ХОРОР У АВИОНУ: Масовно тровање храном на лету за Франкфуркт! Путници у КРИТИЧНОМ стању, откривено да ли има СТРАДАЛИХ
Седамдесет путника на лету са Маурицијуса за немачки Франкфурт отровало се у авиону компаније Цондор.
Од укупно 290 путника, 70 њих пожалило се готово у истом моменту на мучнину и болове у стомаку након што су ручали у авиону. Портпарол немачке авиокомпаније потврдио је инцидент за државни таблоид Билд, те су рекли како особље авиона није имало ове симптоме.
Лет је настављен, па је авион сигурно слетео на дестинацију, где су их дочекали медицински радници.
Авиокомпанија није потврдила узрок ових симптома, али су навели како је храна у авиону била припремљена на Маурицијусу, земљи коју српски туристи из године у годину све више посећују.
Сличан случај одвио се на лету Јапан Аирлинеса 1975. године, који је летео са Аљаске за Париз, те су принудно морали да слете у Копенхаген.
Од 344 особе које су се тада укрцале на лет, њих 197 је осећало мучнину, повраћање, дијареју и грчеве у стомаку након што су конзумирали оброк у авиону.
На сву срећу, није било смртних случајева, али су се 44 путника осећала толико лоше да им је била потребна хоспитализација, док их је 30 било у критичном стању.
Стручњаци кажу да када се лети "на дуже" односно када се ради о далеким дестинацијама увек се мора проверити одакле је храна у авиону, који јој је рок трајања и ко ју је спремао - да ли локалне кухиње или оне које су у сарадњи са авио-компанијом.
Извор: Србија Данас/Република