Ево како да ПОБЕДИТЕ У ТУЦАЊУ ЈАЈИМА: Ово су ТРИКОВИ који ће вам помоћи да изаберете најјаче, ПРОВЕРЕНО РАДЕ
Иако је у питању само забава, подразумева се да свако жели да буде победник и сломи што више туђих јаја.
Туцање ускршњим јајима представља традиционални чин код хришћана који празнују Васкрс.
Многи не зазиру ни од преваре, па тако подваљују једни другима дрвеним, гвозденим или пластичним јајима, јајима премазаним воском или сличним слојевима који дају додатну чврстоћу. Наравно, таква акција врло брзо се разоткрије и преварант бива дисквалификован из игре.
Што се тиче одабира природно најјачег кокошјег јајета, стручњаци кажу да у корпи треба бирати што мања, шпичастог облика. Осим тога, најважнији критеријум је додир - бирајте оно јаје чија је љуска на додир најгрубља.
Од духовитих препорука, саветује се да бирате јаје од кокошке која, кад га је снела, није пуно кокодакала, јер се у противном јаје преплашило па ће лакше пуцати.
Кад се куцате, настојте да вам противник погоди палац, а не јаје - тада ћете сигурно победити и без пуно муке око бирања идеалног јајета.
Такође, било би добро да будете увек први који ће бирати јаје, иначе ће вам остати она већа. Веће јаје није нужно и боље. Узмите што мања јаја јер су она у правилу јача и имају прецизан уски врх.
Чврстоћу јаја можете тестирати тако да га тапнете зубима. Квалитетно јаје изазваће лаган, висок звук, док ће слабија звучати пригушено.
Када започињете игру, увек се туцајте истим крајевима – шиљасти на шиљат, шири на шири. Стисните чврсто јаје и ударите што јаче!
Додатан трик
Ако желите мало да "варате", постоји трик с којим ће вам јаје бити чвршће, а неће се приметити да сте ишта радили на њему. Након што се јаје потпуно осуши, обојте га на горњој и доњој страни провидним лаком за нокте. Причекајте да се осуши и запамтите које сте јаје ојачали слојем лака.