Преминуо познати хрватски кувар, Андреј Барбиери
Био је главни кувар у неколико ресторана у Хрватској
Врхунски хрватски кувар Андреј Барбиери, широј јавности познат као члан жирија у емисији "Masterchef", преминуо је у 50. години живота.
Колиндина ЗГРАЖАВАЈУЋА РЕАКЦИЈА на забрану у Блајбургу: Као верница и Хрватица жали за усташама
Након почетка каријере и студија у Италији, водио је кухиње бројних ресторана у најпознатијим туристичким дестинацијама на Медитерану. Између осталог, радио је у врхунским ресторанима Египта, Грчке, Шпаније и Хрватске.
Сарађивао је с бројним часописима, укључујући "StoryGourmet", а био је и члан жирија популарног кулинарског шоуа "Masterchef".
Био је главни кувар у неколико ресторана у Хрватској, укључујући Трамерку и Скалинаду у Волоском, "Цонца Д'оро" у Ријеци, Беванду у Опатији и бистро "Barbieri's" у Загребу.
У 2017. години је отворио први хрватски ресторан у Катару, бистро "Qavannu" у Дохи.
Сматрао је да је афирмација локалног кључна за развој ресторанске сцене, у Хрватској и у иностранству, а упозоравао је и на ситуацију с храном, за коју је тврдио да је катастрофална.
- Големи сегменти масовне производње хране трајно су контаминирани, битни елементи рибљег фонда су пред истребљењем, а људи се драматично нездраво хране. Добро је да данас баш славни кувари упзоравају на све те проблеме, да покушавају артикулисати решења, да се покушавају борити за добра решења - тврдио је Андреј Барбиери.
Од Барбиерија се његови пријатељи опраштају путем друштвених мрежа.