НАУКА ПОТВРДИЛА: Људи који једу МНОГО меса КРАЋЕ живе?!
Већи ризик од кардиоваскуларних болести.
Према једном истраживању, чији су резултати објављени у часопису ЈАМА Интернал Медицине, конзумирање два мала оброка црвеног или прерађеног меса недељно повезано је са три до седам посто већим ризицима од кардиоваскуларних болести попут срчаног и можданог удара те три посто већим ризиком од смрти у односу на све остале узроке.
МОЋНА РЕЗОЛУЦИЈА: Изненадиће вас кад сазнате колико МЕГАПИКСЕЛА има ОКО!
Ходате станом ОБУВЕНИ - а на ђоновима 420.000 БАКТЕРИЈА: После овога ћете дефинитивно променити навику
ЗАСЛУЖИЛА ОТКАЗ? Водитељка праснула у СМЕХ читајући вест о социјалној помоћи за инвалиде! (ВИДЕО)
Конзумирање неке месне прерађевине два пута недељно такође су повезана с већим ризиком од срчаних болести, но не и са укупним већим морталитетом, наводи се у студији коју су провели научници с медицинског факултета Фајнберг на Нортвестерн Универзитету.
Конзумирање рибе није било повезано с негативним здравственим последицама.
За сада има супростављених ставова, те ониљуде могу парализовати јер настоје да донесу исправне одлуке, а нису сигурни који су научни подаци заиста валидни.
Мање меса - боље здравље?
Норина Ален, епидемиолог и педијатар с медицинског факултета на Нортвестерну и координаторка студије истиче да се њено истраживање бавило испитивањем тога да ли људи који једу више меса имају већу вероватноћу да се разболе и умру те расположивим подацима и поређењем истих, да би се утврдило постоје ли позитивне корелације између смањеног уноса меса и побољшања општег здравственог стања.
Ален каже како се нада да ће људи умерено конзумирати црвено и прерађено месо те настојати да конзумирају више воћа и поврћа и целовитих житарица.
Готово 30.000 мушкараца и жена било је обухваћено студијом универзитета Нортвестерн, која је пратила испитанике из шест различитих дугорочних истраживања и до 30 година.
- У односу на ранија истраживања ово је отишло неколико корака даље у настојању да открије утицај меса праћењем фактора ризика код појединаца и других аспеката исхране сваког појединог испитаника- додаје Ален.
Иако је повећање ризика од два оброка недељно мало, ризик расте када особа конзумира више црвеног меса, показује истраживање.
Студија је имала неколико ограничења од којих је веће било то да се ослањајала на податке испитаника о томе што су јели месец дана пре почетка истраживања, а нису узете у обзир евентуалне промене исхране у годинама након тога.
Испитаници су просечно праћени 19 година.
Ален истиче како је занимљиво да постоји значајна веза између здравља испитаника и њихове смрти с оним шта је чинило њихову исхрану пре више од десетака година.
ШОКАНТНО! ЉУДИ ИЛИ...Наше тело садржи 10 пута више БАКТЕРИЈСКИХ ЋЕЛИЈА!
ОДВРАТНО! Ово користите СВАКИ ДАН, а може имати ВИШЕ бактерија од WC ШОЉЕ! (ФОТО)
ДА НЕ УРЕКНЕМО ИЛИ... Због ОВОГА смо почели да куцамо у дрво ТРИ ПУТА!
Ана се појавила са дечком Вуком Костићем: Кад су је питали о њиховој вези уследила ШОКАНТНА РЕАКЦИЈА (ВИДЕО)