Морате да чистите ове ствари сваки дан јер због њих вам смрди у домаћинству: Нисте ни свесни шта је најгоре
Хигијена је важна, али посебно је потребно да ови делови буду чисти.
Не треба бити роб чишћења вечито незахвалне куће која захтева пажњу, али о неким стварима морамо свакодневно да водимо рачуна.
Цео живот живимо с бактеријама, а превише чишћења антибактеријским средствима није добро решење, неке ствари би трабело да чистимо на дневној бази јер се на њима скупља највише бактерија.
ОПРЕЗ - пилетина у десет супермаркета има ове црне флеке опасне по здравље: Ево како да препознате месо
Гоца Тржан БЕСНА - није могла да верује шта је постао МОДНИ ТРЕНД: "Изгледа се као хобит у томе, ружне су "
5 минута посла, а отераћете СМРДИБУБЕ из куће заувек - поставите ово пре најезде досадног инсекта
Можда прво помислите прво на кваку или даску на WC шољи, али на њима нема толико бактерија које могу да нам нашкоде колико их има на неким другим предметима.
Кухињске крпе
Кухињске крпе можда након једног коришћења још увек изгледају чисто, али су једна од најпрљавијих ствари у кухињи. Требало би да их мењамо сваки други - трећи дан, али и сваки дан ако имате велику породицу и ако крпа пролази кроз пуно руку.
Радне плоче
Када помислите колико тога током дана долази у додир с радним плочама у кухињи, једноставно не можете да игноришете чињеницу да су јако прљаве. Како бисте их увек одржали чистим, пребришите их дезинфекцијоним марамицама, али за сваку плочу користите другу марамицу да не би дошло до преношења бактерија с једног места на друго.
Плочице у купатилу
Једини начин којим ћете спречити скупљање плесни и микроба на плочицама код туша или каде јесте да свакодневно их обришете после туширања.
Судопера
После сваког прања судова у судопери остају наслаге прљаврштине која се све више и више скупљају. Истрљајте је комбинацијом соде бикарбоне и мало јабуковог сирћета и у одводе спиајте врелу воду.
Судови
Нема ништа горе него оставити прљаве судове да данима стоје у судоперу или на радној плочи. Стекните навику да их одмах оперете после јела или барем истог дан.
Даске за сечење
Даске, поготово пластичне, познати су скупљачи бактерија. Увек користите посебну даску за сечење хлеба, посебну за месо, а посебну за друге намирнице како не бисте преносили бактерије. Перите их сваког дана после коришћења.
Србија Данас/Блиц/М. Миловановић/Пренео Т. М.