Чоколада му дошла главе: Мушкарац (54) умро од прекомерне конзумације слаткиша!
Он није показивао никакве симптоме пре него што је доживео срчани удар у ресторану брзе хране
Грађевински радник из Масачусетса преминуо је због конзумирања превише слаткиша од сладића, преноси BBC.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/09/24/mija_01_-_reuters.jpg?itok=Ol_BUNEN)
ЦРНА ТАЧКА КОЈУ ВИДИТЕ, то је девојка (18) на санти леда! И она протестује усред Арктичког океана (ФОТО)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/09/24/pecarosi-0252701540.jpg?itok=q8qVwJS-)
Уместо капиталца упецали две године робије: Двојица риболоваца осуђена због преваре на такмичењу
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/08/25/profimedia-0125050377_1.jpg?itok=BGzO5QVN)
ВАКЦИНИСАНО ТРИ ХИЉАДЕ РУСА ПРОТИВ КОРОНЕ! Ево какве компликације се јављају после неколико недеља
Доктори су потврдили да је човек стар 54 године преминуо, јер је свакодневно јео кесу и по слаткиша од сладића.
Лекари наводе да им је речено да се мушкарац лоше хранио и да је јео пуно слаткиша.
Он није показао никакве симптоме пре него што је доживео срчани удар у ресторану брзе хране.
Описујући овај случај у Њу Ингланд џурнал оф медисин, лекари тврде да је глициризинска киселина у сладићу довела до смртног исхода.
Лекари тврде да студије показују да глициризинска киселина, активни састојак сладића, може да изазове хипертензију, хипокалијемију, метаболичку алкалозу, фаталне аритмије и бубрежну инсуфицијенцију, који су виђени и код преминулог мушкарца из Машачусетса.
Пацијент је пре смрти слаткише са укусом црвеног воћа заменио онима направљеним од сладића. Лекари верују да је ова измена у исхрани узрок његове хипокалијемије, која је довела до смртног исхода.
Хипокалијемија је стање у којем је ниво калијума у крви веома низак.