НАМИРНИЦЕ КОЈЕ ШТИТЕ ОД РАКА! Чувени руски лекар тврди да је кључ у једном витамину
Сви знамо да исхрана има јако важну улогу у општем здрављу човека
Као што знамо, претеран унос шећера, масне и такозване брзе хране, лоше утичу на здравље, док поједине намирнице веома моћно делују на наш организам.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/27/shutterstock_373840555.jpg?itok=ao3TDdGi)
СВАКА ДРУГА ЖЕНА ОБОЛИ ОД ОВЕ БОЛЕСТИ! Овако ћете се решити симптома
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/11/28/untitled_8.jpg?itok=i7hbkw5I)
ЦЕЛА ПОРОДИЦА СТРАДАЛА У ИСТОМ ТРЕНУТКУ Седели су на литици, одронила се огромна стена, призор МАЈКЕ И БЕБЕ СЛАМА СРЦЕ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2014/10/23/otava.jpg?itok=uwzQPVRK)
СУМЊА СЕ НА ТЕШКО ПОРОДИЧНО НАСИЉЕ! Полиција осула паљбу на отмичара бебе која је у тешком стању
Познати руски ТВ водитељ и лекар Александар Мјасников је рекао шта људи могу да промене у исхрани како би спречили развој онколошких болести.
Он је истакао да конзумирање јетре бакалара, харинге, јаја и млека знатно смањује ризик оболевања од рака, а кључ је у витамину Д који ове намирнице садрже.
Мјасников је појаснио да 100 грама јетре бакалара садржи око 1000 одсто дневне норме витамина Д, 100 грама харинге садржи 300 одсто, а једно кокошје јаје садржи 22 одсто.
Доктор каже да витамин Д смањује ризик од развоја разних врста рака, укључујући рак дебелог црева и дојке, који су све чешћи. Међутим, упозорава да није паметно ни претеривати у уносу витамина Д јер вишак у организму може да изазове рак простате, што су, како каже, показала бројна истраживања.
Поред намирница које је Мјасников навео, витамин Д се уноси и излагањем сунчевим зрацима, а налази се и у џигерици, масним рибама, бутеру, печуркама...