СМРШАЈ 3 КГ ЗА 5 ДАНА : Истопићеш се уз помоћ само ЈЕДНЕ намирнице!
Једеш и мршавиш
Парадајз је једна од најздравијих намирница, која вам могу помоћи да лако стигнете до витке линије.
Дијета са парадајзом подразимева да свакога дана уз сваки оброк једете парадајз у већим количинама него што је то потребно.
Оптимално је јести и свеж и куван парадајз (пире и сок).
Разлог је једноставан: свеж парадајз је богат витамином Ц који већим делом нестаје при термичкој обради, али зато кувани парадајз садржи материје које су одлична заштита од слободних радикала.
ФАНТАСТИЧНИ ПОПУСТИ У TRAVELLAND-U САМО ДО 30. ЈУНА
БРЗИНСКИ ДОРУЧАК У ЧАШИ: Потребно ти је 2 минута за припрему овог ЗДРАВОГ и УКУСНОГ оброка!
Први дан
Доручак
2 кришке тоста од црног хлеба са мало маргарина и кашичицом меда – чај или кафа без шећера.
Ручак
Велика парадајз салата са сиром
Састојци:
150 грама немасног издробљеног сира,
350 грама свежег парадајза,
1 кашика маслиновог уља,
1/2 кашичице зачинског биља по укусу (босиљак или оригано.
Припрема:
Све добро промешајте и додајте на крупније комаде изломљену кришку тостираног интегралног хлеба.
Салату пре јела петнаестак минута расхладити у фрижидеру.
Ужина
1 нектарина (јабука)
Вечера
Тестенина у сосу од парадајза
Две шаргарепе исеците на коцкице и пржите на мало маслиновог уља, додајте 50 мл сока од парадајза и пржите још пет минута.
Додајте 400 грама ситније исеченог парадајза, посолите, побиберие и зачините са кашиком павлаке (12% mm).
Кувајте десетак минута на умереној ватри.
Овај прелив сипатјте преко свеже скуване тестенине (најбоља је овсена или јечмена). Количина суве тестенине (пре кувања) је 60 грама.
Други дан
Доручак
200 грама полумасног јогурта (1,5% mm) помешајте са кашиком меда и додајте две велике кашике овсених пахуљица
Ручак
Грчка салата
Лук исеците на колутове, додајте два парадајза исечена на крупније комаде, већи краставац такође исечен на крупније комаде, две кашичице лимуновог сока, кашику маслиновог уља, со, бибер, мало мајчине душице и 2-3 црне маслине.
Све добро промешајте и оставите око 10 минута да састојци “одлеже”.
Украсите са 30 грама издробљеног овчијег сира и коцкицама од једне кришке ражаног хлеба.
Ужина
Комад воћа или шољица кафе са 2 – 3 кекса од интегралног брашна.
Вечера
Супа са ослићем
Две главице лука пржите на мало уља, додајте два већа парадајза сечена на крупније комаде и 2,5 дл супе од поврћа.
Кувајте на тихој ватри око 10 минута.
Смесу процедите кроз ситно сито, додајте со, бибер, на врх ножа шећера, 125 грама скуваног пиринча и печен филет ослића.
Украсите кашиком киселе павлаке.
РЕШИ СЕ АЛЕРГИЈЕ: Направи сама спреј против ГРИЊА па га напрскај на намештај! ОВО је СПАС!
ХЛАДЕ КАО КЛИМА: Ова три НАПИТКА су ОДЛИЧАН ИЗБОР за борбу против ВРУЋИНЕ, а једноставно се спремају!
ОТКРИЋЕ НАУЧНИКА: Врућа купка сагорева КАЛОРИЈЕ! Кад ово прочиташ, купаћеш се ВРЕЛОМ ВОДОМ!
Трећи дан
Доручак
Интегрално пециво са две кашике полумасног сира.
На једну половину пецива намажите сир и ставите кришку парадајза и мало исецканог младог лука, а другу половину премажите медом.
Ручак
Тортиља
Исеците 300 грама парадајза и 100 грама печурки на крупније комаде.
Помешајте два јаја, четири кашике минералне воде, две кашике зелени, со и бибер.
Печурке и парадајз ставите у загрејан и лако науљен тигањ, преко ставите јаја и на тихој ватри оставити да се споји.
Сервирајте топло или хладно на подлози од две кришке ражаног хлеба.
Ужина
Две шаргарепе исеците на два штапића и увијте у 30 грама ћуреће шунке – 1 дл сока од парадајза (свеж или куван).
Вечера
Месо са парадајзом
Испеците 125 грама говеђих шницли у тигању без додатне масноће и по укусу зачините.
Пола главице лука пржите на мало маслиновог уља.
Додајте 400 грама парадајза исеченог на коцке и мало мајчине душице и све то пржите на јакој ватри пар минута.
Оброк комплетирајте једним тостом од ражаног хлеба.
Четврти дан
Доручак
Две кришке тоста намажите кашиком крем сира и одозго ставите по једну шниту шунке – 2 дл сока од парадајза (свежег)
Ручак
Хладни гаспачо
Скувајте 500 грама парадајза, паприку и већи краставац исеците на коцке и измиксајте са кашиком маслиновог уља, белим луком и две измрвљене кришке тоста.
Додајте со и бибер и охладите пре сервирања.
Ужина
Направите сендвич од кришке тоста са сусамом, кришком димљене ћуретине и одозго ставите парадајз исечен на дебље колутове.
Вечера
Парадајз са пиринчем
Одсеците врх са два парадајза, издубите их и ставите у ватросталну посуду.
Смесу за пуњење направите од 50 грама полумасног сира и 125 грама куваног пиринча, мало босиљка, парадајза исеченог на коцкице и белог лука.
Напуните парадајз и поспите сиром.
Пеците у загрејаној рерни 15 минута.
ПЕГЛА БОРЕ И УКЛАЊА ЦЕЛУЛИТ: Ово ВОЋЕ можете одмах да НАБЕРЕТЕ! Обавезно ИСКОРИСТИТЕ његову моћ!
МОЋНИ ЛЕК ЗА ЦЕО ОРГАНИЗАМ: Кајсија не гоји, спречава настанак карцинома и чува младалачки изглед
Пети дан
Доручак
2 дл сока од парадајза (куваног) – 2 тоста танко премазана топљеним сиром са колутовима парадајза.
Ручак
Италијанска салата
Исеците на коцке тост хлеб и 400 г парадајза, додајте мало зелене салате.
Прелите са две кашике маслиновог уља и сирћета, додајте со и бибер.
Преко тога поспите коцкице тоста.
Ужина
Јабука, киви и нана
Киви и јабуку исеците на коцке и помешајте са неколико капи меда.
Додајте пар листића свеже нане.
Вечера
Рататули
Исеците 200 грама кромпира на коцке, четири шаргарепе, два празилука, 100 грама печурака и четири стабљике целера.
Исецкајте две главице лука и два чешња белог лука, загрејте две мале кашике уља и додајте поврће и кромпир.
Посолите, побиберите и зачините ориганом.
Долијте 100 мл супе од поврћа и све то кувајте поклопљено око 10 минута.
Додајте шољу (2,5 дл) куваног парадајза, па све кувајте на тихој ватри 15 минута.
Додатне напомене:
Уколико сте гладни између оброка можете слободно конзумирати 2 дл сока од парадајза (свежег или куваног)
постоје извештаји (још увек у домету гласина) да парадајз сок има већу тенденцију сагоревања масних наслага ако му се дода на врх ножа бибера.