ИАКО ВОДИТЕ ХИГИЈЕНУ: Сви једемо ОВЕ НАМИРНИЦЕ, а због њих се још више ЗНОЈИМО И НЕУГОДНО МИРИШЕМО
Трудите се да их једете мање, бар пре него што ћете изаћи из куће.
Дешава ли вам се да константно водите рачуна о исхрани, али и даље имате неугодни мирис? Запитајте се, јер можда у организам уносите намирнице које битно утичу на ваш мирис тела. Ево их неколико на које треба да обратите пажњу.
ЗЕЛЕНО ПОВРЋЕ
Купус, кељ, карфиол, броколи, прокељ и слично поврће је јако здраво, али управо оно може бити узрок појачаног неугодног мириса зноја. Ово поврће садржи велику количину сумпора чији се састав током варења хране разграђује у телу због чега зној може бити врло интензивног мириса.
Најјачи мирис зноја се осећа сат времена након јела, а требало би да се смањи и потпуно нестане за око 6 сати након јела.
Имате ЛОШУ ЦИРКУЛАЦИЈУ и СТАЛНО СЕ ЗНОЈИТЕ: Као решење СПАВАЈТЕ искључиво ОВАКО (ФОТО)
ЦРВЕНО МЕСО
У црвеном месу се налази велика количина протеина, а њих организам врло споро и тешко вари. Током пробавног процеса аминокиселине из црвеног меса на зидовима црева остављају талог који тело лучи кроз зној, а у комбинацији с бактеријама на површни коже зној добија прејак мирис. Неугодан мирис ће бити најјачи око два сата након јела, а може се задржати читав дан, код неких особа и дуже.
ИЗАЗИВА РАК: Да ли треба да престанемо да једемо црвено месо?
ПЛАВА РИБА
Риба је богата омега-3 масним киселинама и витамином Б8 који је одговоран за појачан мирис зноја након конзумације плаве рибе. Осим овог витамина, ту је и Л-царнитине ког има у месу и јајима, а који придоноси јачем мирису зноја
Такав јак мирис зноја може да се задржи чак и 24 сата након јела.