КУВАРИ ИСКРЕНО САВЕТУЈУ: Ако уочите ово у ресторану, немојте ту да једете!
Пазите!
На популарном сајту Редит недавно се покренула тема о томе на шта треба обратити пажњу у ресторанима како би гост био сигуран да једе на добром месту. Веома брзо су се јавили бројни корисници који раде као кувари или обављају друге послове везане за кухињу, те су открили који су то "знакови за узбуну", а шта означава да сте у добром ресторану у којем можете очекивати добру храну и добру услугу.
Избегавајте ресторане с теписима
"Теписи у ресторанима су једна од најодвратнијих ствари. Ретко се усисавају, а никад не перу", написао је један редиташ, а брзо се с њим сложио и један човек којем је посао чишћење тепиха. "Теписи у ресторанима су одвратни. Из њих умемо да извучемо дословно црну слуз од масти и прљавштине. Већина мојих клијената редовно чисти тепихе, али чак и мени се гади да једем у тим ресторанима."
Питајте одакле је храна
Веома је једноставно, кажу ови корисници Редита који су радили у ресторанима - питајте откуд је храна, ако не знају, не очекујте ништа добро. То поготово важи за морску храну.
"У ресторану у којем сам ја радио морали смо напамет да знамо све о храни коју послужујемо", објаснио је један учесник расправе
Дугачак мени
Ако је мени у ресторану дугачак и садржи много различитих јела, то би могло да значи да послужују залеђену храну. "Моја жена је шеф кухиње, а ја сам током факултета радио у кухињи. Ако на менију има 40 различитих ствари, то значи да припремају јела од залеђених намирница. Кратак мени углавном значи и свежије намирнице", написао је један редиташ.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/10/29/profimedia-0161510085.jpg?itok=40rL6sco)
ПРОПАСТ НАЈПОЗНАТИЈЕГ СВЕТСКОГ КУВАРА: Полиција ЗАТВОРИЛА ресторане Џејмија Оливера, а РАЗЛОГ је...
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/05/23/plastika.jpg?itok=gfKHghAA)
КАДА ПИЈЕТЕ ИЗ ПЛАСТИКЕ ТРУЈЕТЕ ОРГАНИЗАМ Ево које све БОЛЕСТИ можете добити због ПИЋА ЗА ПОНЕТИ
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2017/06/09/prevara.jpg?itok=c5OW1lq9)
ТУЖНА ИСПОВЕСТ: Били смо у браку 10 година, а онда сам на Фејсу сазнао да ме је валара с ким је стигла
Особље
"Радио сам у једном мексичком ресторану и отад имам навику увек да гледам како се особље међусобно понаша. Ако се чине добро расположени и ако им је међусобна комуникација угодна, то углавном значи да ствари у том ресторану добро функционишу."
Чекање за сто је добра ствар
"Моја шефица би увек говорила људима који би приговарали због чекања: 'Ако ресторан у који идете да вечерате у суботу увече нема листу чекања, запитајте се желите ли да једете тамо'", написала је једна редиташица. "Ако је гужва и дуже чекате храну, то углавном значи да је добар ресторан. Ако вам је храна брзо на столу, то значи да су је раније припремили", објаснио је други корисник Редита.