Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Тата, хајде да сачекамо маму..." Александра ПРЕМИНУЛА на летовању, тело пронашао син (5) - Реакција њене деце ЛОМИ срце на делове

21.06.2024. 08:52
Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Shutterstock

Изненадна смрт Александре Тепљакове (39) из Јарослављу потресла је како њену родну Русију, тако и Турску, где се нашла на годишњем одмору на којем је преминула.

После годину дана напорног рада, Александра се у мају наградила дуго очекиваним летовањем на које је повела петогодишњег сина, а онда је преминула у хотелској соби само дан пре повратка кући. Да трагедија буде већа, нашао ју је несрећни малишан.

Александра је радила у банци и била је мајка двоје деце - петогодишњег сина и шеснаестогодишње ћерке. Није била званично удата, али је живела са оцем деце. Устајала је у пет ујутру и радила до касно увече, а понекад је морала да прибегне услугама дадиље.

У мају је организовала годишњи одмор, који је пао на њен рођендан. Одлучила је да топле дане проведе у иностранству - у Алањи, која је иначе популарно летовалиште Срба, и радовала се прилици да се опусти. Александрина ћерка ове године завршава девети разред и полагала је испите у мају, стога је с њом отишао само њен петогодишњи син.

Из Турске се никада није вратила

- Имала је традицију да рођендан проведе на топлом месту, поред мора. Прошле године је такође летела у Египат на одмор, такође сама, јер јој је муж радио. А годину дана пре тога заједно ишли су да посете родитеље њеног мужа - открила је Александрина блиска пријатељица Ана Алексејева за руске медије.

По доласку, одмор је "текао као сат". Александра је са сином отишла да се опусти уз базен, на купање и сунчање.

Дан пре него што је требало да се врате у Русију, 25. маја, поново су отишли ​​на базен, сунчали се и отишли ​​у своју собу да дремају. После неког времена дечак се пробудио и почео да буди мајку. Али она се није померила.

- Нашао је одрасле и рекао: "Не могу да пробудим маму, она се не буди" - рекла је Ана.

Особље хотела посумњало је да нешто није у реду. Почели су да куцају на врата. Када су схватили да им нико неће отворити, одлучили су да их отворе сами. Открили су ужасну сцену у соби.

- Око 21 сат је утврђено да је Александра мртва. Њен син је упитао особље: "Шта није у реду с мојом мајком?" Рекли су му да је све у реду да би му одвукли пажњу - рекла је Ана.

Рођаци су сазнали шта се догодило ближе поноћи. Одмах су припремљене карте за дечаковог оца како би он дете одвео кући.

"Стало је срце моје вољене другарице"

Дужност да пренесе вести о Александрином трагичном крају, на себе је преузела њена блиска пријатељица Ана Алексејева и њена објава на друштвеним мрежама чита се са кнедлом у грлу.

- Пријатељи, данас имам тужне вести. Јуче сам сазнала за трагичну вест, да је 25. маја стало добро и весело срце моје веома блиске и вољене другарице Александре. Дружиле смо се од школе... Сашуља је са сином Дамиром одлетела у Турску на одмор и требало је да се врати 26. маја, али се 25. маја није пробудила, отказало јој је срце. Апелујем на све заинтересоване да ми помогну у организацији њене сахране - написала је Ана тада на мрежама.

Потом је открила још један потресни детаљ.

- Њени родитељи су стари и ово им је друго дете које су изгубили... Сада решавамо питање враћања Дамира кући и транспорта Сашуље. А ја сам као њена пријатељица дужна да организујем сахрану... Ни ја не верујем шта се десило, причале смо дан раније и моја Сашуља ми је рекла да се одлично одморила. Чекала сам је да дође да прославимо њен рођендан у ресторану...али авај - написала је Ана и упутила све заинтересоване на који начин могу да помогну.

О узроку Александрине смрти није било званичних извештаја, а породица је касније саопштила да Тепљакова није злоупотребљавала алкохол и да је боловала од дијабетеса типа 1.

- Који је то стрес за дечака који није могао да пробуди мајку. Ако имате дијабетес типа 1, онда вам шећер пада или, напротив, расте. Можда није стигла да себи да инсулин - рекао је један извор упознат са опаком болешћу.

"Тата, хајде да сачекамо маму"

Дечаку нису објаснили шта се догодило његовој мајци. Мислио је да је отишла далеко да му донесе поклон. Најстарија ћерка није могла да верује да Александре више нема.

- Сину је речено да је мајка отишла по изненађење. Он је рекао: "Чекам своју мајку." Када је отац дошао по њега, питао га је: "О, тата, како си завршио овде у Турској? Хајде да се не враћамо, сачекајмо маму.” Најстарија ћерка, наравно, све лоше подноси. Она не верује шта се догодило. Деца ће остати са оцем, нема сумње у то - каже Ана.

Александрино тело превезено је у Русију скоро недељу дана након трагедије, а она је 7. јуна сахрањена у својој домовини - у региону Архангелск.

Извор: Србија Данас/Република