Ако сте се најели ЛУКА - овако се можете ослободити НЕПРИЈАТНОГ ЗАДАХА!
Девет практичних трикова!
Многи од нас обожавјау да једу лук, мада то касније може изазвати непријатности при разговору са људима. Ипак, постоје начини да се решите лошег задаха после једења лука:
Першун је од давнина познат као одлично средство за неутрализовање неугодних мириса из уста. Све што треба да учините јесте да узмете неколико листића и добро их сажваћете, тако да першуновог сока буде по целој усној дупљи.
Мента делује као и першун, а и конзумира се на исти начин. Осим тога, ова биљка ће подстаћи пробаву и смирити желудац, што није лоша опција после празничног преједања.
Ротквице имају антибактеријско деловање и од давнина су познате као одличан освеживач даха. А како су већ на празничном столу, штета их је не грицкати.
Лимун ће вас спасити од мириса лука на прстима, али и у устима. То не значи да треба да протрљате језик њиме (иако би то било врло делотворно), већ је довољнио да направите јачу лимунаду без шећера и промућкати је по устима. У лимунаду је добро нарендати и мало корице како би учинак био бољи.
Ево шта се догоди када РАЗБИЈЕТЕ годинама старо ускршње јаје! (ВИДЕО)
Кардамон је зачин који делује на сличан начин као и ротквице. Због антибактеријских својстава одличан је за освежавање даха. После оброка ставите пар семенки у уста и полагано жваћите.
Зелени чај је добар елиминатор лошег задаха. Пијуцкајте га с медом и проблем би требало да нестане.
Сенф ће неутрализовати мирис лука ако у уста ставите једну кашичицу и мућкате око једног минута. Испљуните па поновите поступак, али овај пут сенф прогутајте. На крају исперите уста водом.
Млеко је исто познато као одличан неутрализатор лошег задаха после једења лука. Требало би да га пијуцкате током и после јела. Пуномасно је боље од оних са мање масноће.
Јабуке било свеже или као сок, помажу у освежавању даха.