НЕ РАДИ НАМ АПАРАТ ЗА КАРТИЦЕ! Угоститељ открио шта стоји иза НАЈВЕЋИХ лажи конобара!
Ово до сада нисмо знали!
Хиљаду људи, хиљаду ћуди, па тако има и разних угоститеља. Распон је широк, од оних претерано љубазних до оних којима је то потпуно непознат појам у речнику. Неки раде посао јер га воле, неки га имају само као привременео решење.
БИЛА ЈЕ КЛИНИЧКИ МРТВА 27 МИНУТА - Жену ОЖИВЕЛИ У БОЛНИЦИ, тражила је папир и оловку, па написала ОВЕ РЕЧИ
БЛАМ УЖИВО! Тиктокерка хтела да изненади дечка, а он у СОБИ СА СТУДЕНТКИЊОМ! "Е, јадна ти..." (ВИДЕО)
На Редиту се повела занимљива дискусија о искуству конобара и гостију.
Све је почело од једног угоститеља.
"Радим као угоститељ. Волим посао (иако не волим људе) управо због оних ретких добрих људи са којима се на крају повежеш и они ти улепшају посао 10 пута. Али увек морате пронаћи бар један бисер по смени, пише и препричава нека од најзанимљивијих искустава у својој каријери.
'Могу ли да добијем капућино без пене? "Значи макијато?" "Не, није капућино без пене." "Али госпођо, капућино без пене је ваш макијато. 'Не, ја бих капућино без пене'... 'Направићу јој обичан макијато.'
Ситуација која је заузела друго место на листи бисера је она у којој се гост прави паметан и смишља како да кафу "прекорачи".
"Огромна гужва, људи би седели једни другима на глави када би могли без поздрава и наруџбина. Чекаћеш исто, поручено са врата или када дођем до твог стола 15 секунди касније. Ово ми само подиже крвни притисак и избацујеш ме из синхронизације док покушавам да се сетим 5 табела пре тебе."
Да се разумемо, кад нема посла за конобаре, идеално је да им дођеш на врата, али кад је гужва, молим те, немој, хвала – открио је да је боље не радити кад је гужва у Бару.
Додали су да им уопште нису јасни људи који траже јак дупли еспресо, али без кофеина.
Ни овој теми гости нису остали дужни. Одмах су направили контранапад и набројали шта им се не свиђа код угоститеља.
- Када се конобар обраћа свима са "ТИ"
- Када лажу да ПОС машина не ради па да лажу са рачунима/готовином
- Када конобар пита да ли је храна добра или агресивно препоручи салате/прилози
- Када конобар има коментаре колико смо јели/нисмо појели, написао је дежурни критичар.
- Да ли конобари заиста очекују од нас гостију да запамтимо називе, састојке и разлике свих кафа?, додала је незадовољна муштерија, на шта је конобар духовито одговорио.
- Не, али би бар могли да знају како се зове онај који пијеш.
Колико је људи толико изненађујуће, очигледно има свакаквих гостију и конобара.