НЕ ТРОШИТЕ НОВАЦ УЗАЛУД! Ове намирнице можете јести и НАКОН ИСТЕКА РОКА!
Већина нас не жели да разикује, обично, јер нисмо информисани, па и она храна коју можемо искористити заврши у смећу
Житарице
Могуће је да пахуљице изгубе нешто оне хрскавости, па и мало укуса, али су сигурне за јело и то читавих шест месеци након истека рока трајања. Само их чувајте у херметички затвореним посудицама. Слично је и са тестенином, орашастим плодовима, пасуљем, житарицама и сл. Ако их чувате неотпаковане у неоштећеном паковању могу да трају готово бесконачно. Након отварања чувајте их у добро затвореним посудама.
КАО САВ НОРМАЛАН СВЕТ! Принц Хари одушевио фанове широм света: Скупљао сам СМЕЋЕ после школе!
Грицкалице
Чипс може да изгуби на хрскавости, али након истека рока трајања сигуран је за јело и месецима после. Трик је да га мало препржите у рерни (сасвим кратко) да бисте вратили хрскавост. Исто је и са крекерима и њих можете "освежити" у рерни. Међутим, ако осећате "ужеглост", то значи да се уље покварило и требали бисте их бацити.
Купио је сласни сендвич, а кад је видео шта је у њему, хтео је да УБИЈЕ ПРОДАВЦА! (ФОТО)
Газирани сокови
Иако их не препоручујемо, ако волите понекад да их попијете имајте на уму да можете да их употребите дуго након истека рока – од 4 до 6 месеци. (ОВДЕ детаљније о штетности газираних сокова по људски организам)
Путер
Са млечним производима, наравно, требате бити опрезни, али путер може бити замрзнут и сачуван дуго након истека рока. Ако видите да се року трајања на путеру ближи крај само га замрзните до употребе. Након одмрзавања употребите га одмах.
Чоколада
Ова посластица може дуго да траје, а на њој могу да се појаве својеврсне беле мрље после истека рока. Међутим, ако се није убуђала и тада је безбедна за јело.
ДОНЕСИ ЈОЈ ШЕЋЕРА И ВОДЕ... Овако ЦРНОГОРАЦ раскида са девојком! "Ниси ме вриједна" (ВИДЕО)
Млеко
Ни млеко не морате бацити након истека рока трајања. Ако се није згуснуло и ако не мирише лоше можете га пити или, ако ни тада нисте сигурни, поново га прокувајте, јер се на високим температурама уништава већина бактерија.