Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДОКТОРКА УБИЈЕНА И УГУРАНА У КОВЧЕГ: Муж УБИО жену па сео да пије кафу!

19.05.2017. 07:02
ubistvo
убиство / Извор: Профимедиа

Елана Фриц и Мохамед Шамји били су омиљени канадски доктори. Сви су мислили да живе као принц и принцеза.

Јосип и Ана Фриц емигрилали су из Хрватске у Канаду. Почели су да раде у двема великим фабрикама како би зарадили за живот. Елана Фриц умало није ни рођена. Њена мајка Ана два пута је пута природно побацила 1970. Лијечници су јој рекли да никад неће моћи имати дјецу, но 1977. зачела је и родила Елану.

УЖАС: Пронађен ЛЕШ мушкарца у Земуну, увиђај у току!

Страшни детаљи трагедије: Фудбалер (22) се ОБЕСИО О КВАКУ јер су ХТЕЛИ ДА ГА СИЛУЈУ!

Елана је време проводила читајући. Редовно је плесала хрватске народне плесове. Одувек је желела да помагаже људима па је 1999. уписала медицину на канадском Универзитету у Отави. 

Само четири године касније, док је играла билијар у соби за одмор болнице у Отави, примијетио ју је Мохамед Шамји.

Како пишу канадски портали, била је то љубав на први поглед. Он је већ тад био угледан доктор. Кренуо је очевим стопама и завршио бројне факултете. Заједно су одиграли билијар и отишли на пиће. Она је била залуђена њиме. Била је одушевљена његовом интелигенцијом, постигнућима и амбицијом. Он пак то све није схватао тако озбиљно.

Мохамеда је обасипала поклонима. Купила му је палице за голф, но он није нашао времена чак ни да је упозна са својим пријатељима. Због честих свађа, у првој години везе су прекидали два пута. Ипак, он ју је сваки пут ипак наговорио да му се врати. 

У пролеће 2004. Елана га је одвела у породичну кућу у Виндсору. Славили су заједно Ускрс, но њене родитеље није одушевио. Био је антисоцијалан, није гледао телевизију с њима нити је желео да играју друштвене игре. Једно јутро Еланина мама ју је чула како плаче. Кад је отворила врата, видела је кћи у сузама. Правдала се да је лоше спавала што није била истина.  

Неколико месеци касније, Елана је остала трудна. Мохамед је остао у шоку јер су његови родитељи муслимани очекивали да би његова жена требало да буде једнаке вере. Он је то одбацио и одлучио да ће се венчати с Еланом. Како би задовољили родитеље, имали су два венчања, муслиманско и католичко. Елана је због обичаја морала тетовирати руку што се никако није свидело њеној мајци Ани. На свадби је било 350 званица, што су окупљени сматрали малим венчањем.  

- Пуно гостију на свадби крије ружну младу - ругала се Елана коментаторима.

Након славља уселили су у кућу у Отави. Мохамед је наставио каријеру неурохирурга, док се Елана посветила породичнојмедицини како би што више могла бити уз дете. Он је био јако заокупљен послом, па би након што би дошао из болнице увек одлазио у своју радну собу. Жену и кћер није ни поздравио. Кад би његови дошли у посету, Мохамед би је редовно нападао због понашања. 

- Ходала сам по својој кући као по јајима - говорила би тад Елана пријатељима.

Живот им се наставио уз редовне свађе. Како се Елана јадала пријатељима, њен муж је имао проблема с бесом. Лако би плануо, бацао би вечеру са стола и вређао ју је као и њену породицу. 

Месец дана од рођења детета, Мохамед је назвао њене родитеље и тужио ју је да се жели развести од њега. Она је тад узела слушалицу и рекла им како он прича глупости и поклопила. Неколико дана после, пре него што су отишли на недељну мису, зазвонио им је телефон. Нису се стигли јавити па су поновно бирали број. Неко се јавио и остао је ћутати. Наставили су слушати и чули су свог зета како неког вређа. Највероватније своју жену, њихову ћерку. 

У пролеће 2005. прихватили су његов захтев за приступањем на докторске студије инжењера биомедицине на Свеучилишту Дуке у америчкој Сјеверној Каролини. Пре но што су се преселили, Мохамед је у налету беса насрнуо на Елану. Истукао ју је и расекао јој је усну. Узела је дете и побегла од њега у пријатељев стан. Тражио ју је три дана док се нису успели договорити да се нађу у кући њених родитеља. Тамо ју је пријатељ чувао два дана пре него што су се родитељи вратили с пута.

Против Мохамеда је полиција поднела три казнене пријаве због напада на жену. Због тога је на своју жену гледао као на претњу. Ако га осуде, неће моћи на докторат у САД и уништиће његову једину праву љубав, његову каријеру. Због тога је одлучио да се извини како би повукла оптужбе.

Она је пристала спасити брак. Суд је пристао на њено одбацивање оптужби, но због основане сумње да ће је он поновно напасти, одредили су му рок од 12 месеци. Њему је то одговарало јер је тај рок требао истећи таман пре селидбе у САД. То је и успео. Преселио се, уписао докторат, а она и дете су му се придружили неколико месеци после. Породица и пријатељи је нису могли разумети, али она је веровала у љубав.

У САД-у су се поновно зближили и обоје су напредовали у послу. Више су времена проводили заједно и трчали су маратоне. Елана је зачела и други пут, па је 2007. родила своју другу ћерку.

Након завршетка факултета, породица се 2009. поновно преселила у Отаву. Елана је отворила приватну ординацију, док је Мохамед бриљирао у операцијама. То му је донело и награду доктора који 'брине за пацијенте'. Управо тада су на друштвеним мрежама свој брак почели приказивати као једини савршени.

Помно су се бирале фотографије и објаве, но иза свега је стајала његова опседнутост контролом сваког домена свог живота. Бранио јој је дружења с пријатељима. Са њиховом децом се нису могла играти било која деца, већ само она која су њему одговарала. Бранио јој је и претплате на часописе и новине те је вређао њене одлуке у васпитавању деце.

То је трајало до 2011. кад је Мохамед отишао у Калгари на годину дана. Тамо је оперисао кичме за шта се и специлизовао, те се спетљао с колегицом која му је постала љубавница.

Елана је пронашла доказе прељуба у његовим mailovima и рачунима из хотела. Кад му је то показала, он није ништа рекао. Иако ју је породица наговарала да га остави, она то није желела. Обећао јој је да ће напустити љубавницу и да ће се променити. У то је поверовала јер није желела да одбаци живот који је цело време градила.

Он је потом добио посао из снова у болници у Торонту. Извео је бројне успешне операције које су доктори прозвали чудима.  Заједно су купили вилу од 1,5 милиона долара. Због једне празне собе, Мохамед је предложио да направе још једно дете. Желео је сина који му се родио већ 2013. Елана је свима говорила како је то и поновно рођење њиховог брака. 

Своју задњу, дванаесту годишњицу брака прославили су 2016. године.

Елана се због мужевљеве невере поновно желела растати. У шали је рекла како ће га и сама варати, што је и направила и пронашла љубавника доктора. Крајем јесени одлучила је да све исприча свом адвокату. Признала је сва злостављања која је претрпела и рекла како жели развод. Желела је спасити оно што је остало од ње и њене деце. Донела му је све папире за развод и почела селити своје ствари.

Елана се са мајком задњи пут чула крајем новембра. Звала ју је док је купала ћерку и рекла јој како мора да иде. Према исписима кућних позива исту ноћ Елана је назвала број 611. Истражитељи мисле да је пробала назвати 911, број за хитне случајеве.

Дан после више је нико није могао добити. Није одговарала на позиве и поруке. Мохамед је рекао како је спаковала ствари и отишла са својим дечком. То је свима било чудно јер је њен аутомобил остао у гаражи. Породица је хитно дошла из Виндсора у Торонто и позвала полицију.

Њеној мајци Ани било је чудно што у кући недостају два велика тепиха. Исти дан од полиције је сазнала најгору могућу вест. Елану су пронашли мртву. Неко ју је задавио и глава је била преплављена модрицама.

Тело су пронашли нагурано у ковчег који јој је поклонила њена мајка. На њему је и даље висила адреса коју је ставила при последњој посети Хрватској. Ковчег с телом пронашли су крај реке Хумбер код места Клајнбург. Елани је коса била исечена, а лице толико отечено да је мајка није успела препознати на патологији. Ипак, њен отац ју је препознао и почео плакати.

Мужа Мохамеда ухапсили су дан после полицајци у цивилу док је пио кафу. Затворен је и оптужен за убиство. Еланина породица, након њене смрти, није наследила готово ништа. Он је успео искористити неколико сати пре него што је ухапшен да пребаци породичних 640.000 долара на рачун свог адвоката. У назнаци је писало 'новац за одбрану'.

Елана је сахрањена 17. децембра у Виндсору. На њеној сахрани, њезина млађа ћерка је окупљенима прочитала једну од песама коју је написала њена мајка. О њој, сестри и брату наставили су бринути бака и дека, Еланини родитељи. Преселили су се у ћеркину кућу у Торонту како би деца могла наставити живети у средини коју су познавали. 

Једно јутро чули су свог трогодишњег унука како се смије у соби. Кад су дошли до њега и питали га што је било, он је само рекао да га је мама голицала својим пољупцима. Сањао је...

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ЗБОГ ЧЕГА ИЗРАЕЛ НАПАДА ЛИБАН: Све се руши да би се пронашао ОН
F-15

ОВО ЈЕ РАЗЛОГ ЗБОГ ЧЕГА ИЗРАЕЛ НАПАДА ЛИБАН: Све се руши да би се пронашао ОН

20.09.2024. 17:04
ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)
Pejdžeri

ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)

20.09.2024. 16:07
ИЗРАЕЛ КРЕНУО У НАПАД НА БЕЈРУТ: Гађано главно упориште Хезболаха
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ КРЕНУО У НАПАД НА БЕЈРУТ: Гађано главно упориште Хезболаха

20.09.2024. 15:38
ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку
Napad na Izrael

ХЕЗБОЛАХ КРЕНУО У КРВАВУ ОДМАЗДУ! Лансирано 140 РАКЕТА ка Израелу, потпуна ескалација сукоба на Блиском истоку

20.09.2024. 14:35
ТРАГЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ! Човек пао са СТЕНЕ И ПОГИНУО, други ЗАГЛАВЉЕН НА ЛИТИЦИ - Све хитне службе покушавају да га спасу
Hitna pomoć

ТРАГЕДИЈА У ХРВАТСКОЈ! Човек пао са СТЕНЕ И ПОГИНУО, други ЗАГЛАВЉЕН НА ЛИТИЦИ - Све хитне службе покушавају да га спасу

20.09.2024. 17:23
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
СПРЕМНИ НОВИ ХЕЛИКОПТЕРИ: Србија ће бити ојачана са најмање шест "МИ-35П" (ВИДЕО)
Novi helikopter

СПРЕМНИ НОВИ ХЕЛИКОПТЕРИ: Србија ће бити ојачана са најмање шест "МИ-35П" (ВИДЕО)

20.09.2024. 17:00
ГОРИ 13 ПРАВОСЛАВНИХ ХРАМОВА! Трагедија задесила вернике на велики ПРАЗНИК
crkva u plamenu

ГОРИ 13 ПРАВОСЛАВНИХ ХРАМОВА! Трагедија задесила вернике на велики ПРАЗНИК

20.09.2024. 16:46
ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену
Ubistvo kod Smederevske Palanke

ОГЛАСИЛО СЕ ТУЖИЛАШТВО: Ево шта се догодило током трагедије у близини Смедеревске Паланке - Мушкарац на суров начин убио жену

20.09.2024. 17:20
ОГЛАСИЛА СЕ ВЛАДА СРБИЈЕ О ВОЈНОМ РОКУ! Ево шта је усвојено на данашњој седници
Vojska Srbije

ОГЛАСИЛА СЕ ВЛАДА СРБИЈЕ О ВОЈНОМ РОКУ! Ево шта је усвојено на данашњој седници

20.09.2024. 17:08
Ђоковић нови председник Тениског савеза Србије
Miljan Amanović, Goran i Novak Đoković

Ђоковић нови председник Тениског савеза Србије

20.09.2024. 15:00
ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)
Pejdžeri

ПРВИ СНИМЦИ НАКОН ИЗРАЕЛСКОГ НАПАДА НА ЛИБАН: Мртви се броје, стравичне сцене на улицама Бејрута (ВИДЕО)

20.09.2024. 16:07