ПОЗНАТОГ КУВАРА РАЗОТКРИО КОЛЕГА: Златни бифтек наплаћује девет пута скупље
Познатог турског кувара Нусрета Когчеа разоткрио је један колега.
Турски кувар Нусрет Гокче познатији као Салт Бае, постао је познат широм света највише захваљујући необичном начину на који соли месо!
ЧИТАВА ЗЕМЉА ЈУРИ МИСТЕРИОЗНУ НАЦИСТИЧКУ МАПУ: Милијарде еура закопано на тајном месту - огласио је и један ПОЛИТИЧАР
РАТ У МЕКСИКУ, ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА УЛИЦАМА! Горе него у Авганистану, војска и нарко-картели размењују ватру, права битка! (ВИДЕО)
"ЛЕДЕНА КРАЉИЦА" ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: На минус 27 степени ради оно што многи ни у ЛУДИЛУ не би покушали (ВИДЕО)
У последње време све више се налази на мети критика због свог непријатног понашања према гостима, али и беснословних цена његових јела.
Овог пута познати кувар добио је озбиљан демант на рачун његовог специјалитета - златног бифтека чија цена сада износи 960 евра. О чему је реч?
Кувар по имену Џек Манчусо открио је да се чувени Салт Баеов златни бифтек може направити за скоро девет пута мање пара, тачније 100 евра. Он је свој тезу објаснио у видео снимку на којем се види читав процес припреме.
Иначе, Нусрет за свој златни специјалитет користи 24-каратне листиће злата, али да није злато све што сија, објаснио је овај млади кувар.
У видеу Џек објашњава цели процес припреме меса, показује како га треба маринирати, мазати уљем и зачинима, пећи, а на крају тек долази до момента када га позлаћује.
Затим, млади кувар Џек наглашава како јестиво злато у листићима може да се купи за око 23 евра, што значи да је укупно заједно са бифтеком, зачинима и маслиновим уљем, потрошио око 100 евра.
- Естетски изгледа сјајно. Ето, ако желите, испробајте сами код куће овај рецепт, само што га сигурно нећете платити тако пуно као код Салт Баеа - рекао је Манчусо за крај.