СО У КАФУ? Једноставан трик да поправите укус!
Чиста наука.
Ако желите престати да стављате млеко у кафу или ако само желите да истакнете укус свог омиљеног напитка, испробајте овај проверени трик.
КАФА ЈЕ ВОЋЕ: Ово су ЧИЊЕНИЦЕ о омиљеном напитку које до сада нисте чули!
КАФА, ШЕЋЕР, ПИЋЕ! Ево који се ПОКЛОНИ носе на СЛАВУ, а шта се сматра НЕПРИСТОЈНИМ!
ЖУРКА ДАЛЕКО ОД ЗЕМЉЕ: Почиње експеримент - у СВЕМИРУ ће се гајити канабис и кафа!
Када имате напоран викенд или дан иза себе, а треба да се на брзину разбудите и дођете себи, нема боље ствари од кафе. Хвала Богу на горкој кафи (то нико никад није рекао). Пијуцкање горке кафе већини је велико разочарање, али дан се мора наставити и уз такав укус. Срећом, можете поправити укус своје кафе с мрвицом, ни мање ни више него – соли!
Осим што ћете тако смањити горчину и самим тиме потребу за нездравим шећером, па и млеком, кафа ће имати бољи укус. Савршена мера према гастростручњаку Алтону Баруну јесте да ставите четвртину кашичице соли и две кашике млевене кафе на велику шољу воде. Наравно, ако вам је његова препорука о количини кафе превише, прилагодите је властитом укусу.
Потребни су вам само кафа и со коју ћете ставити у горку кафу и потом промешајте.
Зашто функционише? Со се везује за рецепторе чула укуса који детектују горчину и зауставља их да обављају свој посао. Наука, чиста наука!
Резултат: Можда ћете осетити благи траг сланоће, али ако преферирате слану ноту пре горког, овај трик идеалан је за вас.