СТРУЧЊАК ОБЈАСНИО: Ево како заправо треба јести ПИЦУ - одувек сте то погрешно радили! (ФОТО)
15.10.2016.
16:15
Коментари (0)
Човек се учи док је жив.
Стручњак за пице, како себе назива Данијел Јанг, тврди да све време овај омиљени италијански специјалитет једемо на погрешан начин. Он тврди да пицу не би требало држати за кору јер тако сав фил склизне на тањир, а на тесту остане само умак од парадајза. Уместо тога, пицу би требало савити тако да изгледа попут новчаника.
Комад треба да се преклопи два пута, да се замота у убрус и тако поједе. На тај начин надев неће склизнути са теста и моћи ћете да уживате у свим укусима пице.
Јанг је све о пицама научио од напуљског пица мајстора Енца Коћие те тврди да се управо овако пица послужује на улицама Напуља, пише Метро.