СВИ ОБОЖАВАМО ГРИЦКАЛИЦЕ, А НИСУ ЗДРАВЕ: Направите ДОМАЋИ ЧИПС који можете јести КОЛИКО ЖЕЛИТЕ!
Сјајан рецепт.
Сви већ добро знамо колико су грицкалице штетне када се конзумирају стално и у већим количинама. Ипак, и поред тога огроман број људи не може да замисли да гледа филм без кесе чипса или нечег сличног.
Ми вам доносимо рецепт за домаћи, хрскави чипс који можете јести колико желите јер знате шта сте у њега ставили. Не кошта пуно, не спрема се дуго а укус је бољи од куповног.
Потребно је:
- 100 г брашна
- 1 л уља за печење
- 2 кг кромпира
- кеса мешавине зачина за пилетину (не мора)
- со (по укусу)
Припрема:
Ољуштите кромпир па га исеците на што тање листиће. То можете урадити обичним љуштачем за кромпир и шаргарепу или ако имате машину која може исецкати кромпир на листиће, још боље јер ће све ићи много брже. Када сте ољуштили кромпир, оперите га, оцедите па ставите у дубљу посуду.
Преко насеченог кромпира сипајте брашно и добро промешајте, најбоље је да то урадите рукама. Након брашна додајте зачин који желите. Зачин није обавезан већ се додаје уколико желите да Ваш чипс има неки одређени укус, према томе можете додати шта год желите, куповну мешавину зачина за пилетину, обичан суви зачин који иначе користите у јелима, кари, куркуму или оригано. Уколико ипак више волите најобичнији чипс онда само посолите.
Рукама све лепо измешајте како би се зачини сјединили и са брашном. За то време загрејте уље у дубљој шерпи па мало по мало пржите кромпир. Немојте заборавити да су листићи изузетно танки па им не треба много времена да се испрже, довољно је да порумене. Када су готови, извадите их на убрус како би папир упио вишак уља па послужите.
Пријатно!