ДЕФИНИТИВНО НАЈПРЉАВИЈИ ПРЕДМЕТ! Ово у ресторану сви ПИПАМО, а има на себи око 11.000 БАКТЕРИЈА!
Ко би рекао...
Сигурни смо да о кориштењу бибера у ресторану нисте до данас размишљали… Али зато сте сигурно чули како је јеловник један од најпрљавијих предмета у ресторану и на њему се може налазити око 185. 000 бактерија. Занимљиво, али друга најпрљавија ствар у ресторану није тоалет већ се налази на вашем столу.
КФЦ по први пут у историји престаје да користи свој слоган
Научна студија откива ВРЛО НЕПРИЈАТНУ ствар о људима који одбијају да носе МАСКЕ током пандемије
СЛУЧАЈ ЗА НЕВЕРИЦУ: Сазнала је у новинама да ју је МУЖ ВАРАО - чим је прочитала вест, све јој је постало јасно
Пре него што посегнете за њим, размислите колико је људи тај предмет дотакло пре вас. Изгледа ли чисто? Је ли површина лепљива? Нажалост, није неуобичајено да ресторани понекад превиде бригу о чистоћи посуде за бибер. Исто се односи и на со, шећер, посуде за сир, а посуда за бибер се чини да ипак предњачи по броју бактерија које се на њој налазе.11
Према истраживању спроведеном од стране АБЦ News, у просеку се на посуди за бибер налази око 11.600 бактерија.
- Већина тих предмета се само пребрише ако изгледају прљаво, а чак и тада само крпицом коју запослени имају при руци - појаснио је Јонас Стиклер, директор организације ConsumerSafety.org, те додао: - И док се у одређеним ресторанима ти предмети поново пуне и бришу, ретко су дезинфиковани и правилно очишћени.
Други је грозан разлог, наставља Стикерс, тај што родитељи, како би умирили децу у ресторану, често допуштају да се играју тим предметима током оброка. То би значило да он може бити прекривен свиме што се налази на руци детета, а знамо да их они воле „гурати“ свугде.
- Чак и људи који не користе со и бибер како би побољшали укус јела ће те предмете сигурно помицати по столу, а то је нешто о чему се треба размишљати данас када је све у знаку коронавируса, а ускоро и грипа - додаје.
Уз бактерије, солањик и посуда за бибер могу бити окидачи алергијских реакција. - Оне случајно могу дотакнути храну када их користи особа пре вас, или чак упасти у посуду, па ако је тај неко јео шкољке на које сте јако алергични, јавља се ризик да ћете имати алергијску реакцију - додаје Стикерс.