Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

КРВАВИ РАТ у региону Нагорно - Карабах: Азербејџан у ЖЕСТОКОЈ ОФАНЗИВИ, СБ УН заказао ХИТАН САСТАНАК (ФОТО)

28.09.2020. 08:58 22:26
Foto: SD/Ilustracija
Фото: СД/Илустрација / Извор: СД/илустрација

Нагорно-Карабах је етнички јерменска енклава у саставу Азербејџана која је ван контроле Бакуа од краја рата 1994. године.

У спорном региону Нагорно-Карабаха јуче је избио сукоб Јерменије и Азербејџана. Обе стране су прогласиле ратно стање и општу мобилизацију.

 

Јерменија оборила азербејџански авион

Како је саопштио прес секретар председника Артсашке републике, Вахрам Посјан, снаге Нагорно-Карбаха обориле су вечерас азербејџански ратни авион.

Авион је погођен у реону града Мартуни.

За сада није познато шта је са пилотом.

 

Хитан састанак Савета безбедности УН

Хитна седница Савета безбедности УН о области Нагорно-Карабах где су у току сукоби јерменских и азербејџанских снага безбедности, биће одржана сутра на захтев европских земаља, саопштили су Франс пресу дипломатски извори.
Немачка и Француска су покренуле ту иницијативу али су је подржале друге европске државе - Естонија, Белгија и Велика Британије, навели су вечерас исти извори и додали да ће седница бити иза затворених врата.

Колико језика говорите? Неколико савета како да ове ЈЕСЕНИ доживите магичну авантуру?

ЗАКАЗАН ХИТАН САСТАНАК! Савет безбедности УН иза затворених врата о сукобима у Нагорно Карбаху

ЗАКАЗАН ХИТАН САСТАНАК! Савет безбедности УН иза затворених врата о сукобима у Нагорно Карбаху

Нова офанзива Азербејџана

Министарство одбране Јерменије саопштило је да је Азербејџан покренуо нову крупну војну операцију на линији разграничења са Нагорно-Карабахом.

Како се наводи, напад се спроводи у долини реке Аракс у правцу Магатис-Талиш, међутим, за сада јерменске снаге успешно одолевају нападима азербејџанске војске.

Из Министарства истичу да је до сада уништено 22 азербејџанска тенка и 10 јединица других типова оклопних возила.

- Ликвидирано је преко 370 војника. Поред тога, према одређеним информацијама, рањено је око 35 одсто војника који су учествовали у нападима - рекао је неименовани представник јерменског Министарства одбране.

Стотине војника избачено из строја на обе стране

Заменик команданта снага Нагорно-Карабаха Артур Саргсјан прецизирао је данас  број жртва и изгубљене технике на обе стране.

Он је рекао да је азербејџанска војска изгубила око 400 војника, 36 дронова, 47 оклопних возила и тенкова.
Са друге стране јединицама одбране Нагорно-Карабаха из строја је избачено више од 240 војника, 48 војника је погинуло а око 200 је рањено

Јереван ће употребити "Искандере" ако Баку искористи авионе Ф-16

Амбасадор Јерменије у Русији Вардан Тогањан изјавио је да ће Јереван употребити „Искандере“ уколико Баку буде у нападима употребио турске ловце Ф-16.

Како је рекао, за обарање турских беспилотних летелица тренутно на располагању има довољно противваздухопловних система.

Истовремено, Тогањан је одбацио као нетачну информацију да Јереван ради на формирању хуманитарних коридора из Нагорно-Карабаха рекавши да за тако нечим још увек нема потребе.

Напад азербејџанаске војске одбијен, борбе се настављају, под гранатама цивилна насеља

Војска Азербејџана наставља са грантирањем цивилних насеља. Тако су под се под гранатама нашли и мештани Мартунија, Мартакерта... Према речима представника МО Јерменије Артсура Ховханисјна напад азербејџанских јединица је одбијен и оне су приморане да се врате на полазне положаје.

У тим борбама уништено 10-11 оклопњака – углавном тенкова.

МО Азербејџана: Следи одмазда за гранатирање насеља

Министарство одбране Азербејџана рекло је "РИА Новостима" да јерменска војска гранатира насеља на контактној линији у Карабаху, предузета је "одмазда".

Тонојан и Хартјуњан посетили војни командни центар, ситуација на фронту под контролом

Јерменски министар одбране Давид Тонојан и председник непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Хартјуњан посетили су данас војни борбени командни центар како би видели каква је ситуација дуж линије контакта, јавља TASS.

Портпаролка јерменског министарства одбране је на Фејсбуку написала да су се Тонојан и Хартјуњан посетили војни борбени командни центар како би видели каква је ситуација дуж линије контакта између Нагорно-Карабаха и Азербејџана.

Министар одбране Нагорно-Карабаха Џалал Артјуњан наводи да је ситуација дуж линије контакта под контролом.

Ситуација у Нагорно-Карабаху ескалирала је у недељу, када је Азербејџан саопштио да је Јерменија извршила напад на његове војне положаје.

Јерменија је, међутим, рекла да је азербејџанска војска извела офранзиву у правцу Нагорно-Карабаха и да је у овом региону гранатирала низ насеља, укључујући и административни центар Степанакерт. Обе стране су пријавиле жртве, укључујући и цивилне, и прогласиле ратно стање и општу мобилизацију.

Ованисјан: Прекинута борбена дејства

Борбена дејства на границама са Јерменијом се више не воде, изјавио је представник Министарства одбране те земље Арцрун Ованисјан.

- Након гранатирања Вардениског региона на граници Јерменије борбена дејства су обустављена у том подручју - појаснио је.

Истовремено, Ованисјан је констатовао да се у сваком тренутку  у просеку на лечењу налази око 120 војника који су повређени или рањени у сукобима

Русија: Ердоган долива уље на ватру

Изјава турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да је време да се оконча јерменска окупација територије Азербејџана само долива уље на ватру ионако компликованој ситуацији, изјавила је члан Комитета за међународне послове Државне думе Русије Јелена Пањина.

РУСИЈА ПОЧЕЛА ДА ДИЖЕ ТОН: Ердоган само долива уље на ватру, прети крвав рат Јерменије и Азербејџана

РУСИЈА ПОЧЕЛА ДА ДИЖЕ ТОН: Ердоган само долива уље на ватру, прети крвав рат Јерменије и Азербејџана

Ердоган: Помагаћемо Азербејџан свим средствима

ПредседникТурске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да Јерменија мора одмах да се повуче са територије Азербејџана коју је окупирала и да је време да се оконча криза у Нагорно-Карабаху, отцепљеном региону у Азербејџану с већинским јерменским становништвом.

- Турска ће наставити да стоји уз Азербејџан са свим својим ресурсима и срцем - нагласио је председник Турске.

Апел да се заустави погибија дечака на фронту

Број жртава међу јерменским војницима износи 59. С тим у вези, главна уредница међународне информативне агенције "Русија севодња" Маргарита Симоњан скренула је пажњу на датуме рођења погинулих војника и позвала да се "обустави бесмислени покољ".

Више о томе читајте у вести ОВДЕ.  

Ердоган:Јерменија да се одмах повуче с азербејџанске земље

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да Јерменија мора одмах да се повуче са територије Азербејџана коју је окупирала и да је време да се оконча криза у Нагорно-Карабаху, отцепљеном региону у Азербејџану с већинским јерменским становништвом.

Најмање 21 особа погинула је током другог дана сукоба између Јерменије и Азербејџана око Нагорно-Карабаха у којима су, како се извештава, учествовале ваздушне снаге и тешко наоружање, пренео је Ројтерс.

Нова офанзива Азербејџана: Уништена оклопна возила и тенкови

Азербејџанске снаге покушале су тенковски пробој на југо-источном правцу. Напад је одбијен, саопштио је портпарол министарства одбране Нагорно Карабаха (РА МоД) Шушан Степанијан.

Том приликом, наишавши на жесток отпор тенковских и анти-тенковских јединица, уништено је 10 оклопних возила и тенкова. Борбе су и даље у току. 

Foto: Reuters
Фото: Реутерс / Извор: Реутерс

 

Јерменија потврдила: Турска подржава Азербејџан авионима Ф-16

Председник Јерменије Армен Саркисјан изјавио је да Турска подржава Азербејџан авионима Ф-16, али и беспилотним летелицама.

- Турска, чланица НАТО-а, у потпуности подржава Азербејџан и то својим беспилотним летелицама, саветницима, плаћеницима, као и ловцима Ф-16 - појаснио је он наступајући на конференцији о сајбер безбедности "Сајберсек 2020".

Он је такође рекао и да се Јерменија свакодневно бори са сајбер нападима који долазе не само из Азербејџана, већ и из Турске.

- Све досадашње виртуелне претње се материјализују - закључио је Саркисјан

Тогањан: Тренутно нема разлога за војну помоћ од Русије

Јерменија је спремна да затражи додатну војну помоћ од Русије, али тренутно не види разлог да то учини, изјавио је данас амбасадор Јерменије у Москви Вардан Тогањан за радио Говорит Москва.

Према његовим рецима, Јереван и Москва настављају да појачавају одбрамбену сарадњу, пренео је TASS.

- Верујемо да ћемо, ако се укаже потреба, затражити од Русије (додатну војну помоћ) - истакао је Тогањан и додао да за сада не мисле да су им потребне додатне снаге.

- Међутим, ми верујемо да Русија има главну улогу на Кавказу и да је способна да користећи политичке методе заустави крвопролиће - нагласио је амбасадор Јерменије у Москви.

Минск: Спремни смо да подржимо дијалог

Белорусија је спремна да учини све да подстакне дијалог Јерменије и Азербејџана и помогне у изналажењу решења за сукоб у Нагорно-Карабаху, саопштило је Министарство спољних послова.

- Не само што позивамо, већ и искрено молимо Азербејџан и Јерменију, које су наши важни партнери, да обуставе борбене операције и пронађу начин ка мирном решењу, укључујући и путем Минск групе ОЕБС-а. Спремни смо да подстакнемо дијалог у том или неком другом формату који сматрају прикладним - навело је у саопштењу белоруско министарство.

Министарство спољних послова Белорусије је истакло да је сада најважније "што је пре могуће прекинути крвопролиће" и сачувати људске животе.

Азербејџан наставља да гранатира јерменске положаје 

Власти Карабаха објавиле да је данас погинуло 28 војника.

Министарство одбране непризнате републике Нагорно-Карабах саопштило је да је данас на линији раздвајања погинуло 28 њихових војника.

На сајту Министарства наведена су имена погинулих.

Рано јутрос је било саопштено да је од избијања ескалације број погинулих достигао 31. 

ЕУ: Учинити све да се избегне нови рат

Европска унија позвала је сукобљене стране у Нагорно-Карабаху да учине све да би се спречио нови рат и, како је саопштио портпарол Уније Петер Стано, избегло страно мешање.

EU
ЕУ / Извор: Профимедиа

Стано је рекао да ескалација у Нагорно-Карабаху представља озбиљну опасност по регионалну стабилност.

ЕУ је, такође, позвала све регионалне силе да помогну да се оружани сукоб заустави.

Потпаљива изјава Ердогана: Дошло је време да се оконча јерменска окупација територије Азербејџана

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да је дошло време да се "оконча јерменска окупација азербејџанских земаља".

Erdogan
Ердоган / Извор: Реутерс

- Дошло је време да се оконча јерменска окупација, време је да се сведу рачуни, иначе ће Јерменија и даље бити самовољна. Она мора да напусти окупиране земље. Сви знају да су то азербејџанске земље - рекао је Ердоган током обраћања у Истанбулу.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Шеф азербејџанске дипломатије одбацује тврдње Јеревана: Не ангажујемо плаћенике

Шеф азербејџанске дипломатије Џејхун Бајрамов одбацио је као неутемељене тврдње Јеревана о томе да се Азербејџан бави ангажовањем плаћеника.

Džejhun Bajramov
Џејхун Бајрамов / Извор: Профимедиа

- Оптужбе Јерменије о томе да Азербејџан ангажује плаћенике су апсолутно неосновани. У исто време знамо да су амбасадор Јерменије у Ираку и генерални конзул Јерменије у Идлибу (Сирија) били врло активни у привлачењу бораца на јерменску страну - рекао је министар.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Познато које категорије су обухваћене мобилизацијом у Азербејџану

Делимична мобилизација која је почела данас у Азербејџану обухватаће све који су служили војних лица до 35 година, као и официра до 50 година, рекао је заменик шефа државне службе за мобилизацију и регрутацију, рекао је генерал мајор Заур Абдулајев.

- У складу са одобреним плановима мобилизације обухваћени су: резервисти првог степена, војници, морнари, водници, наредници и наредници млађи од 35 година, као и официри млађи од 50 година, у зависности од из војног чина - рекао је Абдулајев.

Берлин: Ситуација у Нагорно-Карабаху веома опасна, прекинути сукобе

Немачка влада је оценила да је ситуација у Нагорно-Карабаху веома опасна и позвала Јерменију и Азербејџан да неодложно прекину борбене операције, користећи механизме Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС).

Немачка позива две стране да обнове преговоре, изјавио је портпарол владе у Берлину Штефен Зајберт, указујући на Минску групу ОЕБС-а.

Štefen Zajbert
Штефен Зајберт / Извор: Профимедиа

Истовремено, портпаролка немачког Министарства спољних послова је навела да је Берлин, преко својих амбасада, у контакту са обе стране.

Азербејџанци прете због "Искандера"

Министар спољних послова Азербејџана рекао је да његова земља има спреман одговор ако Јерменија употреби балистичке ракете типа "Искандер".

Први коментар Кремља о Нагорно-Карабаху: Моментално обуставити борбена дејства

Позивамо на моментални прекид ватре у Нагорно-Карабаху и да се читав процес пребаци у политичко-дипломатске токове, рекао је данас новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Dmitrij Peskov
Дмитриј Песков / Извор: Профимедиа

- Настављамо да помно пратимо ситуацију у региону, сматрамо да борбена дејства треба одмах да буду обустављена а процес регулисања конфликта као таквог, као и последица најновије ескалације, пребачен у политичко-дипломатске токове - рекао је Песков.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Русија позива све стране да покажу максималну уздржаност

Москва позива све унутрашње и спољне актере да покажу максималну уздржаност у вези са ситуацијом у Нагорно-Карабаху, рекао је данас новинарима заменик руског министра спољних послова Андреј Руденко.

Andrej Rudenko
Андреј Руденко / Извор: Фото: Twitter/MFA Russia

- Позивамо све унутрашње и спољне актере да покажу максимум уздржаности, посебно у смислу реторике - рекао је Руденко.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Како је протекла прва ноћ у престоници Карабаха

У Нагорно-Карабаху обновљени су сукоби и борбе од јуче ујутро практично не престају. Становници Степанакерта, престонице тог региона, прву ноћ провели су у склоништима. Ипак, сирена за ваздушну опасност није било.

Sklonište
Склониште / Извор: Реутерс

- Током ноћи у Степанакерту, где су актуелне мере затамњења и у граду скоро да нема осветљеног прозора, радила је само продавница војног наоружања и опреме - наводи извор из Јерменије.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Председник Алијев: Турска није послала авионе из Сирије као испомоћ

Председник Азербејџана Илхам Алијев негирао је данас да је Турска послала војнике из Сирије у Азербејџан као испомоћ у сукобу са јерменском војском у региону Нагорно-Карабах.

Ilham Alijev
Илхам Алијев / Извор: Профимедиа

Амбасадор Јерменије у Русији изјавио је раније да је Турска послала око 4.000 бораца из северне Сирије у Азербејџан како би помогли Азербејџану у борбама.

"Гласине о распоређивању војника из Сирије у Азербејџан су још једна провокација јерменске стране и потпуна бесмислица", рекао је саветник председника Хикмет Гаџијев.

Објављен снимак азербејџанског дрона обореног код јерменског града Вардениса

Како се наводи, реч је о дрону турске производње "Бајрактар" чије су остаци били расути по пољу. Локално становништво је сакупило остатке.

Дрон је оборен јуче код јерменског града Варденис.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Амбасадор Јерменије у Москви потврдио да џихадисти из Сирије ратују у Карабаху

Он је за РИА Новости рекао да џихадисти, које је Турска пребацила из Сирије у Азербејџан, већ учествују у ратним дејствима у Нагорно-Карабаху.

- Према нашим информацијама, Турска је недавно распоредила 4.000 милитаната из Сирије у Азербејџан. Они већ учествују у борбама... Обучени су у терористичким камповима и пребацују их на фронт - рекао је амбасадор Вардан Тоганијан.

Азербејџанци употребили "Пинокиа"

Портпаролка јерменског министарства одбране Шушак Степањан је саопштила да је војска Азербејџана јутрос користила тешке вишецевне ракетне бацаче по положајима бранитеља Нагорно-Карабаха.

- Јутрос око 07:30, ужаснути тешким губицима које су претрпели, непријатељи су користили тешке вишецевне ракетне бацаче ТОС. Јерменска страна није претрпела никакве губитке - написала је портпаролка на твитеру.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Ердоган: Позивамо и цели свет да стане уз Азербејџан

Ердоган је навео да је телефоном разговарао са азебејџанским колегом Илхамом Алијевим и да се још једном уверио у његово одлучно и чврсто држање.

Redžep Tajip Erdogan
Реџеп Тајип Ердоган / Извор: Профимедиа

Додао је да је у том разговору поновио како ће Турска наставити подршку Азербејџану и тамошњем братском народу под слоганом "један народ, две државе".

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Бајрактар хвали своје дронове

Турски индустријалац Селџук Бајрактар је на свом твитер налогу јуче објавио снимак напада азербејџанских дронова на Јермене, уз речи подршке Бакуу.

Многи аналитичари су то протумачили и као званичну потврду да турски дронови учествују у рату на Кавказу.

Бајрактар је власник компаније Бајкар, која производи беспилотне летелице. Његов најпознатији производ је дрон Бајрактар ТБ-2, а као разлог успеха његове компаније се наводи и чињеница да је ожењен ћерком Реџепа Тајипа Ердогана.

Министарства спољних послова Кине и Ирана позивају на примирје

- Војне акције не могу послужити као дугорочно решење сукоба у Карабаху - рекао је портпарол иранског Министарства спољних послова Саид Хатибзаде.

Кинеско Министарство спољних послова позвало је Јерменију и Азербејџан на деескалацију ситуације у Нагорно-Карабаху и дијалог.

Јерменија: Повратили смо контролу на већем делу територије

Портпаролка јерменског Министарства одбране Шушан Степањијан изјавио је данас да је министарство одбране непризнате области Нагорно-Карабах успело да поврати контролу над бројним позицијама које је раније заузела азербејџанска војска.

Shushan Stepanyan
Схусхан Stepanyan / Извор: Фото: Facebook/Shushan Stepanyan

- Јединице Артсаха повратиле су контролу током борби над областима које су раније изгубили - рекла је она.

Како је рекла, азербејџанске трупе су од јутрос наставиле нападе користећи тешку артиљерију и оклопна возила, укључујући и тешке системе за бацање ватре.

Азербејџанци и Јермени објавили колико војника је погинуло

Оружане снаге Јерменије су првог дана контраофанзиве азербејџанске војске претпреле  велике губитке - има преко 550 погинулих и рањених, саопштило је азербејџанско Министарство одбране. Јерменска страна наводи да је током ноћи погинуло још 15 војника и да у јерменским редовима погинулих има укупно 31.

 

 

Како се наводи, јерменска војска је изгубила и 22 тенка и дугих оклопних транспортера, 15 противавионских ракетних комплекса "Оса", 18 беспилотних летелица, артиљеријско оружје, као и више складишта муниције.

Објављена делимична мобилизација у Азербејџану

У Азербејџану је објављена делимична мобилизација, наводи се у указу председника Илхама Алијева.

Игор Додон позвао зараћене стране за преговарачки сто

Председник Молдавије Игор Додон позвао је зараћене стране на Кавказу да се што пре врате за преговарачки сто.

Igor Dodon
Игор Додон / Извор: Профимедиа

- Као председник Молдавије имам одличне односе и са руководством Азербејџана и са руководством Јерменије. Забринути смо због наставка непријатељстава и позивамо лидере две земље да уложе све напоре да се што пре врате за преговарачки сто - рекао је Додон. 

Корени конфликта око ове планинске области потичу од 1923. године

Није био толики проблем док није почео распад Совјетског Савеза када је постало јасно да ће настати независне државе. Јерменско становништво Нагорно-Карабаха желело је да остане уз матицу, што је потврђено и референдумом, а Азербејџан је настојао да укине аутономију и потпуно овлада подручјем.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Међународни црвени крст: Поштедите цивиле

Међународни комитет Црвеног крста изразио је забринутост због ескалације сукоба на линији раздвајања у региону Нагорно-Карабах.

Међународни Црвени крст саопштио је да има цивилних жртава на обе стране и позвао сукобљене да поштују основна правила међународног хуманитарног права када је реч о заштити цивила и основне инфраструктуре.

- Остајемо посвећени да помажемо и подржавамо оне који су погођени овом ескалацијом, као и да делујемо као неутралан посредник - саопштено је из Међународног Црвеног крста.

Јермени пронашли тела Азербејџанских војника након ослобађања заузетих села

На десетине тела азербејџанских војника завршило је на територији под контролом јерменских снага након ослобађања раније изгубљених положаја на линији фронта, рекла је у понедељак портпаролка министарства одбране Шушан Степањан.

- Као резултат ослобађања низа раније изгубљених положаја од стране јединица одбрамбене војске Арцаха, неколико десетина тела непријатељских војника завршило је на јерменској страни - написала је Степањан на Фејсбуку.

Азербејџанци објавили још један снимак напада на Јермене

Министарство одбране Азербејџана објавило је на Јутјубу снимак напада на јерменске тенкове.

- Још два тенка јерменских оружаних снага уништена су прецизном ватром наших јединица - наводи се у опису видео снимка.

Ситуација на линији фронта у Нагорно-Карабаху погоршала се овог јутра. Власти те непризнате републике објавиле су да су Азербејџанци гранатирали насељена места и да има жртава међу цивилима.

Грчка спремна да допринесе деескалацији у Нагорно Карабаху

Грчка је осудила страдање становништва у Нагорно Карабаху и изразила спремност да помогне у смањењу тензија између Јерменије и Азербејџана.

Grčka i Jermenija
Грчка и Јерменија / Извор: Фото: Twitter/Printscreen/Info Warrior

У телефонском разговору шефова дипломатије Грчке Никос Дендијаса и Јерменије Зограба Мнацаканијана потврђене су снажне пријатељске везе између ове две земље.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Ракета пала на територију Ирана

Ирански медији су известили да је једна ракета грешком пала у близини села Калафбеглу у тој земљи. Сличан инцидент се десио и током сукоба Јерменије и Азербејџана 2016. године.

Крвави сукоби трајали и током ноћи: Има погинулих

Борбе у Нагорно-Карабаху трајале су и током ноћи, а наставиле су се и јутрос. Власти непризнате републике Нагорно-Карабах кажу да су успели да поврате положаје које су претходно изгубили. Обе стране тврде да су нанеле нове губитке противнику.

- Током ноћи су настављена интензивна борбена дејства на јужном, југо-источном и северном правцу линије фронта. Јединице војске Карабаха су током контранапада нанеле велике губитке противнику у живој сили и војној техници - наводи се у саопштењу Министарства одбране непризнате републике Карабах.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Азербејџанска војска приликом напада користила турске авионе Ф-16

Председник непризнате републике Нагорно-Карабах Араик Арутјуњан изјавио је да је азербејџанска војска приликом напада користила турске авионе Ф-16 који су се већ месец дана налазили у Азербејџану за потребе војних вежби.

Turska
Турска / Извор: Профимедиа/илустрација

- Десетине војника је погинуло, на десетине је рањено. Повређени су и цивили, а и међу грађанима има убијених - рекао је председник током обраћања јавности.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

Трамп о сукобу Јерменије и Азербејџана

Америка помно прати ситуацију у Нагорно-Карабаху и настојаће да помогне да се ескалација прекине, рекао је амерички председник Доналд Трамп.

Donald Tramp
Доналд Трамп / Извор: Реутерс

- Пажљиво пратимо шта се тамо догађа. Имамо добре односе у том региону и видећемо можемо ли да зауставимо ту ескалацију - рекао је Трамп новинарима.

Више о томе можете прочитати ОВДЕ.

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Аутомобил у потпуности СМРСКАН и ЗАГЛАВЉЕН испод камиона (ФОТО)
Hitna pomoć

ОТАЦ И СИН ПОГИНУЛИ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕСРЕЋИ: Аутомобил у потпуности СМРСКАН и ЗАГЛАВЉЕН испод камиона (ФОТО)

20.09.2024. 21:11
ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)
Izraelska vojska

ИСПЛИВАО УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК СА ЗАПАДНЕ ОБАЛЕ! Војници шутирају и ГУРАЈУ ТЕЛА СА КРОВОВА - Америка се ХИТНО ОГЛАСИЛА: "Одвратно и нечувено понашање..." (ВИДЕО)

20.09.2024. 20:31
НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)
Nagrada

НАГРАДА ОД 1000 ЕВРА - Тражи се Србин Драган Голубовић: Последњи пут виђен ОВДЕ (ФОТО)

20.09.2024. 20:14
Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје
Miloš Vučević

Премијер Вучевић позвао винаре да се пријаве за субвенције: Министарство привреде у договору са председником спрема подстицаје

20.09.2024. 22:41
КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену
hitna pomoć

КОМПЛЕТНО БЛОКИРАН САОБРАЋАЈ НА МОСТУ КОД БЕШКЕ: Дошло до тешког удеса, полиција и Хитна помоћ на терену

20.09.2024. 22:09
Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а
Nevenka Žegarac

Умрла Невенка Жегарац: Чувена професорка ФПН-а

20.09.2024. 22:06
СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке
Školski autobus

СЕВАЈУ КАЗНЕ: Школски аутобуси искључени из саобраћаја - Полиција извршила преглед па утврдила ОВЕ недостатке

20.09.2024. 21:58
ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности
Izraleski avion

ШТА СЕ СВЕ КРИЈЕ ИЗА СУКОБА ИЗРАЕЛА И ХЕЗБОЛАХА? "Рат" који је жестоко букнуо претходних дана - Нове ликвидације, пејџери, напади на Бејрут и нестанци кључних личности

20.09.2024. 20:11
"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија
Vladimir Putin

"ПУТИНОВА ЦРНА ЛИСТА" Руски председник има списак земаља које су "опасне" - Међу њима Црна Гора и Северна Македонија

20.09.2024. 21:11
Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића
Saša Popović

Откривено какво је здравствено стање Саше Поповића

20.09.2024. 21:54
ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар
Dečak ubica

ДЕТАЉИ КОЈЕ НИКО НИЈЕ ЗАПАЗИО! Ево како је ухапшен отац дечака убице након Рибникара, министар полиције тада открио КЉУЧНУ ствар

20.09.2024. 19:28