ПОГРЕШНО ОДМРЗАВАТЕ ХРАНУ ЦЕО ЖИВОТ: Многи не знају да је ОВО прави начин!
Да ли сте знали за овај метод?
Сузан Екштет, научница с института у Готенбург у Шведској, каже да је храну најбоље одмрзавати под млазом воде. Претходно је треба затворити у пластичну кесу, а затим потопити у посуду с хладном водом. Воду треба мењати најдуже на сваких пола сата како би се одржала жељена температура.
Екштетова истиче да никако није пожељно користити топлу или врелу воду јер ће она подстаћи размножавање штетних бактерија.
Храну треба припремити чим се одмрзне.
- Стручњаци за храну то већ дуго знају, али то знање као да је ексклузивно резервисано за индустрију хране. Чини се да већина људи овога није свесна - рекла је Екштетова и додала
- Никад нису откривени добри научни докази за то да би храна требало да се одмрзава у фрижидеру. Можда је метода толико популарна јер се сматра да је тако хигијенски. Свакако је много боље одмрзавати храну бржим поступком, под водом, ако желите да урадите исправну ствар - каже Бјорг Егеландсдал, професор на норвешком универзитету.
МА КО МОЖЕ ДА ЖИВИ НА ОВОМЕ: Погледајте ШТА једе супермодел Ђиђи Хадид!