Ево како да СВАКА ЛУБЕНИЦА буде СЛАТКА: ЈЕДАН ТАЈНИ САСТОЈАК ће засладити чак и оне зелене! Не бисте погодили о чему је реч
Неизоставна је у врелим летњим данима
Многи не би помислили да је овај трик ефикасан односно да се баш овај зачин "слаже" са лубеницом чинећи је још укуснијом.
Дакле, ако сте хтели да уживате у слаткој лубеници, а током првог залогаја схватили да се купили ону горку и безукусну, решење је со, преноси Масхед.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/11/14/profimedia-0301605365.jpg?itok=cWAf0w4h)
ОВА МУЋКАЛИЦА ЋЕ ОЖИВЕТИ УВЕЛЕ БИЉКЕ: Потребна су САМО 3 природна састојка које већ сада имате у кухињи
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/10/15/profimedia-0184921493.jpg?itok=VN5KLnjK)
СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ - НЕ СМЕТЕ давати бебама ВОДУ током лета! Исход може бити ФАТАЛАН
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2022/07/02/profimedia-0161394841.jpg?itok=VpVPJHW-)
ИЗБЕГАВАЈТЕ СУНЧАНЕ ДАНЕ ЗА ПРАЊЕ ПРОЗОРА: 10 олакшавајућих ТРИКОВА због којих ће стакло БЛИСТАТИ
Со ефикасно смањује горчину. Стрчњак који се бави побољшањем укуса хране Боб Стаки открила је прилично добру теорију о томе зашто овај трик функционише.
- Лубеница има три елемента укуса, слатки, кисели и горки; а горчина може да сузбије слаткоћу. Када мало соли поспете на кришку лубенице, она ће ослободити слаткоћу и сузбити горчину - објаснила је.
Со притом активира пљувачне жлезде чинећи све што једете сочнијим, а то је врло важно при летњим врућинама.
Да ли сте икада приметили да вам тело више жуди за соли што се више знојите? То вас тело подсећа да проверите своје електролите. А "слана" сочна лубеница помаже да организму обезбедите хранљиве састојке, обновите електролите и одржите тело хидрираним са сваким залогајем.
БОНУС ВИДЕО: ШОК СНИМАК: Богата српска певачица једе ајвар и хлеб на летовању