Љубав према храни приписујемо УКУСУ, а заправо је у питању ОВО! Ево шта утиче на ОБОЖАВАЊЕ неких СПЕЦИЈАЛИТЕТА
Откривена права истина.
Љубитељи чипса су заправо заљубљени у ову врсту грицкалица јер је хрскава.
Ако мислите да ће Звезда све решити у првом полувремену, ево шта да урадите и зарадите новац
Кикирики волимо јер нам се допада што крцка у устима, мада смо убеђени да нам се свиђа његов укус. У преводу - звук хране је често пресудан да нас привуче и не остави равнодушним. Састојци које осећамо док је конзумирамо - споредни су - тврди психолог Џон Прескот, аутор књиге "Укус је важан: зашто волимо храну коју волимо".
СВАКИ ЗАЛОГАЈ могао је водити у сигурну СМРТ! Ове жене су због Хитлера обављале најгори посао!
Објашњавајући улогу пет основних укуса које откривамо у устима - слано, слатко, горко, кисело и пикантно, наводи да је наш доживљај хране мултисензитиван. А, додир и звук изузетно утичу на то хоће ли нам се нешто допасти или неће. Психолог је од својих испитаника тражио да се запитају да ли би толико "падали" на чипс да не хрска. Или - да ли би им пица била тако неодољива да није мекана и топла на додир.
100 ОДСТО ТАЧНО! Проверите вид у року од 5 секунди - само посматрајте слику! (ФОТО)
На обожавање неких специјалитета утичу и други фактори који немају везе са састојцима, већ са мирисима. И то оним који нас враћају у срећну прошлост, углавном детињство. Увек ћемо се радовати питама које су за нас, с љубављу, спремале бака и мама, као што ћемо бежати од оних јела која су нас терали да једемо када смо били мали.