЕД ОЧИМА ПОРОДИЦЕ! Шејлина (18) смрт потресла регион, пронађени цртежи који су шокирали све

УБИЈЕНА ПРЕД ОЧИМА ПОРОДИЦЕ! Шејлина (18) смрт потресла регион, пронађени цртежи који су шокирали све

Окривљени Будимир и Марина Крстовић поновили су данас да им је намештен шверц дроге, додајући да је царина и полиција одлучила да се у њихов магацин довезу контејнери за које су знали да се у њима превози дрога. Будимир Крстовић је навео да је приликом продаје банана на тржишту Балкана, телефонским путем из магацина повлачио потребну количину банана те да не зна, нити му је битно у којем контејнеру су се банане превозиле.

- Од три контејнера банана који су истоварени у Луку Бар, један је требао да иде за Србију. Управо су из Луке Бар одредили који ће од три контејнера да оцарине и пошаљу у Србију, а које ће да пусте у магацин у Зети. Контејнер са дрогом је могао да оде у Србију да су цариници тако одредили - сматра Будимир Крстовић.

Окривљена Марина Крстовић је истакла да је ДЕА дојавила црногорској полицији најмање седам дана пре доласка контејнера са бананама у Луку Бар да се у њима налази кокаин, али да нису ништа предузели.

- Зашто ја, моја породица и сви Крстовићи нисмо одмах стављени на мере тајног надзора ако сам преко вотс апа наручила тону и по кокаина? Долази тона кокаина а полиција долази код нас као на кафу. Зашто је испитан само један цариник у Луци Бар? Зашто није испитан нико из Еквадора ко је имао везе са спорном пошиљком банана и зашто наше тужилаштво није путем међународне правне помоћи успоставило контакт са шефом јединице за борбу против наркотика у Еквадору? Зашто је наша полиција упала у магацин када је истоварана пета палета? До данашњег дана нисмо добили одговоре на ова као ни на мноштво других питања - изјавила је Марина Крстовић додајући да се она и отац налазе у притвору без иједног доказа.

Marina Krstović
Марина Крстовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Dnevne новине Дан

Додала је да сама одвезла у полицију где је дала изјаву а потом око сат иза поноћи прошла и полиграф.

- Онда сам ухапшена јер како ми је речено, морају некога да приведу јер су сви претходни испитаници пуштени на слободу. Ухапшена сам јер је требало неко да сноси одговорност због количине дроге која је пронађена и притиска јавности без и једног доказа - казала је оптужена.

Она је појаснила да је њен ангажман у компанији везан искључиво за поручивање банана из Еквадора и то због њеног знања шпанског и енглеског језика. Марина Крстовић је предочила суду да је од 6.634 поруке и 229 мејла које је размјенила са добављачем Карлосом Фазкијел из Еквадора за тужилаштво спорно тек три поруке због погрешног превода.

Адвокат Драгољуб Ђукановић данас је рекао да је Будимир Крстовић спреман да у корист своје ћерке Марине одустане од јемства које је његов брат понудио како би се бранио са слободе од оптужби за шверц дроге.

- Пошто Апелациони суд још увек није одлучивао по жалби на одлуку Вишег суда да не прихвати понуђено јемство породице Крстовић за оптужене Марину и Будимира Крстовића предочио бих суду да ћемо досадашњи понуђени износ од скоро два и по милиона еура предложити као гаранцију за Марину како би ова девојка изашла из притвора - казао је адвокат Ђукановић.

- Више државно тужилаштво у Подгорици је дана 23.12.2021. године, подигло оптужницу против окривљених Б.К. и М.К., због кривичног дела неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога - кокаин у количини од 1.206,253 килограма, која оптужница је достављена Вишем суду у Подгорици ради одлучивања по истој - наводи се у саопштењу тужилаштва.