Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"Моје бебе су мртве" Монструм ПОСТРОЈИО синове и ПУЦАО: Оно што је рекао у току хапшења је СКАНДАЛОЗНО, робијаће до краја живота

04.08.2024. 07:57
Horor
Хорор / Извор: Shutterstock

Мушкарац из Охаја за кога су тужиоци округа Клермон тражили смртну казну због убистава своја три мала сина у јуну 2023. године, избећи ће смртну казну након што је у петак признао кривицу за тешко убиство и кривично дело напада.

Чад Дорман (33) постао је злогласан готово након што је снимак са камере на телу полицајца приказао његово хапшење 15. јуна 2023. године у дому у Њу Ричмонду, где је убио Клејтона (7), Хантера (4) и Чејса (3), након што је постројио жртве и пуцао на њих пред њиховом мајком Лором Дорман, која је позвала 911 и вриштала да су "њене бебе упуцане" након што је она рањена у руку.

Тог дана, показао је снимак, Дорман је чекао на степеницама испред куће да се појаве шерифови заменици и ухапсе га, а пушка је била одмах поред њега.

Када су заменици шерифа округа Клермон стигли на место убиства, оборили су Дормана на земљу и ставили му лисице док је био лицем према доле. Један од заменика га је упитао: "Шта радиш, човече?"

Дорман је окренуо главу и рекао: "Могу ли да се окренем? Нећу те повредити. Нећу никога повредити."

Након што су га поново питали шта се дешава, Дорман је одговорио: "Ништа. Могу ли да устанем? Неудобно је."

Дорман је одведен потом одведен иза решетака.

Снимак забележен након што је Дорман приведен такође је показао како удара главом о зид.

Када је Дорман изведен пред суд, тужиоци су изјавили да је дао "пуно признање" у случају "несхватљиве суровости".

- Отац који стоји пред вама постројио је своја три мала сина и убио их у сопственом дому пушком. У чину очајања, мајка је у једном тренутку зграбила пушку којом је отац махао да би покушала да их заштити - рекао је тужилац Дејвид Гаст тог дана на суду. 

Додао је да су убиства била "један од најмонструознијих, најкукавичкијих дела које ћемо икада имати несрећу да видимо."

Тужиоци су рекли да је Дорман почео да пуца у жртве након што је замолио своју жену и синове да му се придруже на дремању у спаваћој соби у њиховом дому, само неколико дана пре Дана очева. Власти су навеле да је Дорман планирао убиства месецима и признао да није спавао данима пре убистава јер су га "мисли о убијању својих синова толико оптерећивале."

На суду, тужилац округа Клермон Марк Текулв рекао је да је Дорман прво пуцао у Хантера пушком, а затим пуцао у Клејтона "с леђа" док је дечак покушавао да побегне, убивши свог најстаријег сина када је пао. Затим је оптужени истргао трогодишњег Чејса из мајчиних руку и "сместио му метак у главу."

Најмање један комшија је рекао да је Дорман био насилан према својој жени и деци и да је био "бесан сваки дан."

Тужиоци су дуго били јасни у намери да траже смртну казну у овом случају на основу "пуног признања", али је случај наишао на препреке у марту када је судија суда за опште прекршаје округа Клермон Ричард П. Ференц утврдио да детектив није правилно обавестио Дормана о његовим Мирандиним правима и наставио да га испитује након што је тражио адвоката. Забранио је држави да користи било какве и "све изјаве" које је осумњичени дао током испитивања.

Након тога, Дорман је променио стратегију и изјаснио се да није крив због неурачунљивости, како је известила Анџенет Леви из Law&Crime у петак када се очекивало да ће Дорман признати кривицу.

У петак, поступак је почео судијским признањем да је постигнут споразум о признању кривице.

Дорман је ушао у судницу како би променио своју изјаву са неурачунљивости на признање кривице по три тачке оптужнице за тешко убиство, чиме је смртну казну заменио доживотном казном без могућности условне слободе.

Дорман је такође пристао да призна кривицу за кривична дела напада на своју бившу жену Лауру и пасторку Алексис.

Одбрана је, са своје стране, потврдила да повлачи захтев за "тешку менталну болест" и одбрану због неурачунљивости.

На питања судије, Дорман је више пута рекао да разуме све аспекте споразума о признању кривице и казну која следи, те да је задовољан заступањем свог адвоката.

"Крив", одговорио је Дорман када га је судија питао "како се изјашњавате?" за сваку од оптужби.

Детаљније објашњавајући кривична дела, тужилаштво је рекло да је Чад Дорман угризао тадашњу жену и пуцао јој кроз палац када је покушала да му одузме пушку и спаси своје синове, и да је такође извршио убиства пред својом пасторком која је гледала ТВ у дневној соби када је Дорман посегао за сефом са оружјем у спаваћој соби и почео да убија њену браћу.

Након што је то чуо, Дорманов адвокат Грег Мајерс рекао је суду да његов клијент ипак има нерешене менталне проблеме. Други адвокат је рекао да је Дорман био у стању психозе на дан убистава.

Током изјава жртава, које нису смеле бити снимљене, пасторка Алексис је директно гледала у Дормана док је тужилац читао оно што је написала.

- Ништа више неће бити исто због тебе. Софтбол никада неће бити исти... учинио си ме добром играчицом. Увек желим да ти кажем јер знам да би био тако поносан на мене... И Чаде, још радим веома напорно на својим оценама и била сам на листи најбољих ученика ове године - рекла је.

Алексис је рекла да божићна јутра више нису иста, и да када је Дорман убио њену браћу Клејтона, Хантера и Чејса, узео је живот њеној мајци и њој самој.

Лора је у својој изјави навела да је Чад "истргао и заувек уништио" живот који је некада познавала.

- Жалим због губитка Клејтона, Хантера и Чејса сваког дана. Жалим због живота који нису имали прилику да живе - рекла је њихова мајка.

- Поново проживљавам догађаје тог дана изнова и изнова. Имам бес, фрустрацију и толико туге - рекла је. 

На крају саслушања, Чад Дорман је осуђен на доживотну казну затвора без могућности условне слободе.

- Моја деца и ја прошли смо кроз ноћну мору коју већина људи не може ни да замисли. Тугујемо сваки дан за мојим дечацима и много нам недостају - рекла је мајка за медије.

Лора је рекла да је "у потпуности сагласна са начином на који је кривични случај решен", јер "одлука да се заврши овај кривични случај признањем кривице и вишеструким доживотним казнама доноси одређену завршницу судског поступка за моју ћерку и мене."

- Ниједна казна никада неће вратити моје дечаке. Имати гаранцију да ће остатак свог живота провести иза решетака је оно што је најбоље за моју породицу - додала је.

Ожалошћена мајка је замолила за приватност и за то да се јавност сећа Клејтона, Хантера и Чејса као "три мала дечака који су волели пецање, вожњу картинга и пливање."

- Сећајте их се као дечака који су увек били на бејзбол игралиштима или трчали напољу. Сећајте их се као дечака који воле да се забављају и који су били нераздвојни један од другог. Њихови животи нису само о томе шта им се десило, они су много више од тога - испричала је неутешна Лора.

Лорина сестра, пријатељ породице и Удружење младих спортиста Њу Ричмонда (NRYSA) – организација за бејзбол и софтбол – раније су покренули кампање за прикупљање средстава за подршку породици.

Дан након убистава, NRYSA је открила да су троје од четворо дечака играли бејзбол и софтбол. Председник NRYSA је рекао да је трогодишњи Чејс увек долазио на утакмице да гледа како његова старија браћа играју бејзбол.

- Знао је када су му браћа на првој, другој или трећој бази. Тако да је само чекао свој ред да може да игра - рекла је Кристин Бенет.

Тренери су се сећали Хантера и Клејтона по њиховој вештини на терену и по радости коју су имали са својим пријатељима и саиграчима.

- Само покушавамо да се сећамо како су живели. Причамо о стварима које су радили као деца, причама које имају о томе како су живели своје животе. Ствари које су радили на бејзбол терену, ствари које су радили у клупи. Забавне ствари које су радили као разиграна, радосна, вољена деца. То су ствари на које се заиста фокусирамо и о којима размишљамо. И наставићемо да то радимо, то ће нам помоћи да прођемо кроз ово - рекао је тренер Клејтона Двејн Кун. 

Једна читуља за децу навела је да су тројица браће "били везани заједно у животу и сада за вечност док их Бог није позвао у рај на бескрајне дане пецања, играња напољу до касно у ноћ, гласног смеха и непрекидног кикотања."

- Волели су безусловно, делећи своја велика срца са свима којима су могли да измаме осмех и да им пруже љубав - рекла је ожалошћена породица, додајући да Чејс "није могао да дочека да постане бејзбол играч као његова браћа."

Извор: Србија Данас/Телеграф

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
ОРБАН ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Да чекамо да нас Брисел спаси, били бисмо до грла у води"
Viktor Orban

ОРБАН ЖЕСТОКО УДАРИО НА ЕУ: Да чекамо да нас Брисел спаси, били бисмо до грла у води"

19.09.2024. 22:26
НАЈГОРЕ ПОПЛАВЕ ВЕКА! У Пољској се људи селе на КРОВОВЕ, градови су тотално уништени (ФОТО, ВИДЕО)
Poljska

НАЈГОРЕ ПОПЛАВЕ ВЕКА! У Пољској се људи селе на КРОВОВЕ, градови су тотално уништени (ФОТО, ВИДЕО)

19.09.2024. 21:55
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада
Izraleski avion

ИЗРАЕЛ ИЗВЕО ВИШЕ ОД 60 НАПАДА! Либан на мети жестоког напада

19.09.2024. 22:43
КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену
Hitna pomoć, policija

КАРАМБОЛ НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ Комби од силине ударца преврнут, Хитна помоћ и полиција на терену

19.09.2024. 22:05
ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију
Italijanska policija

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА: Убио КРИСТИНУ па ОТИШАО да се пријави у полицију

19.09.2024. 21:34
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани
FK Crvena zvezda

МАЛО ЈЕ НЕДОСТАЈАЛО ЗА РЕМИ: Бенфика савладала Звезду на Маракани

19.09.2024. 18:27
КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?
Vojska Srbije

КОНАЧНО ОТКРИВЕНО како ће да изгледа служење ВОЈНОГ РОКА у СРБИЈИ - да ли су телефони НАЈВЕЋИ ПРОБЛЕМ?

19.09.2024. 21:11
"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић
FK Crvena zvezda

"Бенфика нема везе с мозгом" Делије жале због пораза, на удару је и Милојевић

19.09.2024. 20:45
СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)
Ukrajinska vojska

СНИМЦИ КОЈИ ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА! Руси извршили жесток напад у Курску - Пламен прогутао украјинску дефанзиву (ВИДЕО)

19.09.2024. 18:38